Acasă Stirile Zilei Juventus Bucuresti OBLIGATA sa-l dea afara pe antrenorul care a luat echipa...

Juventus Bucuresti OBLIGATA sa-l dea afara pe antrenorul care a luat echipa din Liga III si dus-o in Liga I!

755

Situaţie absolut incredibilă în fotbalul românesc. Daniel Opriţa, fost jucător al Stelei, nu va putea să-i antreneze pe cei de la Juventus Bucureşti în prima ligă. Chiar dacă a preluat echipa din liga a treia, iar acum se află la un pas de promovarea pe primă scenă a fotbalului din România, Opriţa se va vedea nevoit să cedeze banca tehnică unui alt antrenor.
Nu este vorba despre o decizie a conducerii clubului bucureştean, ci despre regulamentul care nu-i permite fostului stelist să activeze în Liga 1. Opriţa nu are licenţa PRO, nu se poate înscrie la cursuri într-un timp atât de scurt, nu poate primi o derogare, deci… nu poate antrena în Liga 1. De altfel, Opriţa a devenit ‘principal’ în mod oficial la Juventus Bucureşti abia de la începutul acestui an, după ce şi-a luat licenţa A. În prima parte a sezonului, Marin Barbu era trecut drept antrenor principal în mod oficial, în timp ce Opriţa era trecut fie delegat al echipei, fie maseur, scrie sport.ro.
„Nu am licenţa PRO, conform regulamentului ar trebui să promovez echipa şi să mă duc înapoi la Liga a 2-a. Sau a 3-a, pentru că am înţeles că s-au schimbat regulile şi se va cere licenţa PRO şi la Liga a 2-a. Am luat echipa din eşalonul al 3-lea şi am dus-o în Liga 1, dar nu mai există derogare, va trebui să îi las altui antrenor echipa făcută direct pe tavă. Culmea e că eu am vrut, dar nu am avut voie să mă înscriu la cursurile pentru licenţa PRO. Mi-am luat licenţa A la începutul acestui an şi trebuie să aştept 2 ani până când pot da examen pentru următoarea categorie. Dacă eşti jucător în activitate nu poţi să te înscrii la nicio licenţă, apoi trebuie să aştepţi un anumit număr de ani. Nu e problemă, mai promovez încă o dată cu una, o las, cu alta, o las şi pe aia…
Pentru noi nu se poate face nimic, deşi în alte ţări sunt ajutaţi cei care vor şi pot să muncească. Eu am luat-o de jos şi am dus echipa în Liga 1, iar la licenţa PRO sunt unii care antrenează la sala de sport. Joci sute de meciuri în Liga 1, ajungi într-o semifinală de Cupa UEFA, ai meciuri la naţională şi o iei de la zero. Sunt prea mulţi cu licenţa PRO şi nu au unde să antreneze. Aşa am avut un raspuns: ‘Păi, noi ce facem? Noi unde mai antrenăm?’ Păi, din cauza mea nu antrenaţi? Dacă ai valoare de antrenor, te duci la Liga a 3-a, iei o echipă, munceşti mult şi urci echipa în Liga 1, nu aştepti să te cheme lumea să te pună direct la masa întinsă. Nu e normal, să vină unul cu licenţa PRO şi eu să fiu trecut ca secund, pentru că asta e soluţia legală la care sunt împins.”,
a declarat Daniel Opriţa pentru Sport.ro.
După 26 de meciuri din sezonul ligii secunde, Juventus Bucureşti este lider detaşat cu 66 de puncte. Sepsi se află pe locul secund, cu 51 de puncte, iar pe loc de baraj este UTA Bătrâna Doamnă, cu 50 de puncte.

<