Prefectul Capitalei a anunțat marți după-amiază ce restricții vor intra în vigoare de miercuri, 7 octombrie, în București, în contextul creșterii vertiginoase a cazurilor de COVID-19 în România. Gheorghe Cojanu a explicat că toate aceste măsuri sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau atâta timp cât rata de incidență se va menține peste 1,5 la mie, informează digi24.ro.

<

Principalele declarații ale prefectului Capitalei:

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare și consum în unitățile de tip restaurante și cafenele nu este permisă în București.

Se face o excepție pentru unitățile de cazare, hotel, pensiune, unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați.

Activitatea sălilor de spectacole și concerte este interzisă – când rata va reveni sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activități.

Prezența persoanelor în jurul școlilor – nu prea poartă lumea masca – s-a impus purtarea măștii de la copii peste 5 ani în intervalul 7-21. Revine obligația PMB și a primăriilor de sector să delimiteze aceste zone – chiar și o simplă vopsea.

Intensificarea activităților de control în târguri, piețe, transport în comun și apropierea unităților școlare – aici lumea nici gând să poarte masca.

Angajații afectați de restrângerea activității economice – HoReCa și spectacole – vor beneficia de măsuri de sprijin.

În momentul în care rata de incidența scade sub 1,5 la mie, CNSU se va reuni de îndată și va dispune reluarea tuturor activităților.

Reporter: Procesiunile religioase? CNSU s-a referit la pelerinaje, nu e cazul la noi, nu am impus nicio măsură în sensul ăsta, e vorba de Iași în momentul de față.

Reporter: Fără restricții la evenimente private? Vom avea, pentru că este interzis în interiorul clădirilor – este implicit că nu vor putea fi botezuri, nunți.

Procesiunile religioase nu sunt interzise. S-a interzis pelerinajul. 

Teatrele se vor închide, de mâine, și cinematografe și spectacole, tot.

Reporter: Cazinourile? Nu știu deocamdată, așteptăm ca CNSU să ia o asemenea măsură și ne vom adapta.

Transparenta face diferenta