Intra in contact cu noi

Politica

Nicușor Dan îi dă replica lui Ciolacu: ”Nu avem bani pentru autobuze, troleibuze și tramvaie, pentru că banii s-au dus pe târguri și alte pomeni, în mandatul Gabrielei Firea”

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, îi dă replica lui Marcel Ciolacu, după ce președintele PSD i-a cerut demisia din funcția de edil.

”Nu avem bani să schimbăm linoleumul din autobuze, troleibuze și tramvaie, pentru că banii s-au dus pe târguri și alte pomeni, în mandatul Gabrielei Firea”, spune edilul la RFI. ”În cei 12 ani de administrație PSD s-au produs toate nenorocirile în ceea ce privește partea financiară și partea de infrastructură”, mai declară primarul, care acuză controalele politice ale ANPC.

”Domnul Ciolacu trebuia să reacționeze în momentul în care în cei 12 ani de administrație PSD la Primăria Capitalei s-au produs toate nenorocirile în ceea ce privește partea financiară și partea de infrastructură, pentru că primarul PSD Firea a lăsat gaura de 3 miliarde de lei, primarul PSD Oprescu a distrus sistemul de termoficare și ceea ce facem noi cu resursele limitate pe care le avem este să încercăm să reparăm toată această situație moștenită”.

Primarul Capitalei acuză ANPC că face controale politice în București: ”Am văzut controale ANPC pe locuri de joacă și pe locurile de joacă ale Primăriei. Eu merg cu fetița la un loc de joacă din Sectorul 5, care arată mult mai rău decât un loc de joacă al Primăriei și n-am văzut nici un control ANPC acolo. Am văzut după aceea controale pe spitale, acum am văzut controale pe autobuze. Bineînțeles că autobuzele nu arată perfect, dar nu într-atât încât să oprești 80 dintre ele și să distorsionezi tot ce a însemnat traficul pe transport public ieri în București. Evident, este un control politic. Bineînțeles că în ceea ce privește autobuze, troleibuze, tramvaie, dacă nu am avea acea gaură de care am pomenit, am putea să investim 40 de milioane de lei ca să schimbăm linoleumul care este pe fiecare dintre ele și care dă aspectul acesta de neîngrijit, dar nu avem banii ăștia, pentru că ei s-au dus în târguri și alte pomeni”.

Reclama

Întrebat de ce nu sunt spălate mijloacele de transport în comun, Nicușor Dan a răspuns: ”Și eu folosesc transportul public, l-am folosit și în mandatul precedent, îl folosesc și în mandatul ăsta, l-am folosit și acum zece ani. Bineînțeles că mi-aș dori și eu să fie mai curat, dar nu este apocaliptic, așa cum încearcă să fie descris de ANPC. Se mai întâmplă. Pot să vă asigur că autobuzele, troleibuzele, tramvaiele sunt curățate toate, înainte să iasă în traseu. Nu reușim, adică STB-ul, cu cei 150 de oameni pe care-i are pe întreținere, nu are resurse să facă curățenia de așa de multe ori pe zi, la capete de linie, dar în opinia mea, nu este… uitați, chiar acum văd un troleibuz care trece pe lângă mine, nu este așa de rău, cum încearcă să se acrediteze”.

Politica

Vergil Chiţac rămâne favorit la Primăria Constanța

Publicat cu

pe

Primarul Constanței Vergil Chiţac (PNL) rămâne favorit pentru a continua în scaunul de edil cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3% / Alianţa PNL-PSD, cotă de 64,4% la europarlamentare.

Actualul primar al municipiului Constanţa Vergil Chiţac (PNL) conduce în topul intenţiilor de vot pentru Primărie, cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda PNL Constanţa. În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul Local, pe primul loc se situează PNL – 36,3%, urmat de PSD – 29,5% şi de AUR – 13%. Clasamentul pentru Consiliul Judeţean este deschis tot de PNL – 37,8%, urmat de PSD – 29,7% şi AUR – 13,3%. Cele mai mari şase la preşedinţia CJ Constanţa le are candidatul PNL Florin Mitroi, cu 39,2% din intenţiile de vot, relevă sondajul. La alegerile europarlamentare, Alianţa PNL-PSD este creditată în Constanţa cu 64,4% din voturi.

