Intra in contact cu noi

Politica

Mai multi membri ai USR Giurgiu, acuzati ca au bagat mana in banii partidului

Publicat cu

pe

Un nou scandal legat de cheltuielile din campanie se abate asupra USR. De data aceasta, este vorba despre bani încasaţi de membri USR filiala Giurgiu pentru închirieri de spaţii sau servicii media.
Reprezentanţii USR au afirmat că secretariatul general va evalua diversele acuzaţii interne, transmise „pe surse” în mass-media, cu privire la contractele încheiate de unele filiale ale formaţiunii în campania electorală. Partidul precizează că, din primele informaţii, acuzaţiile sunt nefondate.
„Campania electorală realizată de USR a respectat, ca de fiecare dată, legislaţia şi instrucţiunile impuse de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Secretariatul general va evalua diversele acuzaţii interne, transmise „pe surse” presei, legate de contractele încheiate de unele filiale USR în perioada campaniei electorale. Din informaţiile pe care le avem până în acest moment, acuzaţiile sunt nefondate, colegii noştri au respectat legea. Secretariatul general va realiza un audit intern pentru a înlătura orice suspiciune”, au transmis, luni, reprezentanţii USR, printr-un comunicat de presă.
Pe grupul intern de Facebook „USR – Poiana lui Iocan” au apărut discuţii legate de probleme ale organizaţiei din Giurgiu, respectiv contracte, de 5.000 de lei fiecare, cu mai multe firme care aparţin unor membri de partid, potrivit mesajelor obţinute de Mediafax.
Andreea Talmazan, membru USR, oferă detalii despre cele trei contracte, unele pentru închirierea sediului de campanie, altele pentru promovarea partidului în campania pentru europarlamentare. Aceasta a adăugat că rezultatele în campanie nu s-au văzut în organizaţia USR Giurgiu, deşi au fost plătiţi bani pentru promovare.
„Aţi uitat de Giurgiu? Vă reamintesc. A fost descoperită o situaţie ciudată, spunea colega noastră, responsabil financiar BJ Giurgiu. Mai precis, sunt trei contracte, în valoare de 5.000 de lei fiecare, cu trei firme ale unor membri USR.
Un contract cu firma Breazu Renting Center SRL, în valoare de 5.000 de lei, pentru închirierea unui sediu de campanie. Cosmin Andronache, preşdintele filialei judeţene Giurgiu, spune în postarea sa că banii, plătiţi la începutul lunii iunie, au fost returnaţi. Nu spune când, mai exact. De reţinut că Andronache Cosmin este proprietarul clădirii în care se află sediul firmei pe care o deţine cu încă un asociat şi care a subînchiriat spaţiul filialei judeţene Giurgiu.
Un al doilea contract est cu firma Eriska, înfiinţată în octombrie 2018, care are sediul în acelaşi spaţiu cu USR Giurgiu, firmă care-i aparţine lui Mirel Valentin Axinte. Mirel Axinte a intrat în USR pe 5 noiembrie 2018. Din noiembrie primeşte lunar 500 de lei pentru administrare cont social-media pentru redactara şi trimiterea de comunicate de presă şi pentru analize politice. Pntru luna de campanie a încasat 5.000 de lei. De remarcat este faptul că pagina de FB USR Giurgiu este la 1.000 şi un pic de like-uri, în toată campania nu a avut nicio postare proprie, ci doar redistribuiri sau repostări de pe pagina naţională. La o simplă căutare pe Google, singura realizare notabilă est o conferinţă de presă postată pe youtube cu 92 de vizualizări. Pentru luna de campanie nu există niciun raport”, a scris Andreea Talmazan pe grupul intern de Facebook „USR – Poiana lui Iocan”.
Mai multe, AICI
În replică, Mirel Axinte a răspuns tot pe facebook:
„Giurgiu era o lume străină USR-ului. În 2016 a avut 2,9%.
Ăsta e Giurgiu. În 1996, anul victoriei CDR/Constantinescu, în Giurgiu primăria a fost câștigată de candidatul PSM, un mafiot local, domnul Iliescu. Apoi a mai câștigat-o de 3 ori și a preluat și PNL local. USL a fost pe cai mari și așa a rămas. Giurgiu nu e doar un județ roșu, e un județ în care forța transpartinică a PSD-PNL-ALDE e mai mare decât în majoritatea județelor. Să nu uităm că președintele PNL Giurgiu spunea în primăvară că vrea amnistie. În Giurgiu e o o colcăială transpartinică și de înrudire (sunt rude unii cu alții, transpartinic – azi se văd verișorii la grătar, mâine se duc fiecare la partidul lui). Într-un județ cu puțini oameni independenți, în afara rețelelor clientelare, cu puține resurse umane de „tip USR”.
USR Giurgiu a avut la aceste europarlamentare a 3 a creștere pe țară (dacă luăm București ca o singură filială), cu o creștere de 436,74%, după Diaspora (466%) și Sălaj (465% – județul lui Cioloș), iar PLUS Giurgiu e abia în curs de formare. Creșterea Alianței USR PLUS față de USR 2016 la nivel național a fost de 265%.
Am livrat la USR Giurgiu analiză, poziționare politică, strategie, prioritizare geografică, idei de evenimente, mesaje.

