Intra in contact cu noi

Imobiliare

Nicusor Dan despre proiectele ilegale avizate de Firea: „Ultimele zvâcniri ale unui mod profund nociv de a face dezvoltare urbană”

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat luni că, prin două decizii definitive ale Curţii de Apel Bucureşti sunt oprite două speculaţii imobiliare consistente, fiind vorba de Modrogan 1A şi de Icoanei 2-8 aprobate de fostul primar Gabriela Firea în ultimele zile de mandat, edilul precizând că sunt „ultimele zvâcniri ale unui mod profund nociv de a face dezvoltare urbană”.

„Conferinţa este prilejuită de două decizii definitive ale Curţii de Apel Bucureşti prin care sunt oprite două speculaţii imobiliare consistente, aprobate de administraţia Firea în ultimele zile de mandat. E vorba de Modrogan 1A şi de Icoanei 2 – 8”, a declarat Nicuşor Dan, luni, într-o conferinţă de presă.

El susţine că sunt ultimele zvâcniri de a face dezvoltare urbană în Bucureşti cu încălcarea interesului public.

Reclama

”Sunt ultimele zvâcniri ale unui mod speculativ şi profund nociv de a face dezvoltare urbană în Bucureşti, cu încălcarea interesului public. Sunt foarte fericit că în acest mandat am avut zeci de cereri prin care am aprobat pentru zona istorică a Bucureştiului dezvoltările urbane corecte, consistente în acord cu ceea ce înseamnă zona centrală a Bucureştiului”, a precizat Nicuşor Dan.

El s-a mai întrebat cum a fost posibil ca un investitor spaniol să lucreze în centrul Capitalei timp de jumătate de an cu autorizaţii de construire şi de desfiinţare ilegale şi expirate.

”Unde este statul român? Cum este posibil să avem un investitor spaniol care să lucreze în zona zero a Bucureştiului timp de şase luni cu autorizaţii de construire şi de desfiinţare şi ilegale şi expirate şi nicio instituţie a statului român, nici Inspectoratul de Stat în Construcţii, nici prefectul, nici Parchetul, deşi legal sesizate să nu facă nimic. Oare un investitor român care s-ar duce să facă în centrul Madridului ar putea să facă asta, să lucreze şase luni cu autorizaţii ilegale şi expirate?!”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

Reclama

El s-a referit apoi la proiectul din Modrogan 1A.

”Mondrogan 1A, sediul central al PNL. Este parcelarea Filipescu, dezvoltată acum 110 ani, în jurul acestui palat, cu o formă foarte specială, unică în Bucureşti spune regulamentul de urbanism şi care totul se învârte în jurul acestui palat care este monument istoric şi este elementul central. Avem un palat, avem grădina palatului şi în jur o dezvoltare care respectă această formă construită acum 110 ani. Printr-un PUZ aprobat în 2019, printr-o autorizaţie aprobată în 2020, în 21 septembrie, cu şase zile înainte de alegerile locale, s-au aprobat nici mai mult, nici mai puţin decât blocuri în curtea palatului. Sunt mai multe motive pentru a pune blocuri acolo e o ilegalitate, dar motivul cel mai flagrant este că este spaţiu verde şi există prevedere clară în lege care spune că nu ai voie să schimbi destinaţia unui spaţiu verde”, a afirmat primarul Capitalei.

El a prezentat şi reacţia autorităţilor române în acest caz.

