Intra in contact cu noi

Sectorul 3

In sectorul 3 un procent de 30% dintre locurile de parcare vor fi ”la liber”

Publicat cu

pe

Un procent de 30% dintre locurile de parcare din Sectorul 3 vor fi nenominale, au transmis, joi, reprezentanţii autorităţii locale.

Măsura este prevăzută de Regulamentul privind gestionarea locurilor din parcările de reşedinţă de pe raza Sectorului 3, iar în zilele următoare aceste locuri vor putea fi identificate pe harta electronică din sistemul informatic de gestionare al parcărilor GIS, a precizat Primăria Sectorului 3, joi, pe Facebook.

Pe site-ul Primăriei Sectorului 3 va fi publicat un anunţ care va conţine numărul locurilor de parcare libere, codurile de parcare şi arterele/străzile principale ce limitează perimetrul pe o rază de aproximativ 500 de metri, fiind grupate pe zone care vor fi delimitate de artere/străzi principale, potrivit Agerpres.

Pentru atribuirea acestor locuri nenominale pot depune solicitări toate persoanele fizice şi juridice care au domiciliul/reşedinţa/sediul social sau punctul de lucru în perimetrul din anunţul de atribuire sau cel mult în limita a 100 de metri faţă de acesta, solicitanţii încadrându-se astfel pentru oricare dintre locurile disponibile, fără nominalizarea unui anumit loc de parcare.

Reclama

Cererile se vor depune doar în sistemul informatic de gestionare al parcărilor GIS de pe site-ul Primăriei Sectorului 3, www.primarie3.ro, la secţiunea Parcări, fiind însoţite de documentele prevăzute în regulamentul în vigoare.

După finalizarea perioadei de depunere a solicitărilor locurile vor fi atribuite direct în cazul în care numărul total de solicitări este mai mic sau egal cu numărul total de locuri de parcare libere sau prin licitaţie publică cu strigare, în cazul în care numărul total de cereri este mai mare. Situaţia centralizatoare va fi afişată pe site-ul Primăriei Sectorului 3, după finalizarea perioadei de depunere a solicitărilor, şi va conţine: numărul de locuri disponibile, la data afişării, numărul de cereri depuse, admise şi respinse şi modalitatea de atribuire.

Persoanele care vor obţine după finalizarea procedurii de atribuire autorizaţii pentru aceste locuri vor putea parca doar pe locurile marcate la sol şi evidenţiate în Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor din Sectorul 3 cu culoarea neagră, ocuparea locurilor făcându-se pe criteriul „primul venit, primul servit”.

Reclama

Toate persoanele care au solicitări depuse în Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor din Sectorul 3 pentru oricare dintre locurile care vor fi evidenţiate în negru vor primi în zilele următoare pe adresele de e-mail furnizate o înştiinţare privind păstrarea cererii sau respingerea acesteia.

În situaţia în care cetăţenii doresc ca solicitarea lor să fie analizată în cadrul procedurii de atribuire de locuri de parcare nenominale sunt rugaţi să comunice autorităţii locale prin confirmarea e-mail-ului primit. În cazul netransmiterii unui răspuns, cererea va fi respinsă.

Reclama

Sectorul 3

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță cere masuri urgente dupa tragedia din Lacul Morii: Stiu că este weekend prelungit…

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță anunță duminică, pe Facebook, că i-a trimis o scrisoare primarului General, Nicușor Dan,  scrisoare prin care îi cere să convoace urgent o ședință cu toate primăriile de sector  pentru a discuta și stabili măsurile ce trebuie luate rapid în vederea soluționării problemei periculoase a câinilor fără stăpân. Reacția acestuia vine după tragedia de la Lacul Morii, unde o femeie a murit sfâșiată de câini. „Lipsa reacției, în acest moment, nu este o variantă!”, îi transmite Negoiță lui Nicușor Dan.