Îl cunosc pe Cosmin Andronache, președintele USR Giurgiu, din 2012, când eram pe baricade împotriva USL. Mi-a cerut sfatul și când a decis să-și lase jobul de IT-ist pe mii de euro ca să facă turul ruralului giurgiuvean într-o filială cu 12 membri și un scor sub 3% în 2016. A făcut prozelitism USR în județul Giurgiu până a ajuns în spital (LE: de la epuizare, nu l-a bătut nimeni).

Informal, am discutat despre USR Giurgiu și extindere și poziționări de câteva ori pe săptămână de când e președintele filialei județene Giurgiu. Așa cum mai discut în USR și-mi mai cere x sau y părerea.
Din 2018 am avut un contract de 500 lei/lună pentru social media, dincolo de consultanța informală. Doar 500 de lei fiindcă nu aveam timp să mă ocup full time de o pagină de Facebook și nici n-a fost o prioritate a USR Giurgiu.
În campanie mi-a cerut ajutorul fiindcă avea încredere în mine și în ideile.și sfaturile mele și pentru că știam Giurgiu (sunt giurgiuvean) și ce făcuse filiala din 2018 până atunci. Însă acum avea nevoie de mai mult.
Ce am livrat e la USR și AEP.
Fiind membru USR, eu nu pot lucra decât cu USR, altfel as fi în conflict de interese. Nu poți fi membru al unui partid și lucra cu alt partid. Milionar excentric nu sunt.
Și nu sunt singurul, sunt mulți alții. Așa e și normal, în opinia mea.
USR Giurgiu a livrat un rezultat bun pentru Giurgiu, în contextul dat, apropo de o discuție despre rezultatele din filiale în care nu se lua contextul în discuție (una e să fii județ roșu, una e să fii în fief PNL puternic, una e să fii filială județeană la început, una e să fii județ eminamente rural, una e să fii centru universitar și fief rezist cu proteste la care au participat zeci de mii de membri). E o creștere bună și un scor decent. Probabil s-ar fi putut mai mult, dar eu eram mai pesimist (inclusiv la scorul general al Alianței – eu mizam la wishful thinking pe un 20-21%).
E trist că lupta pentru putere din USR a ajuns aici, à la PNȚcd. Rezultatul excelent din 26 mai a luat prin surprindere oameni care erau în bloc starturi să sară la gâtul lui Barna pentru eșecul electoral pe care scontau și acum încearcă altă abordare.
Am făcut precizări publice fiindcă au fost acuzații publice. Și asta e tot, nu-mi place să apar la TV nici direct, nici prin telefon (deci nu mă mai sunați) și nici n-am de gând să intru în ping pong-uri și clinciuri publice despre USR.
Precizez că nu am fost niciodată membru PSD sau al altui partid de acest gen. Am fost între 91 și 98 membru PNL, începând de la liceeni. De atunci n-am mai fost membru al vreunui partid.
Când am intrat în USR, unii s-au bucurat că o să „fie distracție”, tămbălău, rebeliune. Dacă voiam asta, rămâneam în afara USR. M-am concentrat pe lupta cu PSD și pe comunicarea în afara partidului, de aia am și preferat să rămân simplu membru, fiindcă era mai important să-mi folosesc energia în lupta din afara partidului decât în cea din interior. La campania la nivel de simpli membri și simpatizanți m-am implicat mai mult decât m-aș fi așteptat, în condițiile în care, din cauza coloanei și herniilor de disc, nu am voie să stau mai mult de 30 de minute neîntrerupt în picioare sau în cur. Cu toate astea am stat ore întregi și la semnături și la promovare în teren. Mai puțin decât alții (la sectorul 2 sunt eroi), dar mai mult decât mă așteptam și puteam, fizic vorbind.
Toată chestia asta îmi lasă un gust amar, dar și un chef de implicare crescut. Deși consider în continuare că, pentru mine, cel puțin, energiile ar trebui să meargă mai bine spre lupta din exterior decât pe luptele interne. Dar, iată că nu se poate”, scrie Mirel Axinte pe Facebook.

