Jurnalistii Mihai Toma si Catalin Tolontan de la Libertatea au fost chemati joi la DIICOT, unde sunt audiati in calitate de martori, dupa plangerea formulata de primarul Daniel Baluta. Primarul PSD al Sectorului 4 ii acuza de „santaj” dupa ce acestia au publicat numeroase articole despre legaturile dintre Baluta si Clanul Sportivilor.

<

„El a facut plangere penala (…) pe ideea ca acestia s-au organizat impotriva lui si ca se simte presat si santajat”, a anuntat DC News, publicatie pro-PSD, condusa de Bogdan Chirieac.

„Jurnalistii ‘Libertatea’ Mihai Toma si Catalin Tolontan sunt prezenti la DIICOT, unde au fost chemati ca martori, dupa plangerea formulata de primarul Daniel Baluta. Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, s-a considerat lezat de articolele publicate in ‘Libertatea’ si a cerut la Judecatoria Sectorului 2 stergerea articolelor despre el, pedepsirea ziaristilor la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si condamnarea lor penala, catre DIICOT. Cea mai recenta actiune a primarului Daniel Baluta este cea catre DIICOT. Surse din Primaria Sectorului 4 au relatat ca ‘el a facut plangere penala la adresa mai multor jurnalisti, de la mai multe publicatii, pe ideea ca acestia s-au organizat impotriva lui si ca se simte presat si santajat’. Nu cunoastem inca, cu certitudine, despre ce alte publicatii e vorba. Din partea ‘Libertatii’, plangerea penala a politicianului PSD catre procurori ii vizeaza pe ziaristii Mihai Toma si Catalin Tolontan”, a scris Tolontan, pe Facebook.

Libertatea” a expus felul in care DNA l-a inculpat pe Marian Goleac, directorul ADP Sector 4 si unul dintre oamenii extrem de apropiati profesional de primarul Baluta. Intre timp, Marian Goleac a fost condamnat pentru dare de mita, intr-un alt dosar al DNA.

La Judecatoria Sectorului 2, Daniel Baluta a cerut stergerea a 7 articole despre activitatea primariei sau despre oamenii din conducerea acesteia.

Primarul sectorului 4 Daniel Baluta s-a considerat lezat de articolele publicate in Libertatea si a cerut la Judecatoria Sectorului 2 stergerea articolelor despre el, sanctionarea ziaristilor la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si condamnarea lor penala, catre DIICOT.

Daniel Baluta a considerat ca ziarul a publicat „o serie de articole cu caracter defaimator”.

Daniel Baluta este si vicepresedinte al PSD.