Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat luni seara ca a desfiintat 14 dintre companiile municipale infiintate de  Gabriela Firea. El a mentionat ca actuala administratie si-a propus sa desfiinteze intr-o prima etapa 16 companii, cu 2.700 de angajati, arata Aktual24.ro.

<

„Pentru moment suntem la 14 din 16 desfiintate. Sunt uriase probleme tehnice cand vrei sa faci lucrul acesta. Daca le desfiintezi pur si simplu, risti ca toate echipamentele pe care Municipalitatea le-a cumparat pentru aceste companii sa fie scoase la licitatie si sa fie castigate pe un pret derizoriu de cine vine la acea licitatie. Ai probleme in momentul in care… pe anumite lucrari, aceste companii faceau, de exemplu, dirigentia de santier, cum e Compania de Dezvoltare Durabila. Nu poti sa o inchizi, pentru ca lasi santierul fara diriginte. Trebuie sa gasesti un diriginte… Deci au fost probleme tehnice nenumarate, dar una pesta alta, in momentul acesta suntem la 14 din 16, pentru care tot ce a tinut de noi am facut si mai departe este treaba lichidatorului si a judecatorului sa inchida. Si nu am pierdut din patrimoniul lor, cum am fi putut sa o facem daca am fi actionat neglijent”, a declarat primarul la B1 TV.

Nicusor Dan a mentionat ca vor fi mentinute „pentru moment” companiile care se ocupa de: deratizare si dezinsectie, de mentenanta semafoarelor, de iluminatul public.

„Ei asteapta reorganizarea primariei pentru a veni in interiorul primariei, bineinteles, pe grila pe care o sa o facem in momentul acela. Bineinteles, companiile au fost o uriasa gaura neagra. Si-au cumparat masini, sedii, tot ce vrei si ce nu vrei. Sunt si niste rapoarte ale Ministerului Finantelor si cateva dosare la DNA pe ce s-a intamplat cu fondurile care au fost alocate la aceste companii. De exemplu, pe parcuri, noi avem ALPAB care a ramas, ca administratie, iar pentru aceeasi activitate am avut si companie de parcuri, si companie de arbori, si companie de agrement. Si toate aceste institutii faceau acelasi lucru. Se ocupau de parcuri si dupa cum s-a vazut, nici nu o faceau prea grozav”, a declarat el.

In ceea ce priveste compania de transport public STB, dar si Termoenergetica, Energetica, edilul considera ca acestea sunt companii care „trebuie sa existe”.

Sursa: Aktual24.ro