Reclama

”Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a avizat Planul Urbanistic General şi autorizaţia, fără să vadă că acolo este spaţiu verde, cum a făcut-o de alte sute de ori. Direcţia pentru Cultură, care este organismul local al Ministerului Culturii, deşi avizase de două ori şi spusese că acest spaţiu din jurul palatului conservarea lui este obligatorie, a dat aviz şi pentru blocuri acolo. Administraţia Firea a dat autorizaţie de construire cu şase zile înainte de alegerile locale. ISC-ului i-a luat un an ca să verifice deşi era o investiţie consistentă şi importantă. După ce ISC-ul cu greu a verificat şi în decembrie a constatat toate ilegalităţile pe care ulterior le-a constatat şi Curtea de Apel Bucureşti, a venit acest ordin în ianuarie 2022 în care fără nicio explicaţie Inspectoratul de Stat în Construcţii a revocat ordinul inspectoratului local prin care se constatau toate ilegalităţile fără să dea niciun motiv pentru care acest proces verbal de control se revocă, împiedicând astfel prefectul să exercite încă din ianuarie acţiunea în contencios-administrativ care ar fi oprit această speculaţie imobiliară”, a mai transmis Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a precizat că în data de 8 iulie Curtea de Apel Bucureşti, printr-o decizie definitivă, a suspendat executarea şi pentru autorizaţia de construire, iar astfel nu mai pot fi făcute lucrări la blocurile respective.

Nicuşor Dan a prezentat şi cazul din Icoanei 2-8.

Reclama

”Sunt două dintre clădirile care au fost demolate acolo în baza unei autorizaţii ilegale. Despre această zonă, în regulamentul de urbanism al zonelor protejate, emis în urma unui studiu al Universităţii de Arhitectură, spune că este o zonă unicat la nivel internaţional. Mai spune că este interzisă comasarea parcelelor şi toate intervenţiile trebuie făcute parcelă cu parcelă pentru a păstra spiritul acestei zone istorice. Aici a fost emisă o autorizaţie de desfiinţare pentru cele patru clădiri şi a fost emisă autorizaţia de construire pentru un imobil pe cele patru parcele reunite”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a prezentat şi în acest caz care a fost reacţia autorităţilor statului.

”Direcţia de Cultură a avizat şi demolarea şi construirea în ciuda faptului că avizase acel regulament care spunea că nu ai voie să comasezi parcele. Administraţia Firea a emis autorizaţia de desfiinţare în 1 octombrie, după alegerile locale şi autorizaţia de construire în 27 octombrie 2020. Am preluat mandatul în 29 octombrie şi aşa ne explicăm de ce consilieri generali aleşi ai PSD au încercat să întârzie prin fel de fel de contestaţii în instanţă schimbarea administraţiei pentru ca ultimele tunuri care erau pregătite să poată să fie semnate. Am sesizat ISC-ul în luna martie 2020, spunând explicit că este vorba de pierderea unor elemente importante de patrimoniu construit. În ciuda acestor insistenţe, ISC-ul nu a făcut verificări asupra legalităţii până în decembrie 2021, adică la nouă luni după ce a fost sesizat şi după ce demolarea se consumase deja”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Reclama

El a mai declarat că săptămâna trecută Curtea de Apel Bucureşti a decis că nu mai există autorizaţii de construire pentru această investiţie.

”Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 avea toate motivele să suspende executarea până când lucrurile să se lămurească în instanţele civile, nu a făcut-o şi a permis demolarea şi începerea lucrărilor de construire şi de asemenea identic ca în cazul Modrogran, după ce ISC-ul local a venit şi a constatat toate ilegalităţile şi a făcut un proces verbal consistent, Inspectoratul de Stat în Construcţii naţional a dat acelaşi tip de ordin, fără nicio motivare prin care a anulat, a revocat ordinul inspectoratului local şi practic l-a lăsat fără efecte juridice. Curtea de Apel Bucureşti, printr-o decizie definitivă pe care a pronunţat-o în 6 iulie a constatat că nu mai există autorizaţii pentru această investiţie. Această administraţie nu va da noi autorizaţii pentru o construcţie ilegală, care încalcă regulamentul de urbanism. Vom solicita instanţei revenirea la situaţia anterioară”, a mai afirmat primarul Capitalei.

 

Reclama

Imobiliare

Cladirile cu risc seismic din Bucuresti: Dupa 4 ani la primarie Nicusor Dan e tot in faza discutiilor!

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Tomáš Boček, au discutat despre posibilitatea obținerii de fonduri pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic din Capitală.

La sediul Primăriei Municipiului București a avut loc, săptămâna aceasta, o întâlnire între primarul general, Nicușor Dan, și viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Tomáš Boček, în cadrul căreia s-a discutat despre posibilitatea obținerii de fonduri pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic din Capitală.

