Managerul Maternitatii Giulesti: In 10 zile Bucurestiul explodeaza!

Conducerea Maternității Giulești a explicat măsurile pe care le ia după cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu.
Declarațiile făcute LIVE:

Managerul maternității, doctorul Moisa Ovidiu Marcel, a stat de vorbă cu jurnaliști și a explicat ce pași vor urma.
Reporter: ”De ce doar ați văruit pereții și nu îi decopertați până la cărămidă?
Moisa Ovidiu Marcel: ”De ce ar trebui decopertați până la cărămidă?
Reporter: ”Pentru că specialiștii spun că bacteriile stau în perete și e nevoie de curățarea temeinică a peretelui înainte să fie vopsit.
Moisa Ovidiu Marcel: ”Dar v-au spus și cât stau bacteriile în perete?

Reporter: ”Asta voiam să vă întrebăm.
Moisa Ovidiu Marcel: ”Ca să decopertăm tot, e mai ieftin să schimbăm spitalul. Îi dăm foc și facem unul nou. Când apar bacteriile, îi dam foc și la ăla și mergem la următorul.
Nouă ni s-a solicitat să închidem și, pe măsură ce se eliberează compartimentele, să facem curățenie, ignenizare, dezinfecție terminală, nebulizare și atât. Oricum trebuia să facem o zugrăvire, ne-a venit mănușă că e închis spitalul. Este în plus această zugrăvire, care se face cu substanță lavabilă acreditată de Ministerul Sănătății. Este biocidă, omoară germenii, dar nu pe vecie.
După ce terminăm zugrăveala, curățenia, vom face dezinfecție, vom băga nebulizatoarele, vom sigila fiecare cameră terminată. Când se termină, prelevăm probe, le punem la dispoziție. Dacă se constată că sunt bune, o să ne dea drumul, dacă nu, nu.
Reporter: ”Ar fi durat prea mult și ar fi costat prea mult să faceți decopertarea?
Moisa Ovidiu Marcel: ”Nimic nu e prea scump pentru sănătate. Nu despre asta a fost vorba. Dacă vă închipuiți că într-o săptămână, în 10 zile, se putea face ce spuneți dvs., vă înșelați amarnic.
Eu vă spun că dacă în 10 zile nu dăm drumul, Bucureștiul explodează. Pentru că noi avem lună 320 de nașteri, în medie, care trebuie să meargă în altă parte. Cât o să poată să le primească și ăia?
Nu e vorba de nașteri normale, ne descurcăm, în 48 de ore sunt acasă. Dar sunt mulți prematuri. Unde o să mai încapă?
Reporter. ”Aici au mai fost probleme, atunci cu incendiul, s-a renovat. Când a fost ultima renovare făcută așa, cu curățarea pereților până la tencuială?
Moisa Ovidiu Marcel: ”Cu ocazia aceea, a început procesul acesta la Neonatologie și apoi s-a făcut în tot spitalul.
Deocamdată, Maternitatea Giulești rămâne închisă internărilor, așa că gravidele care erau în grija doctorilor de aici și urmează să nască în luna Decembrie vor fi preluate de celelalte maternități din capitală.
Între timp, unitatea sanitară se renovează: pereții sunt revopsiţi, apoi spațiile vor fi curăţate și dezinfectate.
Maternitatea va fi redeschisă internărilor doar cu acordul Direcției de Sănătate Publică.

<
Sursa: Pro TV