Jurnalistul Oreste Teodorescu explica pe intelesul tuturor miza scandalului politic din Republica Moldova

Jurnalistul Oreste Teodorescu a postat pe pagina personala de facebook un mesaj in care detaliaza dedesubturile scandalului politic din Republica Moldova.
”Deductii simple:
1.Plahotniuc este un oligarh asociat mafiei ruse, lobbyului evreiesc și conectat la un sistem ocult din România format din foști ofițeri ai serviciilor secrete.
2. Igor Dodon este marioneta Kremlinului, un anti-roman convins și extrem de limitat neuronal.
3.Maia Sandu face parte dintr-o elita politica pro occidentala și pro-românească.
4. Federația Rusa este interesată de federalizarea Republicii Moldova vizand direct
Transnistria și bazele militare sovietice de la Tiraspol.
5. Uniunea Europeană este dependentă de gazul rusesc, prin marii consumatori industriali din țările dezvoltate, conduse economic de Germania și se afla intr-o poziție divergenta fata de axa Londra-Washington.
6. Statele Unite sunt interesate ca Ucraina și Moldova sa facă parte din NATO.
7. Moldova se afla in zona tampon/gri care desparte lumea nord-atlantica de cea euroasiatica. Poate deveni avanpostul lumii occidentale, dacă intra in UE și NATO, sau poate deveni o țara anexata Federatiei Ruse, cu o imensa baza militară, care poate contrabalansa Scutul de la Deveselul, dacă Puțin vrea sa joace dur!
8. România joaca cea mai dificila carte fiind parte integranta a aceluiași popor roman aflat pe cele doua maluri ale Prutului, dar și membru al alianței occidentale, in timp ce, geografic este atât de aproape de Rusia. Dacă Ucraina și Moldova ratează parcursul european și nord Atlantic, atunci România devine cea mai expusă țara in fata agresiunilor rusești
9. Rușii au mutat strategic prinzând Moldova in menghina: Dodon face guvern cu Maia Sandu împotriva oligarhului Plahotniuc, controlat de mafie și servicii…indiferent de rezultat, Moscova păstrează controlul butoanelor de la Chișinău…
10. Sa nu uitam ca in conformitate cu principiul vaselor comunicante, ce se întâmpla in Moldova se întâmpla in România și invers…”, a scris Oreste Teodorescu.

<