Consiliul local al Sectorului 3 decide miercuri dacă aprobă indicatorii tehnico-economici pentru pasajul rutier gigant de sub bulevardul Unirii, între Piața Unirii și Piața Alba Iulia. Acesta va avea o lungime de 2,5 km, două etaje subterane de parcare cu peste 2.800 de locuri și va costa circa 865 milioane lei, potrivit proiectului de hotărâre ce va fi discutat miercuri de consilierii locali. După realizarea pasajului, la suprafață, bulevardul Unirii va deveni pietonal. Principala problemă este că bulevardul se află în administrarea Primăriei Capitalei, iar Sectorul 3 nu poate investi în ceva ce nu îi aparține, potrivit legii. Ana Galbenu, consilier USR Sector 3, este de părere că acest pasaj trebuie realizat de Primăria Capitalei.

<

”Pe Bulevardul Unirii, tronsonul Piaţa Alba Iulia – Piaţa Unirii, se propune amenajarea unei zone exclusiv pietonală, la nivelul solului, pe întreaga tramă stradală, energic şi intens înverzită, ce poate acomoda diferite activităţi de petrecerea timpului liber şi/sau economice, cu devierea circulaţiei auto şi mutarea zonelor de parcare exclusiv pentru autoturisme, pe trei niveluri subterane. Realizarea obiectivului de investiţii presupune şi lucrări de deviere a tuturor reţelelor subterane din amplasament, care intră în incidenţă cu obiectivul proiectului. Pe amplasamentul destinat construirii obiectivului de investiţii există tipuri de utilităţi ce vor trebui relocate, astfel încât să se asigure eliberarea amplasamentelor necesare demarării lucrărilor pentru pasajele rutiere subterane”, se arată în raportul de specialitate al hotărârii.

În document este explicat și de ce face instituția acest pasaj.

”Primăria Sectorului 3 s-a preocupat permanent de găsirea unor soluţii pentru fluidizarea circulaţiei rutiere şi pietonale pe arterele de circulaţie, fapt pentru care a realizat o serie de investiţii care au avut ca scop atât creşterea numărului locurilor de parcare, cât şi aamenajarea, din punct de vedere urbanistic, a unor zone din Sectorul 3. Totodată, urmând exemplul marilor metropole, Bucureştiul şi, implicit, Sectorul 3, trebuie să se alinieze mişcării generale de reducere semnificativă a poluării şi de creştere a spaţiilor verzi. Luând în considerare aceste aspectele, Primăria Sectorului 3 îşi propune realizarea obiectivului de investiţii „Amenajarea unei structuri urbane integrată natural prin reorganizarea traficului auto pe Bd. U nirii- Tronson Piaţa Unirii – Piaţa Alba Iulia, sector 3, Bucureşti””, se arată în anexele proiectului de hotărâre.

Costul pasajului este uriaș raportat la bugetul Primăriei Sectorului 3 pe anul 2020 – 1,7 miliarde lei.

Citeste mai multe pe hotnews.ro

Transparenta face diferenta