Acasă Opinii Incep atacurile intre candidatii USR-Plus la Primaria Capitalei: Nicusor Dan da tonul

Incep atacurile intre candidatii USR-Plus la Primaria Capitalei: Nicusor Dan da tonul

359
Susținut de USR pentru candidatura la Primăria Capitalei, Nicușor Dan își dorește o dezbatere publică cu Vlad Voiculescu, omul susținut de PLUS. Astfel, Nicușor Dan consideră că se vor tranșa apele și va fi ales un singur candidat.
„USR și PLUS sunt într-o alianță. Alianța aceasta, prin organele ei statutare, poate să facă o competiție între acești doi candidați pe care fiecare din partidele din alianță îl susțin. Sunt gata pentru această dezbatere. Există două variante. Această dezbatere să aibă loc în interiorul alianței, între doi oameni, sau să aibă direct loc cu celelalte partide de opoziție. Sunt gata pentru oricare din variante”, a declarat Nicușor Dan, la B1 TV.
Întrebat dacă decizia USR de a-l susține în cursa spre Capitală a inflamat spiritele în interiorul Alianței, Nicușor Dan a răspuns:

„Din câte am înțeles eu declarația, ce reproșează USR-ului este că nu a ales un membru, ci a ales să susțină un independent. Și-a desemnat și PLUS un candidat de câteva luni, deci nu este o obiecție pe faptul că și USR și-a desemnat un candidat. E o chestiune logică, normală. Obiecția a fost că acel candidat nu este un membru de partid, ci este un independent. Pe partea formală, nu există niciun element juridic care să împiedice unui partid să susțină un independent. Doi, aceasta este chestiunea de substanță, oameni noi în politică înseamnă un alt fel de a face politică și a înseamnă a promova oameni competenți, indiferent de apartenența lor la un partid”.

<