Politica
Imediat intrăm în luna aprilie și Sectorul 1 încă n-are buget. Clotilde Armand face scandal

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand acuză PSD şi PNL pentru că sectorul nu are încă aprobat bugetul, astfel încât nu mai sunt fonduri pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a căminelor pentru bătrâni.
”Plata burselor şcolare, plăţile utilităţilor către şcoli, finanţarea celui mai important spital de urgenţă din ţară şi a celui mai mare spital de copii din România precum şi indemnizaţiile pentru însoţitorii persoanelor cu handicap vor fi stopate din cauza neaprobării bugetului local al Sectorului 1 pentru anul 2023”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat de îndată, miercuri, începând cu ora 12.00, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Sector 1. Este a zecea şedinţă când bugetul pentru anul 2023 este pe ordinea de zi a Consiliuliui Local Sector 1 pentru a fi dezbătut şi votat.
“Două luni coaliţia PSD-PNL se răzbună pe comunitate. Este foarte grav ce se întâmplă, pentru că aici nu este vorba despre mine, ci despre bugetul comunităţii din Sectorul 1. Dacă nu votează astăzi bugetul consilierii PNLPSD sunt direct responsabili pentru că nu vom mai avea fonduri să plătim cele 3.100 de indemnizaţii pentru însoţitorii persoanelor cu handicap sau pe cei 360 de asistenţi care au grijă de persoanele cu handicap. Nu mai avem fonduri pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a căminelor pentru persoane vârstnice. Nu vom mai putea plăti burselor şcolare, plăţile utilităţilor către şcoli, finanţarea celui mai important spital de urgenţă din ţară şi a celui mai mare spital de copii din România. Astăzi este a zecea încercare de a trece Bugetul Sectorului 1 pentru anul 2023,” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
Direcţia Management Economic din Primăria Sectorului 1 atrage atenţia asupra situaţiei grave în care se află administraţia locală Sectorului 1 din cauza nevotării bugetului.
Conform sursei citate, dacă nu este votat rapid proiectul de buget vor fi suspendate:
plata cheltuielilor pentru învăţământul de masă;
plata cheltuielilor pentru învăţământul special;
plata burselor pentru învăţământul de masă;
plata burselor pentru învăţământul special de stat;
plata drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare;
plata stimulentelor educaţionale acordate copiilor din familii defavorizate;
plata drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă;
plata drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul special;
plata învăţământului particular şi confesional, acreditate;
finanţarea căminelor pentru persoane vârstnice;
finanţarea „Programului pentru şcoli al României”, potrivit HG nr. 1007/2022 pentru acordarea gratuită de fructe şi legume proaspete, de lapte de consum şi produse lactate, de produse de panificaţie în anul şcolar 2022-2023;
finanţarea sistemului de protecţie a copilului;
finanţarea centrelor de zi şi a centrelor rezidenţiale pentru personae adulte cu handicap;
finanţarea Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii Şcolii gimnaziale nr. 178, conform Ordinului Ministrului Educaţiei nr. 5369/2022.
“Anul trecut au făcut la fel cu votarea bugetului şi ne-au întârziat nejustificat 2 luni. Au blocat investiţiile şi tot ce vrem să facem bun pentru comunitate. Au blocat asfaltările de drumui sau programul de termoficare de la soare (un program de vreo 800 milioane lei blocat de aceşti inconştienţi). Gândiţi-vă bine la ce aţi ales şi ce veţi alege în viitor,” a mai afirmat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
Ce spune PNL
PNL a emis un comunicat de presă săptămâna trecută prin care o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că nu aplică procedurile legale privind votul bugetului în sectorul pe care îl conduce.
”Clotilde Armand continuă să sfideze legea și locuitorii Sectorului 1 prin neaplicarea procedurilor legale privind votul pe bugetul Sectorului 1.
Deși legea prevede că primarul trebuie să participe la dezbaterea bugetului în ședința de Consiliu Local, unde trebuie să-l prezinte și explice, Clotilde Armand convoacă ședințe peste ședințe la care în mod ostentativ nu participă.
În schimb, în loc să participe la ședința pe care tot dânsa a convocat-o azi, 15.03.2023 sau la cea din 10.03.2023, Clotilde Armand preferă să conducă primăria de pe Facebook, crezând că totul se rezolvă de la sine. Cere 1,1 miliarde lei, însă nu se deranjează să explice transparent ce vrea să facă cu aceștia!