Politica

Ministrul invizibil al Energiei se viseaza primar al Bucurestiului. Burduja: ”PNL în Bucureşti are datoria să vină cu o propunere proprie”

Publicat cu

pe

Deși s-a remarcat prin absenta aproape totala de la Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, preşedinte interimar al PNL Bucureşti, nu exclude o candidatură la Primăria Capitalei, el declarând la RFI că Partidul Naţional Liberal trebuie să aibă un candidat propriu la alegerile de anul viitor. 

Întrebat dacă validarea ca preşedinte interimar al PNL Bucureşti înseamnă că va candida la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja a răspuns: “Sunt dispus să-mi asum orice bătălie şi niciodată nu m-am dat în lături de la o provocare. PNL în Bucureşti are datoria să vină cu o propunere proprie şi la Primăria Generală şi la primăriile de sectoare”.

Burduja a spus că PNL ”nu e doar cel mai important partid de dreapta, este şi partidul care a livrat pentru cetăţeni la nivel local, de la Oradea, la Cluj, la Piatra Neamţ şi în multe alte localităţi din ţară”.

Reclama

”Deci când vorbim de principalul motor economic al ţării, cred că e nevoie de o viziune liberală, e nevoie de candidaţi liberali şi e nevoie de o competiţie onestă, bazată pe proiecte pentru cetăţeni”, a mai arătat Burduja.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat recent că dacă vrea susţinerea formaţiunii liberale la alegerile de anul viitor pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan trebuie să se înscrie în partid.

”Discuţia cu Nicuşor Dan este mai veche, dumnealui a candidat la Primărie şi cu susţinerea PNL (..) Astăzi, PNL are şi capacitatea administrativă, pentru că, dacă ne uităm la ce au realizat administraţiile kliberale, este necesar să vorbesc despre ce a făcut Emil Boc la Cluj, ce a făcut Ilie Bolojan la Bihor, Ion Dumitrel, în Alba, Gheorghe Flutur la Suceava. PNL a demonstrat că are capacitatea să administreze şi local şi regional, ca atare nu putem să nu avem un candidat în Bucureşti”, a spus preşedintele PNL, despre susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

Nicolae Ciucă vine cu un ultimatum: „Dacă Nicușor Dan rămâne independent, PNL nu susține această candidatură”

Publicat cu

pe

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că Partidul Naţional Liberal nu va susţine o candidatură a lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei dacă acesta alege să intre în cursa electorală ca independent.

„Am purtat discuţii cu domnul primar Nicuşor Dan şi am clarificat această situaţie în care domnia sa va voi să candideze la Primăria Capitalei, dar fără susţinerea Partidului Naţional Liberal. Dacă rămâne independent, PNL nu susţine această candidatură”, a precizat Nicolae Ciucă.

Întrebat referitor la nume vizate pentru a candida la alegerile pentru Primăria Generală, preşedintele PNL a afirmat: „Cert este că în momentul de faţă avem nominalizat un preşedinte interimar în persoana domnului Sebastian Burduja şi consider că este foarte important, ca preşedinte de filială, să îşi asume şi candidatura la Primărie”.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

Revelația lui Nicușor Dan: ”Ce este PSD? Este un continuator al statului comunist care nu acceptă ca altcineva să aibă o opinie”

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, consideră PSD „un continuator al statului comunist care nu acceptă ca altcineva să aibă o opinie” şi susţine că există „înţelepciunea” astfel încât să fie construite „înţelegeri politice” pentru ca anul 2024 să fie „fără PSD”.

„De 30 de ani singura temă pe care noi o avem e să fie sau să nu fie PSD. Ne învârtim în jurul acestei probleme. Ce este PSD? Este un continuator al statului comunist care nu acceptă ca altcineva să aibă o opinie, care ar vrea să controleze mediul de afaceri, care ar vrea să controleze ONG-urile, care trăieşte într-un mod de comunicare în care una scriem şi una decidem noi în spate dintr-o mimare a statului democratic în care deciziile se iau în altă parte decât în locurile, în administraţia în care are trebui să fie luate şi care a făcut ca 5 milioane de oameni să prefere să trăiască în afara României şi foarte mulţi dintre ei nu pentru că nu ar fi avut mijloacele materiale să trăiască în România, ci pentru că pur şi simplu nu au mai suportat nedreptatea pentru ei şi pentru copiii lor”, a declarat, sâmbătă, Nicuşor Dan, în cadrul evenimentului „Renew Europe” despre viitorul României europene, organizat de REPER.