„Este important să identificăm toate sursele de finanțare disponibile astfel încât să putem accelera procesul de consolidare a imobilelor care reprezintă un risc din punct de vedere al siguranței.

Urmează etape de discuții tehnice între specialiști și vom căuta în continuare căi cât mai eficiente de colaborare cu instituțiile financiare europene”, a spus Dan.

Continua sa citesti

Imobiliare

Acuzații de corupție în Primăria Capitalei: ”Hoția imobiliară din Parcului Herăstrău era vizibilă pentru toți”

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că a moștenit de la PNL și PSD ”doar jaf și hoție instituționalizată”, atunci când a ajuns în funcție, informează g4media.ro.

Ea a făcut aceste precizări în contextul în care DNA a anunțat marți mai multe percheziții într-un dosar de fraude cu terenuri ce au aparținut statutului, pentru care prejudiciul este estimat la circa 10 milioane de euro.

”Sentințe civile falsificate integral, expertize cadastrale măsluite, funcționari publici corupți, acesta este peisajul jafului generalizat din Parcul Herăstrău, care face obiectul celei mai recente anchete DNA. Hoția imobiliară din Parcului Herăstrău era vizibilă pentru toți cetățenii de bună credință. Poate acum înțelege toată lumea care era miza PUZ Sector 1 promovat de fosta administrație PSD, în frunte cu Dan Tudorache: betonarea spațiilor verzi și liber la construit în Herăstrău și Pădurea Băneasa. M-am luptat ca acest PUZ să nu intre în vigoare și am blocat în instanță adoptarea lui.

La sfârșitul anului 2020, am început în administrația locală a Sectorului 1 o reformă fără precedent- arhitectul-șef a fost schimbat, iar compartimente esențiale au fost reorganizate pentru a servi comunitatea locală și nu rechinii imobiliari (Urbanism, Cadastru, Poliție Locală- Disciplina în Construcții, Taxe și Impozite etc.)”, prezicează Clotilde Armand citată de g4media.ro.

Continua sa citesti

Imobiliare

ANALIZĂ: Piața imobiliară a Bucureștiului se prăbușește. Efectele economice sunt mai grave decât se bănuia

Publicat cu

pe

O analiză Storia arată că piața imobiliară din București se prăbușește. Sunt analizate tranzacțiile din principalele zone din România, în primele nouă luni ale anului 2023. Cum au evoluat cele mai mari zone imobiliare din România în perioada ianuarie-septembrie 2023, pe baza anunțurilor publicate pe platforma imobiliară.

Storia: Brașovul a raportat cea mai mare creștere procentuală a prețurilor pentru locuințe noi, în timp ce Timișoara este orașul în care se găsesc cele mai mici chirii. Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș al țării, mai ales că prețurile locuințelor au crescut cu aproape 8%, iar chiriile s-au majorat cu cel puțin 13%, potrivit celei mai recente analize realizate de Storia. Analiza face parte din inițiativa „Drumul inteligent spre acasă”, prin care brandul își propune să contribuie la transparentizarea informațiilor necesare tuturor cumpărătorilor, chiriașilor, proprietarilor, agenților și dezvoltatorilor, cu scopul de a-i susține să ia decizii în cunoștință de cauză.

BUCUREȘTI: 32.200 de tranzacții încheiate, cu o scădere mai accentuată decât media națională
București este, în mod tradițional, principala piață imobiliară din România, întrucât aici se înregistrează anual aproximativ o treime din toate tranzacțiile imobiliare din țară, însă anul 2023 vine cu scăderi mai accentuate decât media națională.

Astfel, în primele nouă luni ale anului, în Capitală s-au înregistrat peste 32.200 de tranzacții, în scădere cu 21% comparativ cu perioada similară din 2022, în contextul unei scăderi de 16% la nivel național.

Evoluția de pe parcursul anului a fost, însă una asemănătoare cu cea de la nivel național: în primul trimestru, numărul de tranzacții a scăzut cu aproape 22% comparativ cu primul trimestru al anului trecut, pentru ca trimestrul al doilea să aducă o scădere de 32%. Piața s-a redresat ușor în al treilea trimestru, când numărul de tranzacții a scăzut cu 9%.

