Mega Image introduce și un program special de funcționare dedicat persoanele în vârstă și celor cu dizabilități. Potrivit companiei, magazinele Mega Image și Shop&Go vor fi deschise special pentru acestea în intervalul orar 07.00 – 08.00. Începând cu 23 martie, în acest interval va fi permis accesul în magazin doar pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și cele cu dizabilități.

<

Nu este singura modificare de program aplicată de Mega Image. Toate magazinele vor avea program limitat în această perioadă si vor functiona în intervalul orar 08:00 – 22:00 pentru optimizarea activitatilor de igienizare, dezinefecție și aprovizionare.

Pentru  a evita cât mai mult contactul cu alimentele vrac, măslinele se vând doar în caserole preambalate și precântărite, fiecare produs de panificație sau patiserie este preambalat individual în pungă de hârtie, iar vitrinele cu autoservire (fruit bar, salad bar, cele cu mâncare gata pregătită) sunt temporar închise.

La orele de vârf, în magazin au acces mai puțini clienți decât în mod normal pentru a asigura destul spațiu între aceștia în timpul cumpărăturilor.

La casele de marcat au fost instalate panouri transparente iar pe podea, în aceeași zonă, au fost puse marcaje pentru indicarea distanței de cel puțin 1 metru între clienți.