Primăria condusă de Gabriela Firea a reacționat după ce toată lumea a văzut starea deplorabilă a gazonului de pe Arena Națională în meciul România – Irlanda de Nord 1-1, din Liga Națiunilor.

<

Pe scurt, PMB se apară, comunicând că volumul mare de evenimente desfășurate în ultimele zile pe Arena Națională au făcut ca terenul să nu se prezinte în cele mai bune condiții.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public despre starea gazonului de pe Arena Națională în seara zilei de 4 septembrie 2020, când s-a disputat meciul între echipa națională a României și echipa națională a Irlandei de Nord, facem următoarele precizări:

Primăria Capitalei respinge acuzele nefondate aduse în spațiul public. Arena Națională este singurul stadion disponibil în Capitală pentru orice meci important. Toate celelalte stadioane sunt încă șantiere, procesul de modernizare început de Guvernul României fiind încă neterminat. Din această cauză, toate cluburile de fotbal din București, dar și Federația Română de Fotbal s-au bazat doar pe Arena Națională pentru evenimentele din ultimele săptămâni. 

Pe Arena Națională au fost 7 evenimente în ultimele 10 zile! Aproape un joc în fiecare zi, pentru că au fost organizate 4 meciuri oficiale și trei antrenamente. Era normal ca după un astfel de program gazonul să prezinte o uzură la centrul terenului și în fața porților. În mod normal, perioada de refacere între meciuri a unui gazon natural este de două săptămâni. Starea gazonului era cunoscută atât de UEFA, cât și de Federația Română de Fotbal. De asemenea, situația meteorologică era cunoscută de organizatorul care are toată răspunderea asupra condițiilor de desfășurare a unui meci. În ceea ce privește acoperișul stadionului, decizia de a-l trage pentru a proteja gazonul de ploaie era doar a organizatorului meciului dintre echipele României și Irlandei de Nord. 

Transparenta face diferenta