Această evoluție a fost influențată în bună măsură de scăderea numărului de credite ipotecare acordate, pe fondul unor dobânzi în creștere în prima jumătate a anului. De altfel, datele arată că numărul ipotecilor active în București a fost de circa 15.500 în primele nouă luni ale anului, în scădere cu 22% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Aici există însă o evoluție oarecum surprinzătoare a pieței, întrucât primele două trimestre au adus scăderi de 19% și 44% pentru ca al treilea trimestru să aducă o creștere cu 1% a numărului de ipoteci.

Prețurile locuințelor noi au crescut cu 3,5% în ultimul an

La fel ca în restul țării, prețurile la locuințe au crescut în acest an, în ciuda scăderii numărului de tranzacții. Astfel, în perioada ianuarie – septembrie 2023, proprietarii din București au solicitat în medie 1.539 de euro pe metru pătrat pentru locuințele noi, în creștere cu 4% comparativ cu perioada ianuarie – septembrie 2022.

Pe de altă parte, prețurile solicitate în anunțuri pentru locuințele vechi s-au majorat într-un ritm mai puțin alert, cu 3%, însă chiar și așa rămân mai mari decât cele ale locuințelor noi, întrucât proprietarii au solicitat în medie 1.626 de euro pe metru pătrat. Una dintre explicațiile pentru care, în medie, în București prețurile locuințelor noi sunt mai mici decât prețurile locuințelor vechi este legată de localizare și o analiză segmentată pe cartiere ar putea arăta că prețurile la locuințele noi sunt mai mari decât prețurile la locuințele vechi.

Chiriile, în creștere în toate sectoarele

Între timp, chiriile au crescut în toate sectoarele Capitalei într-un ritm mai alert decât prețurile la locuințe. De altfel, creșterea medie minimă a fost de 10% indiferent de numărul de camere. În general, cele mai accesibile prețuri se înregistrează în sectoarele 4, 5 și 6, în timp ce Sectorul 1 este cel mai scump indiferent de numărul de camere.

Astfel, chiria pentru o garsonieră a variat, în medie, în perioada ianuarie – septembrie 2023 între 281 de euro în Sectorul 5 (+12%) și 381 de euro în Sectorul 1 (+11%), în timp ce pentru un apartament cu două camere proprietarii au solicitat o chirie cuprinsă între 420 de euro (+10%) în Sectorul 4 și 608 euro (+19%) în Sectorul 1.

În cazul apartamentelor cu trei camere, chiriile au variat de la circa 491 de euro (+16%) în Sectorul 6 până la 868 de euro (+13%) în Sectorul 1.

CLUJ-NAPOCA rămâne cel mai scump oraș din România

Cluj este singurul județ în care numărul de tranzacții imobiliare a crescut în al treilea trimestru al anului comparativ cu perioada similară din 2022, în ciuda faptului că găzduiește cel mai scump oraș din România.

În județul Cluj s-au înregistrat 6.532 de tranzacții imobiliare în primele nouă luni ale anului, în scădere cu 14% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cu alte cuvinte, piața din acest județ a avut o evoluție ușor mai bună decât media națională.

Astfel, dacă în primul trimestru numărul de tranzacții a fost cu 36% mai mic decât în trimestrul similar din 2022, în al doilea trimestru scăderea s-a temperat la 11%, pentru ca al treilea trimestru al acestui an să aducă o creștere a numărului de tranzacții cu aproape 10% față de iulie – septembrie 2022.

Este o tendință care se regăsește fidel și în evoluția numărului de ipoteci active, care a scăzut cu 35% în Q1 2023 vs. Q1 2022, cu 28% în Q2 2023 vs. Q2 2022 și cu numai 1% în Q3 2023 vs. Q3 2022. Astfel, numărul ipotecilor active în primele nouă luni ale anului a fost de 2,827, în scădere cu 22% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

De altfel, dintre cele 6 mari județe analizate, Cluj este singurul care a raportat o creștere a numărului de tranzacții în al treilea trimestru al anului, un aspect important mai ales în contextul în care orașul Cluj-Napoca este cel mai scump din România în privința proprietăților imobiliare.

