Acasă Transport Ministrul transporturilor se face ca nu vede incendiul de la metrou. Daca...

Ministrul transporturilor se face ca nu vede incendiul de la metrou. Daca era in opozitie cerea demisii

62

Cauza probabila a incendiului de la metrou a fost o flacara la o cutie cu conductori la nivelul sinei, de la care s-au inregistrat degajari de fum in zona Piata Romana, a declarat seful ISU Bucuresti-Ilfov, Orlando Schiopu.

„Cauza incendiului – se pare ca a fost vorba de un conductor la o sina de transport”, a precizat Orlando Schiopu, citat de Agerpres.

La fata locului au fost mobilizate 20 de autospeciale de stingere, 39 echipaje SMURD si Detasamentul Special de Salvatori.

„La locul interventiei au fost dizlocate 31 de echipaje de prim-ajutor – practic toate echipajele de prim-ajutor disponibile la acel moment in Bucuresti, cinci unitati de Terapie Intensiva mobile si o autospeciala de transport victime multiple. Pentru mai multa siguranta a fost mobilizat si spitalul mobil si am avut si un echipaj de la serviciul de ambulanta de tip B2. In acest timp, colegii de la ambulanta au preluat activitatea noastra, pentru ca toate resursele au fost dizlocate aici”, a declarat, marti, medicul sef al SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita.

El a precizat ca au fost asistate un numar de 25 de persoane, dintre care doua au fost transportate la Spitalul Floreasca, deoarece expunerea la fum si stresul le-au provocat activarea unor patologii preexistente.

Prefectul Capitalei, Toni Grebla, a declarat, marti, ca va fi declansata o ancheta pentru a se determina cauza incendiului de la statia de metrou Piata Romana.

„Va fi facuta o ancheta pentru a determina cauza acelui incendiu si, de asemenea, vor fi luate masuri corespunzatoare in functie de concluziile anchetei. Au fost suficienti pompieri care au ajutat de dirijarea persoanelor spre iesirile de metrou. Dupa parerea mea, s-a actionat profesionist”, a afirmat Toni Grebla, prezent la fata locului.

<