Presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, si Nicusor Dan, candidat la Primaria Capitalei, au sustinut joi seara o conferinta de presa comuna.

<

Biroul Politic al PNL Bucuresti a decis, joi seara, sustinerea candidaturii lui Nicusor Dan la Primaria Capitalei, a anuntat presedintele filialei, Violeta Alexandru. Ea a afirmat ca decizia a fost luata cu unanimitate de voturi si ca va propune in sedinta Biroului Executiv al PNL de vineri sustinerea acestei candidaturi.

”Nicusor Dan este cel mai bine plasat pentru a o invinge pe Gabriela Firea si PSD. Toti liderii masurati in sondaj vor fi alaturi de Nicusor Dan. Sunt lideri credibili, care isi vor aduce expertiza. Am luat decizia fiind constienti ca trebuie sa dam un primar care sa ajute Bucurestiul. Nicusor Dan a demonstrat ca iubeste Bucurestiul. Am pus inainte de orice interesul pentru bucuresteni, asteptam si de la ceilalti aceeasi determinare. Incepem din aceasta seara pregatirile pentru campanie si sustinerea domnului Nicusor Dan. Avem conturate propuneri de candidatura pentru sectoare”, a declarat Violeta Alexandru.

„Vom scoate Bucurestiul din falimentul si din gradul de mizerie in care Gabriela Firea l-a adus in acest moment si vom face proiecte care sa aduca civilizatie si bunastarre pentru toti bucurestenii”, a mai spus Alexandru.

Nicusor Dan a declarat  ca este nevoie de un candidat unic al dreptei la Primaria Capitalei si nu a exclus varianta unei posibile aliante PNL-USR-PLUS la nivelul Bucurestiului.

„Este o sustinere pe care eu o cer de un an de zile. Cand am intrat in aceasta campanie, am spus ca eu sunt un candidat independent, am o sansa. Am spus ca publicul din Bucuresti asteapta o alternativa, si pentru ca avem un candidat care sta destul de bine in sondaje, desi prestatia sa administrativa nu este deloc la inaltimea acestor sondaje. Este nevoie de un candidat unic. Am avantajul de a fi independent si aceasta calitate de a fi independent permite sustinerea mea din partea mai multor partide. Faptul ca PNL a decis astazi sa ma sustina este un gest care ii onoreaza, e un gest de mare responsabilitate si care permite realizarea acestui deziderat al publicului de opozitie din Bucuresti”, a declarat Nicusor Dan la sediul central al PNL.

Nicusor Dan a aratat ca a discutat si cu PMP, dar ca pentru moment exista „o simpatie”, nu „o declaratie oficiala de sustinere”.

„Exista o disponibilitate la un dialog pentru reunirea fortelor de opozitie Bucuresti”, a spus el.

A mentionat ca a avut o discutie cu Vlad Voiculescu si ca acesta urmeaza sa ia o decizie.

„Decizia apartine partidului care il sustine si nu domniei sale personal”, a afirmat Nicusor Dan despre o posibila candidatura a lui Vlad Voiculescu la primarie.