PUZ-urile coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6 vor fi suspendate pentru o perioada de un an, conform unor proiecte de hotarare adoptate in sedinta de vineri a Consiliului General al Capitalei cu 29 de voturi „pentru” si 23 „impotriva”.

<

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a formulat amendamente in urma carora a fost modificata forma initiala a proiectului, care prevedea suspendarea pentru o perioada de trei luni.

„E un moment de cotitura pentru Bucuresti. Ani de zile a prevalat interesul privat si diferitele retele de interese in fata interesului public. Urbanismul ultimilor ani a fost o golanie.

Majoritatea Consiliului General USR si PNL a luat azi o decizie curajoasa, o decizie corecta si si-a dovedit ei insisi ca actioneaza in interes public si nu privat. Prin aceste PUZ-uri urmau sa dispara sute de hectare de spatiu verde, intr-o capitala in care batranii sufera de boli cardiovasculare si copiii de probleme respiratorii din cauza poluarii. Aceasta dezvoltare trebuie sa fie sustenabila si mai ales facuta pentru cetatean si nu pentru interese speculative.

E o victorie a societatii civile care reclama de ani de zile aceste abuzuri, o victorie materializata prin majoritatea PNL si USR din Consiliul General. Vreau sa multumesc consilierilor ca s-au prezentat la vot cu totii, au fost 29 de voturi din 29”, a afirmat primarul general, intr-o declaratie de presa.

In termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari, primarul general si aparatul de specialitate vor comunica public Unitatilor Teritoriale Reglementate in care au fost identificate neconcordante cu legislatia aplicabila in domeniul urbanismului.

La expirarea celor 90 de zile, primarul general si aparatul de specialitate vor organiza dezbateri publice in vederea identificarii solutiilor optime de reglementare urbanistica.