PNL Sector 1 cere în mod imperios primarului Sectorului 1 să nu încalce legea, să participe la ședințele Consiliului Local și să justifice bugetul Sectorului 1 așa cum îi cere legea!”, se arată în comunicatul emis de PNL Sector 1
PNL a emis un comunicat de presă prin care o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că nu aplică procedurile legale privind votul bugetului în sectorul pe care îl conduce.Deși legea prevede că primarul trebuie să participe la dezbaterea bugetului în ședința de Consiliu Local, unde trebuie să-l prezinte și explice, Clotilde Armand convoacă ședințe peste ședințe la care în mod ostentativ nu participă.În schimb, în loc să participe la ședința pe care tot dânsa a convocat-o azi, 15.03.2023 sau la cea din 10.03.2023, Clotilde Armand preferă să conducă primăria de pe Facebook, crezând că totul se rezolvă de la sine. Cere 1,1 miliarde lei, însă nu se deranjează să explice transparent ce vrea să facă cu aceștia!PNL Sector 1 cere în mod imperios primarului Sectorului 1 să nu încalce legea, să participe la ședințele Consiliului Local și să justifice bugetul Sectorului 1 așa cum îi cere legea!”, se arată în comunicatul emis de PNL Sector 1
Politica
Contract de 27 de milioane de euro aproape să fie atribuit de Primăria Sectorului 3 unei firme apropiată de Ciolacu

Firma Gab Pavolux SRL, prin intermediul căreia un fotomodel din Dubai, patron în acte, este pe cale să câștige un contract de 27 de milioane de euro atribuit de Primăria Sectorului 3, a fost fondată de unchiul Sorinei Stan Docuz, apropiata premierului Marcel Ciolacu. În plus, într-un comentariu pe o rețea de socializare, Sorina Stan Docuz i s-a adresat soției fotomodelului cu ”iubita mea”, iar două surse G4Media.ro susțin că cele două ar fi în relații apropiate, chiar de rudenie.
La câteva ore de la momentul în care reporterul G4Media.ro a realizat capturi cu un dialog pe Instagram dintre cele două femei, Sorina și-a schimbat numele contului și și-a scos poza de la profil.
Aceste informații noi sunt indicii solide că familia Docuz se află în realitate în spatele firmei care este pe punctul să câștige licitația de 27 de milioane de la sectorul 3, condus de Robert Negoiță, fostul soț al Sorinei Docuz.
Informația pe scurt: În acest nou episod, G4Media.ro a descoperit că o întreagă rețea de oameni care provin din comuna Racovițeni, județul Buzău, are directă legătură cu familia Docuz iar firmele controlate sau înființate de aceste personaje primesc contracte la primăria Sector 3 condusă de Robert Negoiță, fostul soț al Sorinei. Numele implicate și firmele din cadrul rețele organizate au fost documentate de G4Media.ro pe parcursul mai multor luni. Un aport esențial l-a avut o sursă apropiată afacerii din Sectorul 3.
În urmă cu o săptămână, G4Media.ro dezvăluia faptul că, pe filiera București-Buzău, a fost creată o rețea de interese care intenționează să obțină fonduri publice în special de la Primăria Sector 3 prin intermediul unor firme private.
Prima firmă se numește Gab Pavolux, a fost fondată în 2013 de un anume Gabi Iulian Slămnoiu din comuna Racovițeni (județul Buzău), asociat, în altă societate, cu Cristina Arghir, sora Sorinei Stan Docuz. Sorina Docuz este protejata și apropiata președintelui PSD, premier în funcție, Marcel Ciolacu.
Sorina Stan Docuz este la rândul ei din comuna Racovițeni, județul Buzău.
În octombrie 2022, Gab Pavolux a fost preluată de Andrei Andrei, un fotomodel care locuiește de mai mulți ani în Dubai alături de soția sa, Flory Nicolaescu, de loc din Buzău.
Politica
Mesajul lui Nicușor Dan către bucureștenii care stau iarna fără apă caldă și căldură: ”O să fie bine, dacă nu se întâmplă vreo altă avarie”

Primarul municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, anunţă că avariile în urma cărora aproximativ 10% dintre blocurile din Capitală nu au agent termic sau primesc apă caldă sub parametri vor fi remediate, conform previziunilor joi seară, la ora 23, iar reluarea furnizării se va face, în parametri, vineri după-amiază, dacă nu apar noi avarii.