Chiriile au crescut cu peste 14%

În cazul locuințelor noi disponibile la vânzare în orașul Cluj-Napoca, prețul mediu pe metru pătrat pentru perioada ianuarie – septembrie 2023 a fost de 2.480 euro, în creștere cu 6% comparativ cu ianuarie – septembrie 2022.

În plus, prețurile din Cluj-Napoca au crescut chiar într-un ritm mai accelerat în cazul locuințelor vechi și s-au apropiat mult de cele ale locuințelor noi. De exemplu, proprietarii au solicitat în medie 2.383 de euro pe metru pătrat pentru o locuință veche, cu 8% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Astfel, pentru locuințele noi, proprietarii au solicitat un preț mediu cu circa 2% mai mare decât în cazul locuințelor vechi.

Procentual, prețurile au crescut și mai mult pe segmentul chiriilor, iar Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș din țară, cu o chirie medie de 333 de euro pentru garsoniere în perioada ianuarie – septembrie 2023, în creștere cu 13% comparativ cu perioada similară din 2022.

Între timp, apartamentele cu două camere s-au închiriat, în medie, cu 516 euro, corespunzător unei creșteri de 16%, pentru ca apartamentele cu trei camere să ajungă la 650 de euro, în creștere cu 20%.

BRAȘOV: orașul cu cea mai mare creștere de preț pentru locuințe noi

Prețurile locuințelor noi din Brașov au crescut cel mai mult în acest an din punct de vedere procentual, ceea ce a condus la un decalaj de peste 21% față de prețurile locuințelor vechi. Județul Brașov a înregistrat 6.981 de tranzacții imobiliare în primele nouă luni ale anului. Și în acest caz vorbim despre o scădere comparativ cu perioada similară a anului trecut, însă aceasta este de 9%, mult sub media națională de peste 16%.

După o scădere inițială de 9% în primul trimestru, urmată de o scădere și mai pronunțată de 14% în al doilea trimestru, și în cazul Brașovului se observă o revenire a pieței imobiliare în al treilea trimestru, când scăderea s-a plafonat la mai puțin de 4%.

Mai important de menționat este însă că Brașov luptă cot la cot cu județele Timiș și Cluj pentru a fi județul cu cel mai mare număr de tranzacții după București. Datele arată că, după primele nouă luni ale anului, Brașov este la numai 18 tranzacții în spatele Timișului.

În primele trei trimestre ale anului, brașovenii au avut în total 2.147 de ipoteci active, în scădere cu circa 14% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Și aici se remarcă evoluția bună din al treilea trimestru, când numărul ipotecilor a înregistrat un avans de aproape 6% comparativ cu Q3 2022.

Cel mai mare decalaj între locuințe noi și vechi

Pe lângă numărul de tranzacții imobiliare, Brașov s-a evidențiat în acest an și prin prisma evoluției prețurilor la locuințe în municipiul de reședință cu același nume.

Astfel, dintre cele șase orașe analizate, Brașov este cel în care s-a înregistrat cea mai mare creștere procentuală a prețurilor la locuințele noi. Prețurile solicitate în anunțuri au crescut cu 12% în perioada ianuarie – septembrie 2023 comparativ cu perioada similară a anului trecut, pentru a ajunge la 1.921 de euro pe metru pătrat.

Și locuințele vechi, aflate cel puțin la a doua vânzare, au înregistrat creșteri de prețuri consistente, întrucât prețul mediu solicitat de proprietari a fost de 1.585 euro pe metru pătrat, în urcare cu 6%.

Brașovul este însă orașul cu cea mai mare discrepanță între prețul mediu pentru locuințele noi și prețul mediu pentru locuințele vechi. Mai exact, pentru perioada analizată, un metru pătrat într-o locuință nouă a costat cu peste 21% mai mult decât un metru pătrat într-o locuință veche, în condițiile în care celelalte mari orașe din România au raportat diferențe mai mici de 10%.

