Acasă Bucuresti Investitii cu cap: Primaria Sectorului 3 scoate copacii plantati asta primavara si-i...

Investitii cu cap: Primaria Sectorului 3 scoate copacii plantati asta primavara si-i inlocuieste cu altii!

Transparenta face diferenta

Lucrări de amploare zilele acestea în sectorul 3 al Capitalei, unde zeci de muncitori trudesc de zor la reamenajarea spațiului verde! În timp ce unii sapă gropile, alții le astupă, iar ce rămâne în urmă e de-a râsu-plânsu, scrie click.ro.

”Îngroparea” banilor publici în lucrări de mântuială este e practică arhicunoscută în România. Culmea nesimțirii edilitare atinge însă cote maxime atunci când lucrarea cu pricina este și anapoda și cât se poate de inutilă. Sub denumirea pompoasă ”reamenajare” se fac cele mai profitabile afaceri. Căci ce este mai simplu pe lumea asta decât să strici ceva doar ca să îl faci la loc?
Bucureștenii care locuiesc în zona Diham, de-a lungul bulevardului Nicolae Grigorescu, s-au trezit, de câteva zile, într-un adevărat șantier. Nu, nu se construiesc blocuri, nici vreun spital sau grădiniță și nici nu se asfaltează gropile din carosabil. Vă gândiți la spații noi de parcare? Nici pe departe! Edilii consideră că ar fi frumos să reorganizeze un pic spațiul verde din interiorul scuarului care separă sensurile de mers și au purces la scos arbuștii din rădăcină, arbuști pe care tot ei i-au plantat cu mare tam-tam chiar în primăvara acestui an. Motivul? Nu dau bine ochiului! Vă întrebați ce se va întâmpla cu copăceii? Stați liniștiți, nimic nu se pierde, astfel că ei vor fi replantați în cel mai scurt timp. Fix în același loc!
<


”Acum sunt pe centru și vor fi pe margine. Câte un rând, așa. Nu le-a mai plăcut celor de la primărie și au zis să schimbăm. Facem frumos, mai ridicăm un pic pământul și îi punem la loc”, ne-au mărturisit angajații ADP sector 3, care roboteau de zor vineri la ”neutralizarea” copăceilor.
Necesitatea acestor intervenții, fix în prag de iarnă, o explică însuși primarul sectorului 3, Robert Negoiță. Acesta consideră că pământul are nevoie de….”nutrienți organici care asigură o dezvoltare excelentă copacilor și florilor”. ”Vă așteptăm opiniile când terminăm. Până atunci, rămâneți cu ochii pe noi”, i-a îndrumat Negoiță pe bucureșteni. Am încercat să rămânem și noi cu ochii pe lucrările de înfrumusețare a ”sectorului verde”, iar ceea ce am găsit aici parcă-i rupt din filmele de comedie de proastă calitate. Copăceii plantați în primăvară arată ca niște araci de vie, sunt strâmbi și par aruncați la nimereală, fără nici o noimă, în timp ce ăia mai bătrâni, de pe bulevardul Pallady, spre exemplu, s-au înclinat și stau să se prăbuşească oricând peste pietoni sau mașini.
”I-am ridicat zilele trecute, că se înclinaseră de atingeau tramvaiul. Am pus niște proptele acolo, cu chingi, țin ei cât țin, dar de la ploi, vă dați seama, se mai lasă”, ne explică angajații de la spații verzi.
Citeste mai multe pe click.ro