”Noi avem vreme rece de şapte-opt zile. Weekendul a fost foarte bine, a fost practic aproape sută la sută (furnizare de căldură – n.r.). A fost o avarie la începutul săptămânii şi a fost o avarie la mijloc, adică ieri dimineaţă. Cea de la începutul săptămânii a fost remediată, a fost o reţea magistrală, am avut 40% apartamente afectate în prima fază. Acum este o avarie care se va repara în cursul acestei seri, ora 23 este ora la care ni s-a promis că se remediază, urmând ca mâine, până la amiază, să se încarce treptat apa caldă, pentru că având reţeaua asta în care multe porţiuni sunt vulnerabile nu poţi să vii cu presiune mare de la început. Cam asta este situaţia. Deci mâine, la amiază, o să fie, dacă nu se întâmplă vreo altă avarie, mâine la amiază o să fie bine”, a declarat Nicuşor Dan, joi seară, la TVR Info.
El a explicat că aproximativ 10% dintre apartamentele din Capitală sunt afectate de avarie, unele dintre acestea având ”furnizare sub parametri”, iar altele neavând deloc apă caldă.
Nicuşor Dan a afirmat că ”avariile sunt inevitabile”, având în vedere vechimea sistemului de termoficare, însă a susţinut că important e ca intervenţiile să fie cât mai puţine şi făcute ”în timp util”.
Conform lui Nicuşor Dan, din aproximativ o mie de kilometri cât are reţeaua de termoficare, 150 sunt mai noi de 10 ani, alţi 50 sunt mai noi de 20 de ani, alţi 50 de kilometri de reţea sunt mai noi de 30 de ani. Edilul a catalogat drept ”jale” restul kilometrilor din reţeaua de termoficare a oraşului.
El a explicat că intervenţiile pentru reparaţii făcute în mandatul său s-au realizat în mod special acolo unde se produceau frecvent avarii, însă a spus că ”asta nu înseamnă că în alte zone nu există risc”.
”Eu cred că o să fie mai bine. Până când sistemul se calibrează, apare tipul acesta de avarii, eu sunt optimist că o să fie mai bine. Iarna trecută, în februarie, când a fost luna cea mai friguroasă, a fost chiar foarte bine în Bucureşti”, a adăugat Nicuşor Dan.
Întrebat dacă lucrările de reparaţii la sistemul de termoficare sunt în grafic, edilul a explicat că a promis în campania electorală repararea a 50 de kilometri de reţea principală pe an, iar anul acesta se apropie de acest obiectiv.
El a arătat că în anii 2021 şi 2022 nu s-a atins obiectivul de 50 de kilometri reabilitaţi pe an pentru că nu au existat contracte atribuite pentru realizarea lucrărilor de reparaţii, dar pentru că unele firme refuzau să participe la licitaţii, pentru că ”nu aveau încredere” în primărie că îşi respectă obligaţiile contractuale.
Dan a afirmat că Bucureştiul nu a pierdut bani europeni pentru realizarea lucrărilor de reparaţii la reţeaua de termoficare, el spunând că este de aşteptat ca în următorii patru ani să fie reabilitaţi, din fonduri europene, 200 de kilometri de reţea.
Politica
Sondaj Inscop: Mircea Geoană, Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă, favoriți la alegerile prezidențiale

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,2%, urmat de Marcel Ciolacu, Diana Şoşoacă, George Simion şi Nicolae Ciucă, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.
Dacă Geoană nu candidează, primul loc îi revine lui Ciolacu, cu 27,4% din voturi, urmat de Şoşoacă, Simion şi Ciucă.
„Se observă faptul că Diana Şoşoacă şi George Simion concurează pe acelaşi segment de votanţi, ceea ce înseamnă că o creştere a unuia determină automat scăderea intenţiei de vot pentru celălalt”, afirmă directorul INSCOP Research, Remus Ştefureac.
Intenția de vot față de Șoșoacă a crescut cu 4,3% față de septembrie, aceasta trecând în fața lui Simion, care are cu 4,7% mai puține intenții de vot decât în septembrie.
Estimare participare alegeri prezidenţiale
Pe o scară de la 1 la 10, în care 1 înseamnă că „sigur nu” voi merge la vot şi 10 „sigur da” voi merge la vot, 13% dintre români au ales 1, 1.7% au ales 2, 1.6% au ales 3, 1.2% au ales 4, 6.2% au ales 5, 2.1% au ales 6, 2.9% au ales 7. 7% indică 8, 6% – 9 şi 57.6% – 10. 0.7% reprezintă ponderea non-răspunsurilor.
Intenţia de vot pentru alegerile prezidenţiale (Scenariul 1)
În primul scenariu, care repetă măsurătoarea din luna septembrie, lista a inclus următorii potenţiali candidaţi: Mircea Geoană (independent), Marcel Ciolacu (PSD), Diana Şoşoacă (SOS România), George Simion (AUR), Nicolae Ciucă (PNL), Cătălin Drulă (USR), Dacian Ciolos (REPER) şi Kelemen Hunor (UDMR).