„Da, știu că este weekend prelungit pentru cei mai mulți, dar în administrația locală chiar nu putem pune pauză. Și, din păcate, iată că apar și situații, deosebit de grave, ce impun mobilizare și intervenții eficiente de îndată.
I-am trimis astăzi Primarului General o scrisoare prin care îi cer să convoace URGENT o ședință cu toate primăriile de sector pentru a discuta și stabili măsurile ce trebuie luate rapid în vederea soluționării problemei periculoase a câinilor fără stăpân.
Fac și aici un apel către domnul Primar General în acest sens și îmi exprim, în numele comunității Sectorului 3, toată deschiderea și disponibilitatea de a ajuta activ la soluționarea acestor probleme.
Am sprijinit și vom sprijini și în continuare acțiunile derulate de Primăria Generală, prin ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București), pe raza Sectorului 3.
Dar, dată fiind situația în care s-a ajuns și faptul că fenomenul câinilor fără stăpân pare ca a scăpat de sub control, cred că este imperios necesar să existe un plan coerent de acțiune și intervenție rapidă pe care doar Primăria Generală îl poate și trebuie să îl pună în mișcare.
Lipsa reacției, în acest moment, nu este o variantă! Și sper ca, azi sau în zilele ce vin, domnul Primar General să ne convoace la o discuție constructivă”, scrie Robert Negoiță pe Facebook.

Continua sa citesti

Sectorul 3

Prima administrație locală din București care își digitalizează serviciile sociale

Publicat cu

pe

Scopul acestui proiect este reducerea timpului pentru depunerea și eliberarea documentelor, dar și eliminarea drumurilor pe care trebuia să le facă beneficiarii serviciilor DGASPC Sector 3 pentru a depune și obține acte sau informații. De asemenea, cetățenii ce vor alege această opțiune de depunere și comunicare în relația cu instituția vor avea în permanență informații despre stadiul în care se află dosarul sau lucrarea lor.

Astfel, la dispoziția cetățenilor se află ecosistemul digital ConectX prin intermediul căruia cetățenii pot depune online documentele necesare dobândirii beneficiilor și serviciilor sociale sau obținerii informațiilor de care au nevoie din cadrul Direcției Generala de Asistenta Sociala si Protecția Copilului Sector 3.

Pentru acest demers este necesară crearea unui cont în platforma ConectX accesând din browser linkul conectx.net – secțiunea „Înregistrare”. Sistemul poate fi accesat de pe orice dispozitiv electronic (telefon, tableta, laptop, PC etc.) .

Reclama

Rămân valabile și serviciile offline

Cu toate acestea, sunt prevăzute proceduri simplificate și în cazul celor care doresc să se prezinte la ghișee, astfel că timpul de așteptare pentru înregistrarea dosarelor este mult redus.

Persoanele care au depus solicitări la registratura fizică începând cu data de 17.01.2023 vor putea regăsi lucrarea în sistem în momentul autentificării în contul personal ConectX.

Reclama

De asemenea, recomandăm și persoanelor juridice (ONG-uri, SRL-uri etc.) care lucrează sau interacționează cu DGASPC Sector 3 să urmeze aceeași procedură.

Pentru informații suplimentare, în perioada implementării procedurilor digitale la DGASPC Sector 3, vă stăm la dispoziție la numărul de tel. 0372.126.100 și la adresa de email [email protected] .

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 3

Imagini socante in Sectorul 3: Barbat gasit mort pe sinele de tramvai!

Publicat cu

pe

Accident macabru în noaptea de duminică spre luni, în sectorul 3 al Capitalei. Un bărbat de 67 de ani a fost găsit fără viață pe șina de tramvai, în zona Pallady.

Cel mai probabil, nu a fost văzut de un vatman, care a trecut pur și simplu cu garnitura peste el, după care și-a continuat drumul.

Vatmanul a fost identificat abia după ce toate tramvaiele care merg pe acea linie au fost controlate de polițiști. Surse din rândul anchetatorilor spun că e posibil ca victima să se fi aflat sub influența alcoolului și să fi căzut ori adormit pe șine. Probele biologice vor face lumină în acest caz.
Traficul în zonă a fost deviat, iar tramvaiele au staționat zeci de minute, cât timp polițiștii au făcut cercetări la fața locului.

Colegul vatmanului: „Nu l-a văzut nimeni, dacă-l vedea cineva vă dați seama că…”

Reclama

Reporter: Și cum aţi aflat?

Colegul vatmanului: „De la colegi”.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: