Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ingtr-o intalnire informala cu jurnalistii, ca ar prefera un primar general altul decat de la PSD.
„Preferabil sa fie de la PNL”, a spus el, precizand ca nu a avut discutii cu liberalii privind candidatii la alegerile locale de anul viitor.
Gabriela Firea a reactionat recent foarte violent in momentul in care Klasu Iohannis s-a declarat nemultumit de starea in care arata Capitala. Ea a spus ca nu accepta sa primeasca lectii de la cineva care a cindus un oras de „doar 150.000” de locuitori.
Gabriela Firea a declarat, luni, ca nu accepta critici de la fosti primari care au condus orase „cu 20-30.000 sau 150.000 de oameni”, ci numai de la primarii din Paris si Londra. Ea facea referire la Marcel Vela (fost primar in Caransebes) si Klaus Iohannis (fost primar al Sibiului).
„Trebuie sa suportati o Opozitie distructiva in Capitala, care nu construieste nimic, nu lasa nimic in urma ci doar inventeaza tot felul de critici, de stiri toxice, de etichete, chiar de porecle. Aceste lucruri nu fac bine bucurestenilor pnetrru ca nu asta inseaman sa ai un Bucuresti modernizat.
(…) Nu doresc sa primesc lectii de la oameni care au condus orase cu 20-30.000 sau 150.000 de oameni pentru ca noi administram un oras cu 4 milioane de locuitori. Primim lectii si exemple doar de la primarul Parisului, primarul Londrei, primarul din Praga, din Viena, nu de la primarii respectivelor localitati care au o suta de strazi. Noi avem peste 5.000 de strazi, ca sa intelegem dimensiunea”, a declarat Gabriela Firea la conferinta de alegeri a PSD Bucuresti.
Gabriela Firea a declarat si vineri ca nu vrea sa primeasca lectii de la Marcel Vela si Klaus Iohannis, care au condus orase mult mai mici decat ce conduce ea.
„La cat de preocupat este de Primaria Generala a Capitalei si, in special, de persoana mea, eu il invit pe domnul Ludovic Orban sa candideze pentru un mandat la Primaria Generala a Capitalei, asa cum a facut-o si cand am candidat eu. Dar, pentru ca s-a ocupat cu lucruri neortodoxe si ilegale, nu a mai ajuns sa fie nici macar candidat, din partea PNL, daca stam sa ne aducem aminte acum trei ani si jumatate ce a facut domnul Ludovic Orban. Deci fiind atat de preocupat si, probabil, dorind sa isi demonstreze capacitatile administrative, ma gandesc ca in perioada pre-electorala si in campania electorala se va apleca sa citeasca legislatia, sa se informeze in legatura cu problemele reale de la Primaria Capitalei, cu urgentele pe care le au bucurestenii si astfel nu va mai face afirmatii care nu au nicio legatura in plan real”, a spus Firea, vineri seara, la Antena 3.
In ce priveste declaratiile ministrului de Interne, Firea a replicat ca ii e „foarte greu” sa primeasca lectii de la cineva care a fost primar la Caransebes, un oras cu o populatie de 25.000 de persoane.
„Cu tot respectul pentru pozitiile publice ale domnului ministru. A fost primar la Caransebes, a fost prefect la Caras Severin, acum este ministru, a fost parlamentar si tocmai de aceea am pretentii de la domnia sa sa cunoasca, totusi, legile din Romania, dar sfaturi nu am cum sa primesc de la domnia sa. Pentru ca, va dati seama, domnia sa a condus un UAT cat nu reprezinta nici macar o strada din Bucuresti. La fel cum domnul presedinte a condus Sibiul, ca primar: o populatie in jur de 150.000 de locuitori. Nici macar 40% dintr-un sector al Capitalei. Deci, as sfatui persoanele care se refera la Bucuresti in primul sa inteleaga complexitatea Capitalei Romaniei, multitudinea de probleme, numarul mare de locuitori si, de asemenea, faptul ca 30 de ani nu s-a investit in domeniile strategice”, a spus Firea.

<
Transparenta face diferenta