Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat miercuri ca toate actiunile demarate ca urmare a actiunilor ilegale ale sindicatului lui Ion Radoi merg inainte. El a catalogat ca fake news informatiile prezentate de Radoi conform carora veniturile vor ramane la fel si ca nimeni nu va fi disponibilizat.

<

„Au aparut niste povesti in ultimele 24 de ore. E ca la Radio Ereven, este un fake news de la sindicat. Ca s-a pus batista pe tambal, ca nimeni nu pateste nimic, ca raman salariile. Este complet fals. E complet fals. Si actiunile penale depuse la DNA si DIICOT continua. Nu negociem legea, s-a lucrat zilele trecute, politia a identificat 350 dintre cei care au participat la blocarea metroului. Pasii urmatori vor fi stabiliti de organele de ancheta.

Nimeni nu scapa de raspundere, mergem inainte pentru recuperarea prejudiciilor. Azi, Metrorex depune o actiune la Tribunal pentru despagubirea de catre sindicatul USLM. Vom cere banii de la Radoi si sindicat, 2.8 milioane de lei. Chiar ei au semnat ca au oprit voluntar lucrul vineri.

Toate celelalte cai de tragere la raspundere a celor vinovati merg inainte.

In ce priveste salarizarea, s-a batut Radoi cu caramida in piept ca raman la fel salariile. Aceasta este imposibil matematic: ori se accepta de catre angajati o noua renegociere, de renuntare a cresterii cu 18% a salariilor prin acordul partilor, ori se ajunge la disponibilizari. Ori se ajunge la varianta a treia, insolventa. O companie care intra in insolventa poate sa faca si concedieri si taieri de salarii. Este vorba de sanatatea economica a unei companii.

Legat de spatiile comerciale, este o somatie care expira pe 2 aprilie, dupa care mergem inainte cu evacuare, cu demolarea spatiilor care nu au forme. Pe niciunul dintre fronturi, fie ca vorbim de datele comerciale, si pe partea de raspunderea celor care au participat la actiuni ilegale, toate merg inainte”, a declarat Drula intr-o conferinta de presa.

„Metrorex are 500 de milioane pierderi, daca nu se face nimic va ajunge in insolventa”, a subliniat Drula.