Potrivit edilului Capitalei, este necesară o alternativă la PSD în perspectiva alegerilor din 2024.
„Acesta fiind momentul în care ne aflăm, cu acelaşi partid, PSD, care conduce şi vrea să conducă în continuare Ronia, cred că este obligaţia fiecăruia dintre noi de a colabora şi a găsi o alternativă pentru ca în rândurile de alegeri care vor veni (…) să nu mai avem PSD la putere după 2024”, a spus Nicuşor Dan.

Reclama

Acesta a punctat că au existat „greşeli” în 2016, dar a amintit şi de momentul 2020 când politicienii „au dovedit maturitate” venind cu candidaţi unici împotriva PSD la Bucureşti.

„Fiecare dintre noi am făcut greşeli. De exemplu, în 2016 avem o responsabilitate pentru faptul că am avut Firea primar la Bucureşti, Dragnea – prim-ministru, chiar dacă nu a fost prim-ministru. Am avut în 2020 la Bucureşti o experienţă în care politicienii au dovedit maturitate când au reuşit (…) să vină cu candidaţi unici împotriva PSD la primăriile din Bucureşti. Avem energia, avem determinarea şi cred că avem înţelepciunea să construim acele înţelegeri politice pentru ca 2024 să fie fără PSD”, a conchis Nicuşor Dan.

„Una din problemele mari pe care România o are acum este calitatea clasei politice . (…) Din păcate, în ultimii ani, vedem un mare potenţial de muncă, creator al românilor, faptul că am ajuns să avem PIB-ul pe cap de locuitor mai mare decât al Ungariei, ăsta e un succes al românilor în ansamblul lor, dar nu avem voinţa lor de a intra în politică, de a intra în administraţie şi de a schimba de acolo lucrurile, ce contează, de fapt. De ce nu intră oamenii în politică? Pentru că, aşa cum spunea Dacian Cioloş, este o fractură între noi şi ei, ni se pare că e o altă lume, cu alte reguli, în care nu avem acces şi pentru că în partidele politice mecanismul de selecţie nu este cel mai fericit”, a afirmat Nicuşor Dan în discursul ţinut sâmbătă în faţa membrilor formaţiunii fondate de Dacian Cioloş.

Reclama

Primarul general al Capitalei a mai spus că „o chestiune foarte importantă” în politică o reprezintă formarea de majorităţi.

„Politica este despre majorităţi şi ca să ai o majoritate e dificil. Ca să ai o majoritate trebuie să îţi doreşti 100% dar să ştii că vei obţine 30%, dar e mai bine 30% decât 0%. Trebuie să reuşeşti să ai un dialog, trebuie să reuşeşti să treci peste lucruri care la un moment dat ţi se par foarte importante, dar să ai conştiinţa că, prin ceea ce faci, duci lucrurile înainte. Am o experienţă de trei ani în sensul ăsta, nu e uşor, dar vă spun că sunt cu conştiinţa foarte clară că am făcut acele lucruri care trebuiau, chiar dacă am renunţat la nişte lucruri la care ţineam, pentru că mi-am dat seama că ele nu pot fi atinse în momentul acesta”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Stiri Bucuresti actualitate14 ore in urma

Au început lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos. Pantelimon din Capitală

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, a anunțat începutul lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos....

Bani14 ore in urma

Sectorul care va atrage investii uriase in Romania in anii urmatori. Iohannis: ”România vrea să devină un lider în regiune”

Guvernele și companiile petroliere, prezente la Summitul pentru climă al Națiunilor Unite din Dubai, au promis să ia măsuri mai...

Bucuresti2 zile in urma

Accident sau atac mafiot în București? Doi interlopi spulberați de o mașină pe Șoseaua Fundeni

Doi bărbați au ajuns, joi seară, la spital, după ce au fost accidentați de un șofer care se deplasa pe...

Stiri Bucuresti actualitate2 zile in urma

Primăria Capitalei vrea să amendeze șoferii care stau pe loc și nu opresc motorul mașinii

Primăria Capitalei ar putea adopta un proiect de hotărâre prin care se urmăreşte descurajarea staţionării maşinilor cu motorul pornit în proximitatea spitalelor,...

Transport2 zile in urma

Primul tren produs de Alstom în Polonia pentru Român ajunge săptămâna viitoare la București

Primul tren produs de Alstom în Polonia pentru a fi livrat României ajunge sâmbătă seară la Curtici, fiind aşteptat în...

Timp liber2 zile in urma

Meteorologii anunță un weekend cu maxime de 18 grade, în București

După zile geroase, câteva ninsori, iată că Bucureștiul va fi martorul extremelor. De la temperaturi negative, sâmbătă și duminică se...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: