Jurnalistul Oreste Teodorescu a luat foc după ce fostul ministru interimar al Internelor, Mihai Fifor, l-a acuzat pe Klaus Iohannis că a blocat activitatea Executivului, iar sistemul nu poate fi reformat pentru că nu se află în funcţie un ministru al Internelor în contextul crimei din Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa. Cuvintele folosite de Oreste atârnă greu în postarea de pe Facebook, acesta numindu-l „cărător de poşete” pe Fifor.

<
„Masonul Lojii Basarab, atât de mândru de apartenenţa, încât a încălcat legea nespecificand in declaraţia de interese ca a fost iniţiat, cel care a acordat pe bani publici maşina, şofer şi jandarm bodyguard pentru extrem de cinicul candidat Cumpanasu zis şi “Doi s-un sfert”, cărătorul de poşeta a tovarăşii Dancila, vrea cu obstinaţie sa fie dobitoc!”, scrie Oreste.
„Iată ce mizerie postează:
„Domnule preşedinte Iohannis, v-am întrebat, cu ceva timp în urmă, dacă mai este nevoie să moară oameni ca să deblocaţi activitatea Guvernului.
La sfârşitul săptămânii trecute s-a produs o nouă tragedie – o altă fetita, de această dată din Dâmboviţa, a fost victima unei crime oribile. Iar asta în timp ce Ministerul Afacerilor Interne rămâne blocat la vârf, neexistând nici măcar un ministru interimar care să conducă sistemul şi să coordoneze lupta zilnică a poliţiştilor cu criminalii şi infractorii.
Acum când, din nefericire, încă o tragedie s-a produs, vă puneţi în mod laş un parlamentar cel putin exotic de la PNL să atace premierul şi Guvernul pentru că nu ar lua măsuri în domeniul ordinii şi siguranţei publice.
În mod cinic, şi parlamentarul şi dumneavoastră ştiţi foarte bine că nu se pot lua aceste măsuri pentru că aţi blocat Executivul.
Da, din cauza dumneavoastră, prin blocarea interimatelor, în dispreţul Constituţiei, nu se pot reforma sisteme vechi şi cu probleme de zeci de ani. În acest timp mor oameni, iar PNL la comanda dumneavoastră politizează astfel de situaţii pentru că aşa v-aţi obişuit să faceţi audienţă – pe suferinţa oamenilor.
Ştiţi bine că în urma tragediei de la Caracal s-au luat măsuri concrete la nivelul Guvernului – din punct de vedere legislativ şi instituţional – pentru a se îmbunătăţi reacţiile statului în situaţii de urgenţă şi pentru a fi alocate resurse suplimentare în asemenea situaţii.
După care ne-aţi blocat şi mai tare. Domnule candidat Iohannis şi domnilor de la PNL, în loc să discutăm despre cum blocaţi instituţii şi nu le lăsaţi să se modernizeze, poate ar trebui să discutăm cu responsabilitate şi lipsă de orgolii cum putem sprijini toţi instituţiile să se reformeze şi să nu mai permită greşeli cauzatoare de moarte.
Poate ar trebuie să vedem cum putem apăra România de aceşti monştri care iată, unii trăiesc la noi în ţară, dar alţii vin chiar din afară, din ţări cu pretenţii faţă de securitatea cetăţenilor în spaţiul european.
Cer încă o dată tuturor politicenilor să nu mai facă rating pe astfel de subiecte şi să se aplece serios asupra măsurilor care pot schimba cu adevărat ordinea şi siguranţa.
Condoleanţe familiei indurerate! Sunt cu sufletul alături de durerea acestora şi sper din toată inima că vinovatul îşi va găsi pedeapsa pe care o merită.”
PS: eu auzisem ca masoneria promovează elite, oameni liberi şi de bune moravuri, nu cocote masculine…””, mai scrie jurnalistul.
Potrivit jurnaliştii.ro, fostul ministru interimar de Interne, Mihai Fifor a intrat în masonerie în urmă cu 11 ani.

Transparenta face diferenta