„Biroul Electoral de Sector a decis renumararea voturilor la Sector 5! Ceilalti vor face contestatie”, a anuntat miercuri candidatul PNL la Primaria sectorului, Cristian Bacanu. Primaria a fost castigata de Cristian Popescu Piedone.

<

„Este inadmisibil sa lasam soarta democratiei din Romania la dispozitia clanurilor mafiote, a unor condamnati si a unor hoti care i-au furat efectiv pe cetatenii din Sectorul 5 timp de zeci de ani.

Am stat in strada in 2015 la protestele de dupa Colectiv, in 2017 dupa OUG 13 dar si la 10 august 2018. Ce am spus atunci, ramane valabil si azi: nepasarea si tacerea nasc monstri! Schimbarea si lupta contra membrilor crimei organizate deghizati in politicieni este in puterea noastra. Nu uitati niciodata, noi cei buni si corecti suntem mai multi decat ei!”, anuntase anterior Bacanu.

Cristian Bacanu, candidatul PNL – USR PLUS la functia de primar al Sectorului 5, anuntase, luni seara, ca va solicita renumararea voturilor pentru ca “se impune verificarea existentei unei fraude masive in Sectorul 5”.

“Avem dovada ca intr-o sectie de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local. Acestea au fost puse din pix catre alte formatiuni (81 de voturi catre Partida Romilor). In aceeasi sectie, un vot pentru mine a fost inlaturat. In total, in aceasta sectie, vorbim despre o frauda uriasa de 91 de voturi in detrimentul Partidului National Liberal (90 voturi la CL si un vot la primar – aproape 20% din totalul voturilor CL din acea sectie). Daca pe o singura sectie de vot frauda este atat de mare, este clar ca se impune verificarea existentei unei fraude masive in Sectorul 5. Am constituit o echipa tehnica de contestare/ verificare a rezultatului alegerilor si vom actiona in vederea stabilirii adevarului”, a scris Bacanu, pe pagina sa de Facebook.

La Sectorul 5, dupa numararea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD) – 25,64%, iar Cristian Bacanu (PNL – USR PLUS) – 25,24%.

Cristian Popescu-Piedone a declarat, miercuri, la Curtea de Apel, ca a fost votat pentru functia de primar al Sectorului 5 de peste 29.000 de locuitori si ca nu este impotriva unei renumarari a voturilor, sustinand ca ar obtine unul sau doua procente in plus.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu eliberarea autorizatiilor de functionare pentru clubul Colectiv.