În cazul chiriilor, Brașov a înregistrat a doua cea mai mare creștere a prețului mediu dintre cele șase orașe analizate. Proprietarii au solicitat în medie o chirie de 299 de euro pentru o garsonieră (+17%), 449 de euro pentru un apartament cu două camere (+18%) și 600 de euro pentru un apartament cu trei camere (+24%).

TIMIȘOARA: orașul cu cele mai mici chirii

Județul Timiș a raportat cel mai mare număr de tranzacții imobiliare după București, în timp ce orașul Timișoara este cel mai accesibil din punctul de vedere al prețurilor la chirii.

La capătul primelor nouă luni ale anului, județul Timiș se laudă cu cel mai mare număr de tranzacții imobiliare după București. Mai exact, 6.999 de locuințe și-au schimbat proprietarii în acest interval, cu circa 20% mai puține decât în perioada similară a anului trecut.

Scăderea generală este ușor mai ridicată comparativ cu media națională de 16%, însă trendul este unul tipic și în cazul acestui județ din vestul României. Mai întâi, numărul de tranzacții a scăzut cu 35% în primul trimestru, pentru ca scăderea să se diminueze apoi la 20% în al doilea trimestru. În schimb, în al treilea trimestru al anului tranzacțiile au scăzut cu numai 2% față de trimestrul similar din 2022.

Povestea este foarte asemănătoare și în cazul ipotecilor active. Numărul acestora a scăzut cu 35%, 27% și 2% în cele trei trimestre ale anului, pentru ca la finalul lunii septembrie 2023 să existe 3.210 ipoteci active, în scădere cu 21% față de primele nouă luni ale anului trecut.

Cea mai mică majorare de preț la achiziție și chirie

Dintre cele șase orașe principale analizate, Timișoara, municipiul de reședință al județului Timiș, a raportat cea mai redusă creștere procentuală a prețurilor la locuințe, indiferent că este vorba despre cele noi sau despre cele aflate cel puțin la a doua vânzare.

În cazul locuințelor noi, prețul mediu în perioada ianuarie – septembrie 2023 a fost de 1.496 de euro, cu 2,9% mai mare comparativ cu ianuarie – septembrie 2022. Aceeași tendință este vizibilă și în cazul locuințelor vechi: prețul mediu solicitat a fost aici de 1.426 de euro pe metru pătrat, în creștere cu 4% comparativ cu ianuarie – septembrie 2023.

În general, prețul mediu pentru o locuință nouă este cu 4% mai mare decât în cazul unei locuințe vechi.

În același timp, Timișoara este și orașul cu cea mai mică majorare procentuală a prețului mediu pentru închirierea unei locuințe. Proprietarii au solicitat în primele nouă luni ale anului 2023 o chirie medie de 234 de euro pentru o garsonieră, cu 11% mai mult decât în ianuarie – septembrie 2022.

În rest, creșterile au fost ușor mai mari, întrucât apartamentele cu două camere s-au închiriat în medie cu 376 de euro, corespunzător unei creșteri de 13%, în timp ce pentru apartamentele cu trei camere proprietarii au solicitat 426 de euro pe lună, cu 12% în plus față de perioada anterioară analizată.

Notă: Datele despre numărul de tranzacții imobiliare și numărul ipotecilor active sunt furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și sunt disponibile la nivel de județ, în timp ce datele despre prețurile la locuințe și valoarea chiriilor sunt calculate pe baza anunțurilor publicate pe platforma imobiliară Storia și sunt disponibile la nivel de oraș.

Continua sa citesti
Reclama
Bani2 zile in urma

Record de capturi de țigări de contrabandă în județele Dolj și Giurgiu în 2024!

În primele 3 luni ale anului 2024, autoritățile au capturat peste 14 milioane de țigarete, în valoare de peste 15...

Stirile Zilei2 zile in urma

Municipiul București intră în finala competiției ”Destinația Anului 2024”

Municipiul București intră în finala competiției Destinația Anului 2024, la categoria ”Orașe care inspiră”, iar Proiectul cultural ”Străzi deschise –...

Banio săptămână in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucurestio săptămână in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politica2 săptămâni in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Reclama

La mare cautare