Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat, luni, organizarea unei licitatii pentru inlocuirea a 260 de kilometri de retea de termoficare, din care 60 de kilometri cu fonduri proprii – circa 90 de milioane de euro, iar restul din fonduri europene – 300 de milioane de euro. „(…) vrem sa lucram simultan pe mai multe tronsoane, de aceea vrem sa lucram simultan cu mai multe companii si mesajul meu este ca avem nevoie de toate firmele serioase”, a afirmat el.

<

„Vreau sa va anunt ca incepem procedurile pentru inlocuirea sistematica a retelei de termoficare, e vorba de 60 de kilometri de retea pe care ii platim din fondurile proprii, aproximativ 90 de milioane de euro, si de 200 de kilometri de retea pe care o sa-i platim din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro. Este un volum urias de lucrari, vrem sa lucram simultan pe mai multe tronsoane, de aceea vrem sa lucram simultan cu mai multe companii si mesajul meu este ca avem nevoie de toate firmele serioase din piata romaneasca si probabil si europeana, pentru ca licitatia va fi internationala”, a declarat, luni, Nicusor Dan, citat de news.ro.

El a anuntat ca se va schimba modul de lucru, in sensul ca se vor face platile la timp si in schimb li se va cere constructorilor sa respecte strict graficele de executie.

„Vom face o mare licitatie in cursul lunii februarie si va anunt ca vom incepe in mod transparent discutiile pe marginea caietelor de sarcini. Vrem sa anticipam de acum problemele care pot sa apara si sa le rezolvam de la nivelul caietelor de sarcini astfel incat sa nu fim in situatia in care sa ne confruntam cu aceste probleme in momentul in care suntem cu santierele incepute”, a explicat primarul general al Capitalei.

El a afirmat ca marti, de la ora 16.00 va avea loc o prima discutie cu constructorii, la care au fost chemate si au confirmat participarea opt mari firme de constructii, a doua discutie fiind programata in 26 ianuarie, de la aceeasi ora. De asemenea, Nicusor Dan a spus ca discutiile sunt deschise tuturor firmelor „serioase”.

Transparenta face diferenta