Acasă Transport Nicusor Dan are aceleasi rezultate ca Firea: Haos in Bucuresti dupa deschiderea...

Nicusor Dan are aceleasi rezultate ca Firea: Haos in Bucuresti dupa deschiderea scolilor!

81

Prima zi de școală a fost și prima zi de toamnă cu mari blocaje în traficul orașelor.

În Bucureșți, străzile și bulevardele au fost pline de mașini mai toată ziua pentru că multe școli au organizat ceremoniile în mai multe ture. Iar situația a fost agravată de numeroasele șantiere deschise în Capitală. Că să ajungă mai repede la destinație, unii șoferi au încălcat cu bună știință regulile.

Toți bucureștenii știau că prima zi de școală va veni cu aglomerație pe străzi, mai ales dimineață. Au fost însă blocaje toată ziua pentru că elevii au fost chemați în ture că să nu fie aglomerație în școli.

Unii șoferi au riscat amenzi de bună voie că să câștige câteva minute.

„Mă descurc românește, fac și eu ce pot și încalc unele reguli că așa vrea sistemul. Mă grăbesc, am o urgență. Vă dați seama cât de mult le pasă autorităților dacă ajungem să ne punem și permisul în pericol”, a mărturisit un participant la trafic.

Alții s-au asigurat că au tot ce le trebuie în mașină, din moment ce se așteptau la ore de stat în trafic.

Cea mai mare aglomerație a fost, desigur, pe străzile cu școli. Marea majoritate a părinților și-au dus copiii cu mașinile.

Circulația a fost aglomerată și din cauza șantierelor de pe mai multe străzi.

În prima zi de școală în apropierea instituțiilor de învățământ, autoritățile au fost surprinse din nou cu lecția nefăcută și cu multe șantiere în execuție. Pe Strada Ion Mincu, o bandă întreagă este ocupată de un șantier. Unde nu prea există activitate, deși muncitorii ar trebui să lucreze la canalizare.

Primăria Capitalei nu a reușit să termine nici lucrările importante de fluidizare a traficului. Construcția pasajului Doamna Ghica a fost reluată în această vara, dar va fi gata anul viitor. Lucrările la lărgirea Prelungirii Ghencea ar trebui să înceapă în curând dar ar putea dura cel puțin 2 ani. Bucureștiul este printre cele mai aglomerate orașe din lume, cu șoferi care stau în trafic într-un an 5 zile și jumătate.

<