Vergil Chiţac se situează pe primul loc cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, Stelian Ion (Alianţa Dreapta Unită) – 13,4%, Sorin Ovidiu Cupăa (AUR) – 9,8%, scorurile celorlalţi candidaţi situându-se fiecare sub 3,3%.

Opţiuni pentru Consiliul Local

Reclama


PNL – 36,3%, PSD – 29,5%, AUR – 13%, Alianţa Dreapta Unită – 12,8%.

Alegeri preşedintele Consiliului Judeţean


Pe primul loc este candidatul PNL Florin Mitroi – 39,2%, urmat de Cătălin Grasa (PSD) – 25,5%, Mohamad Murad (AUR) – 14,1%, Claudiu Iorga Palaz (Alianţa Dreapta Unită) – 12,3%.

Intenţia de vot pentru Consiliul Judeţean

Reclama


PNL – 37,8%, PSD – 29,7%, AUR – 13,3%, Alianţa Dreapta Unită – 11,4%. Restul competitorilor electorali au sub 4% fiecare.

Alegeri europarlamentare


Alianţa PSD-PNL se situează pe primul loc cu 64,4% din intenţiile de vot. Pe poziţia a doua este Alianţa Dreapta Unită – 14,8%, AUR – 12,2%, SOS România – 4%, REPER – 3,2%.

Sondajul a fost realizat de INSCOP, la comanda PNL Constanţa, în perioada 9 – 19 mai, pe un eşantion de 1,100 de persoane, reprezentând populaţia rezidentă şi neinstituţionalizată din municipiul Constanţa. Datele au fost colecate pe bază de chestionar, prin interviuri faţă în faţă. Eroarea maximă tolerată este de +/-3%, intervalul de încredere fiind de 95%.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Publicat cu

pe

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR!

Astfel, după reușita Alternativei Drepte de a se înscrie cu liste complete în competiția pentru europarlamentare s-a produs o nouă mutare politică în cadrul partidului condus de Adela Marza (Președinte) și Mircea Andrei (Secretar General). Astfel, senatorul Adrian Costea, care reprezintă județul Ialomița, a părăsit formațiunea AUR și s-a înscris in Partidul Alternativa Dreapta.

”Voi rămâne mereu constant liniei politice conservatoare, de promovare a identității naționale și a valorilor fundamentale ale poporului român. Opțiunea mea este pentru Partidul Alternativa Dreaptă deoarece acesta este un Autentic partid conservator și de dreapta.”
Deputatul AUR Enachi Raisa şi-a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor demisia din partid, ea precizând că va activa ca independent. „Vă anunţ că de astăzi îmi dau demisia şi nu mai fac parte din grupul AUR. Voi activa ca deputat independent”, a spus deputatul în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Publicat cu

pe

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților Partidului Alternativa Dreaptă pentru alegerile din 2024, că PMP susține candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1.

În fața sutelor de simpatizanți și membrii AD, prezenți la eveniment, avocatul Mircea Florin-Andrei și-a lansat programul de candidatură la Primăria sectorului 1 și a dat un mesaj clar:

,,Inima Sectorului 1 a încetat să bată astăzi! Am vorbit în ultimul an cu mii de oameni, care sunt disperați să scape de Clotilde Armand. Voi intra în această competiție electorală cu bucurie, sunt pregătit să mă lupt pentru a scăpa Sectorul 1 de umilința la care ne-a supus Clotilde Armand. Și cu ocazia acestui eveniment public, vreau să-i spun doamnei primar un singur lucru: orice candidat e mai bun decât dumneavoastră!’’

Tot astăzi, Partidul Alternativa Dreaptă a anunțat și lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, listă deschisă de Adela Mârza, președintele partidului.

Partidul Alternativa Dreaptă este singurul partid din România afiliat Grupului European al Conservatorilor și Reformiștilor- ECR- condus, în calitate de președinte, de Giorgia Meloni, premierul Italiei.

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare