Moise Guran i-a explicat lui Cristian Tudor Popescu, luni, intr-o emisiune la Europa FM de ce a acceptat invitatia lui Klaus Iohannis de a participa la dezbaterea de marti. CTP a anuntat ca refuza sa participe pentru ca invitatiile au fost facute nominal.
„Am acceptat invitatia in secunda doi, fara sa ma gandesc foarte mult. Nu m-am consulta cu conducerea postului Europa FM, decat dupa aceea. Eu am considerat ca trebuie sa raspund acestei invitatii. Eu am fost invitat la o dezbatere. Domnu’ Popescu, dezbatere este ce facem noi aici. Deseori nu suntem de acord si dialogam, uneori mai prieteneste, deseori mai tensionat, dar nu suntem de acord. Asta este dezbatere.
Eu am fost invitat o dezbatere nu la o conferinta de presa. Conferinta de presa cu jurnalistii acredidati la PNL a fost saptamana trecuta.   La o dezbatere aduci argumente impotriva, il contrazici pe interlocutor.
(…) De ce am acceptat? Am acceptat pentru ca in meseria noastra de jurnalist, indiferent ca suntem reporteri, comentatori, sefi de redactii, aceasta meserie nu se face pentru tine, se face pentru ceilalti, pentru public. (…) Am acceptat aceasta dezbatere in numele telespectatorilor Europa FM, pentru ei”, a explicat Moise Guran.

<
Transparenta face diferenta