Raportat la cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot (83.1% din total eşantion), 26.2% dintre alegători ar vota pentru Mircea Geoană (independent) (faţă de 25.3% în septembrie 2023), 20.8% pentru Marcel Ciolacu (PSD) (faţă de 19.5% în septembrie 2023), 14.4% pentru Diana Şoşoacă (SOS) (faţă de 10.1% în septembrie 2023) şi 14% pentru George Simion (AUR) (faţă de 18.7% în septembrie 2023).
Pentru Nicolae Ciucă ar opta 12.1% dintre alegători (faţă de 11.2% în septembrie 2023), iar pentru Cătălin Drulă (USR) – 4.2% (faţă de 5.6% în septembrie 2023). Dacian Cioloş (REPER) ar fi ales de 3.9% dintre votanţi (faţă de 4.1% în septembrie 2023), iar Kelemen Hunor (UDMR) de 2.4% (faţă de 2.7% în septembrie 2023). 1.9% spun că ar vota alt candidat (faţă de 2.8% în septembrie 2023).
Intenţia de vot pentru alegerile prezidenţiale (Scenariul 2)
În scenariul al doilea, lista a inclus următorii potenţiali candidaţi: Marcel Ciolacu (PSD), Diana Şoşoacă (SOS România), George Simion (AUR), Nicolae Ciucă (PNL), Cătălin Drulă (USR), Dacian Ciolos (REPER) şi Kelemen Hunor (UDMR).
Raportat la cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot (76.4% din total eşantion), 27.4% dintre alegători ar vota pentru Marcel Ciolacu (PSD), 19.1% pentru Diana Şoşoacă (SOS) şi 18% pentru George Simion (AUR).
Pentru Nicolae Ciucă ar opta 14.1% dintre alegători, iar pentru Cătălin Drulă (USR) 7.1%. Dacian Cioloş (REPER) ar fi ales de 6.7% dinte votanţi, iar Kelemen Hunor (UDMR) de 2.7%. 4.9% spun că ar vota alt candidat.
Ușoare creșteri pentru Geoană, Ciolacu și Ciucă
„INSCOP Research a testat două scenarii de vot pentru alegerile prezidenţiale, unul care include doar liderii principalelor partide politice în calitate de candidaţi, iar altul care îl include şi pe Mircea Geoană în calitate de candidat independent alături de liderii politici. Pe măsură ce ne vom apropia de momentul alegerilor prezidenţiale şi se va înmulţi numărul de candidaţi potenţiali, lista persoanelor testate în aceste cercetări sociologice se va modifica în mod corespunzător.
Comparativ cu luna septembrie, observăm uşoare creşteri ale intenţiei de vot pentru Mircea Geoană, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, dar şi o creştere mai mare în cazul Dianei Şoşoacă, evoluţie care se corelează cu scăderea intenţiei de vot pentru George Simion. Practic, la fel ca în cazul votului pentru partidele politice, se observă faptul că Diana Şoşoacă şi George Simion concurează pe acelaşi segment de votanţi, ceea ce înseamnă că o creştere a unuia determină automat scăderea intenţiei de vot pentru celălalt”, a declarat Remus Ştefureac, director INSCOP Research.
Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 20 – 27 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.
- Sectorul 62 săptămâni in urma
Achizitiile din primaria lui Ciprian Ciucu sub lupa DNA! De ce-l sustine Ciucu pe Gadiuta, exclus din USR, fara atributii?
- Turist4 zile in urma
Cea mai frumoasa casa din București iarna aceasta: Coana Mita Biciclista a devenit loc de pelerinaj
- Imobiliare2 săptămâni in urma
ANALIZĂ: Piața imobiliară a Bucureștiului se prăbușește. Efectele economice sunt mai grave decât se bănuia
- Monden2 săptămâni in urma
Cine moștenește averea actriței Rona Hartner?
- Bucuresti2 săptămâni in urma
Clanul interlop care a speriat Bucurestiul saltat de mascati. A fost luat pe sus și Nuredin Beinur, cunoscut drept „Spaima Litoralului”
- Turist3 zile in urma
Bucureștenii sunt șocați de prețurile nesimțite de la târgurile de Crăciun din Capitală. Câteva exemple
- Sectorul 62 săptămâni in urma
Inca un scandal de corputie in primaria lui Ciprian Ciucu! Sef la Serviciul impozite si taxe pe mana cu rechinii imobiliari!
- Bucuresti2 săptămâni in urma
Cutremur in Jandarmeria Romana dupa ce o angajată a fost prinsă cu droguri în poșetă