Acasă Bucuresti Nicușor Dan: Este posibil să carantinăm una-două străzi unde se constată că...

Nicușor Dan: Este posibil să carantinăm una-două străzi unde se constată că sunt focare de COVID-19

Transparenta face diferenta

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, într-o emisiune difuzată sâmbătă de Digi24, că acum nu poate să estimeze când se vor redeschide școlile în București și că este posibilă carantinarea unor cartiere sau a unor străzi unde se constată că sunt focare de COVID-19. Primarul a avertizat că se va interveni în forță la terasele care nu respectă restricțiile și noaptea devin cluburi.

<

„La acest moment, pentru București în ansamblu nu se impune carantinarea. Însă există un sistem informatic pe care Ministerul Sănătății îl implementează și în baza lui vom putea avea distribuția geografică a cazurilor. Atunci, dacă vom constata că pe o stradă, într-un cartier există un focar, această măsură poate fi. Este o posibilitate – un cartier, o stradă, două străzi”, a spus Nicușor Dan.

Primarul general a precizat că, din punct de vedere logistic, este posibil acest lucru, pentru că efectivele de la poliția locală, jandarmerie alocate pentru acest fenomen sunt considerabile.

Nicușor Dan a precizat că redeschiderea școlilor pentru cursuri față în față depinde de incidența cazurilor de coronavirus, care depinde la rândul ei de reacția autorităților și de reacția cetățenilor.

Întrebat dacă se vor mai deschide școlile din București în acest an, Dan a răspuns: „În momentul de față, nu pot să fac estimări, pentru că nu am toate datele. Probabil că în două săptămâni voi putea avea propria mea predicție”.

Primarul a menționat că, atât timp cât numărul de infectări este mare și cât specialiștii spun că copiii sunt factor de transmitere a virusului, el susține că școlile să rămână în regim online

El a mai precizat că vor fi întărite controalele în mijloacele de transport public între București și localitățile din jur, pentru purtarea măștii de protecție.

„Am avut o discuție cu poliția, jandarmeria. În linii mari, locurile în care măsurile sunt încălcate cel mai mult sunt terasele care se transformă seara în cluburi și acolo o să intervenim în forță”, a subliniat Nicușor Dan.