Un număr de 17 pacienţi au fost infectaţi cu acinetobacter de la începutul anului 2019, iar 13 au murit, potrivit unei informări a managerului Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

<

„În anul 2018, în institut au fost raportate 51 de infecţii nosocomiale cu mai mulţi germeni. Din 01.01.2019, s-au raportat către DSP 14 infecţii la pacienţi cu acelaşi germene. Raportarrea către DSP s-a făcut pentru 14 cazuri, pentru că la trei dintre pacienţiconfirmarea infecţiei s-a făcut postmortem”, potrivit unei informări a managerului Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler.
Potrivit sursei citate, din ianuarie 2019, numărul de pacienţi decedaţi în institut a fost de 64, mult peste numărul de decese din 2018, când au fost înregistrate 37 de decese, sau din 2017, când au fost înregistrate 46.

„Procedurile de curăţenie din blocul operator şi ATI sunt în curs de finalizare. În funcţie de discuţiile cu medicii de la DSP, mâine putem recolta probe de control pentru ca, după 72 ore, să deschidem ATI. În 2019, ca urmare a analizei cazurilor de infecţii din institut Acinetobacter a fost identificat la 17 pacienţi, din care patru s-au externat şi 13 au decedat. Toţi pacienţii diagnosticaţi erau pacienţi cu multiple afecţiuni cronice şi spitalizări anterioare”, mai arată Beatrice Mahler.

Managerul a mai transmis că toţi pacienţii infectaţi cu acinetobacter aveau şi alte afecţiuni cronice şi spitalizări anterioare.
La cele trei controale ale Direcţiei de Sănătate Publică, au fost aplicate două avertismente şi 16 amenzi cu un total de 12.500 de lei.
Pe 19 februarie 2019, Direcţia de Sănătate Publică a decis oprirea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală deoarece rezultatele analizelor privind infecţiile intraspitaliceşti nu erau conforme.

Transparenta face diferenta