Jurnalistul Florin Negrutiu explica pe intelesul „publicului doamnei Firea” ce inseamna deficitul excesiv dupa ce primarul PSD al Bucurestiului a lansat un nou fake news.

<

„O mostra de gandire economica fertila. Doamna Firea si-a pus mai devreme mainile in solduri: ‘Domnu’ Catu, cere-te afara! Vine scadenta, dupa doar 4 luni de guvernare PNL! Si sufera toata tara’.

Care e ‘scadenta’ care a facut-o pe doamna Firea sa-si iasa din calmul ei englezesc? Este vorba despre procedura de deficit excesiv declansata de Comisia Europeana la adresa Romaniei – un concept greu de explicat publicului doamnei Firea. Si atunci, ce face aceasta Mama Omida a fake news-ului? Prevesteste apocalipse financiare, cutremure fiscale, taieri de pensii si de salarii si suparare la drum lung. Urmeaza o demonstratie alambicata despre cum au facut liberalii deficitul intr-o luna, nu PSD in 3 ani, demonstratie economica pe care doar gandirea fertila a unui primar care a adus Bucurestiul in „faliment nedeclarat” putea sa o produca.

Ii rog pe cititorii acestei pagini sa le transmita cu un share fanilor doamnei Firea urmatoarea explicatie: deficitul e atunci cand doamna Firea, domnul Dragnea, domnul Teodorovici, domnul Valcov, doamna Olguta si tot neamul lor au mancat, au baut si s-au veselit iar la sfarsit s-au ridicat de la masa, au iesit din restaurant si l-au lasat pe dl. Catu sa le plateasca nota. Iar acum vine ospatarul si-l pune pe dl. Catu sa spele vase, ca sa achite parte din consumatie.

In aceste momente de cumpana pentru tara nu pot sa nu ma gandesc cat de mare dreptate avea domnu’ Cornel electricianul: ‘Mare atentie cu sarma pe langa priza!’”, a scris Negrutiu pe Facebook.

Iata postarea Gabrielei Firea la care face referire Florin Negrutiu

Domnu’Catu, cere-te afara!

Vine scadenta, dupa doar 4 luni de guvernare PNL! Si sufera toata tara. Iata unul din lucrurile “extraordinare” profetite de Dl Catu : Comisia Europeana a inceput procedura de deficit excesiv (peste 3%).

Un fleac, ar zice Dl Orban! Facandu-se ca nu intelege realitatea : deficitul excesiv este opera integrala a competentului nostru ministru de finante, Vasile Catu.

Sa recapitulam ce a facut si ce nu a facut, in duioasa sa trecere pe la Ministerul de finante :

* S-au efectuat plati fara verificari minutioase in contul unor rambursari de TVA catre firme prietene si mufate politic la PNL

* Gradul de colectare a veniturilor bugetare in noiembrie – decembrie a fost sub optim

* Optimizarile fiscale ale corporatiilor au fost foarte permisiv privite. S-a exportat foarte multa plusvaloare, pentru a evita plata aici a taxelor si impozitelor

* S-a cheltuit mult cu dobanzile la creditele contractate in nestire de “cel mai bun finantist al PNL”

Dar, mult mai importante, iata care sunt consecintele deficitului excesiv fabricat de “genialul” Catu :

– austeritate
– taierea salariilor
– inghetarea pensiilor
– anularea sau intarzierea investitiilor, ceea ce va duce la accelerarea intrarii Romaniei in recesiune.

Bravo, PNL! Ti-a iesit si de data asta! Cum sa nu-i admiri? Cum sa nu-i votezi?