Primăria Municipiului Bucureşti va desfăşura în perioada 21 august-29 august o campanie de stropire contra dăunătorilor, în special împotriva tigrului platanului, o insectă care s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă din cauza căldurii şi a plantării de platani.

Tigrul platanului este o insectă cu origini în America de Nord şi a venit în urmă cu cinci-şase ani în România şi, în Capitală, s-a dezvoltat în ultimii doi-trei ani. Insecta aceasta se dezvoltă foarte bine la căldură, la temperaturi de 30 de grade. Plantarea mai multor platani în ultimul timp a favorizat înmulţirea ei, de aici şi numele de tigrul platanului. Această plantă este favorita ei, dar se adaptează şi pe alte specii asemănătoare platanului„, a declarat Tudorel Popa, şeful Serviciului de Protecţie a Plantelor din cadrul Primăriei Capitalei, scrie Mediafax.

Insecta nu are mai mult de 5-6 mm, dar a devenit supărătoate pentru bucureşteni pentru că s-a înmulţit foarte mult în ultima perioadă.

<

Nu este periculoasă, oamenii se sperie mai mult când o simt pe mână, nu ciupeşte, este o insectă care se hrăneşte exclusiv cu seva platanului. Noi am mai făcut dezinsecţii în Capitală şi nu este o insectă rezistentă la insecticid. În sectorul 3 şi în sectorul 6 s-a inmulţit mai repede şi în special, în zonele cu parcuri”, a adăugat Tudorel Popa.

Transparenta face diferenta