Timp liber
Imbulzeala de nedescris pe litoral, in vreme de valul 4 bate la usa: ”Ne e teama”

Este vârf de sezon estival şi mai toate staţiunile de la mare sunt pline ochi de turişti. Numai că cei care au sperat să scape de agitaţia din oraşe au nimerit în cel mai aglomerat weekend din ultimii doi ani.
Neoficial, hotelierii vorbesc de peste 250 de mii de oaspeţi. Cei mai mulţi au mers în: Mamaia, Eforie Nord Costineşti şi Vama Veche.
Miile de turişti care s-au trezit în zori au ocupat toate şezlongurile de pe plajă în Eforie Nord, iar ghinioniştii s-au mulţumit cu o bucăţică de nisip pentru prosop.

La fel de rău stăteau lucrurile şi prin parcări.
Într-o astfel de zi mulţi păreau că îşi dau coate inclusiv în apă.
Reporter: Cat timp v-a luat până aţi găsit acest loc pe plajă?
Femeie: ”De la şase dimineaţa am venit să fim siguri că avem un loc în faţă. Am făcut rezervare din timp şi am avut loc de parcare la hotel. Nu suntem pretenţioşi dar este într-adevăr foarte aglomerat faţă de alţi ani, foarte aglomerat”.
La rândul lor salvamarii au avut bătăi de cap cu cei pe care nu au reuşit să-i convingă să nu înoate în larg.
Livius Postaru salvamar: ”Curenții sunt prezenţi la suprafaţă şi în orice moment poate veni un curent şi să-I ducă în larg. Să se întoarcă înapoi este foarte foarte greu”.
Pe la prânz puhoiul s-a mutat de pe plajă la cantină.
Virgil Negru, administrator terasă: ”Sunt născut, crescut în Eforie am 39 de ani şi atâţia oameni ca aseară şi astăzi nu am văzut niciodată. Foarte mulţi, camerele sunt pline, marile magazine retail abia fac faţă cererilor şi suntem speriaţi de atâţia oameni”.
Sursa: stirileprotv.ro
Timp liber
Târg de adopţii pentru căţei al ASPA, organizat sâmbătă în Parcul Circului

Primăria Municipiului București, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), organizează sâmbătă, 25 martie, între orele 11:00 și 17:00, primul târg de adopții de căței din acest an.
Evenimentul va avea loc în Parcul Circului, situat în sectorul 2, lângă Circul Metropolitan București.
La târg vor fi 40 de căței – 30 de pui și 10 adulț din centrele ASPA.
Căţeii au toate procedurile legale îndeplinite, sunt microcipaţi, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi, iar adulţii sunt şi sterilizaţi. Adopţiile sunt gratuite.
Persoanele care nu pot ajunge la târgul din Parcul Circului pot veni să adopte direct de la centre: ASPA Pallady, ASPA Bragadiru, ASPA Mihăileşti.
Programul centrelor de adopţii este de marţi până sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 16.00.
Anul trecut, au avut loc 30 de târguri de adopții, organizate în diferite locații din București și Ilfov, de exemplu la Arena Națională, la Centrul de Cultură “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” din Mogoșoaia, la Grădina de Vară din Herăstrău, precum și cel online, găzduit de Circul Metropolitan București, pentru cățeii seniori.
În total, anul trecut au fost adoptați, de la târguri și direct din centrele ASPA – Pallady, Bragadiru și Mihăilești, 1.264 de câini. 295 dintre ei și-au găsit familii iubitoare și responsabile în cadrul târgurilor ASPA.
Timp liber
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan: Cheiul Dâmboviței va fi transformat într-un traseu de promenadă

Cheiul Dâmboviței din Capitală va fi transformat într-un traseu de promenadă, după o investiție de 37 de milioane de lei, notează Mediafax.
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat că își dorește ca zona Cheiul Dâmboviței Unirii – Izvor, Splaiul Independenței, Pod Unirii – Pod Izvor să devină un adevărat spațiu public destinat petrecerii timpului liber, un traseu de promenadă urbană.
El a transmis că Splaiul Independenței va fi transformat dintr-o barieră într-un element de conectivitate cu centrul orașului, legând, printr-un traseu pietonal și de biciclete, Podul Unirii, Centrul Istoric, Calea Victoriei și Parcul Izvor.
În cadrul proiectului, vor fi construite platforme pietonale, așezate în continuarea actualului trotuar, precum și platforme de belvedere în zona Izvor, va fi restaurat podul pietonal, va fi reconfigurată pista pentru bicicliști și vor fi amenajate spații verzi.
„Pentru acest obiectiv, a cărui valoare totală este de aproape 37 de milioane de lei fără TVA, avem deja aprobați indicatorii tehnico-economici, iar acum ne aflăm în faza de finalizare a proiectului tehnic. După obținerea tuturor avizelor vom putea lansa și licitația pentru execuția lucrărilor”, susține Nicușor Dan.
Timp liber
GO Scholarship, programul dedicat performanței sportive și educaționale, dă startul înscrierii pentru juniorii din 13 discipline sportive

13 discipline sportive, unii dintre cei mai buni sportivi juniori de performanță și unii dintre cei mai buni specialiștidin țară. Încep înscrierile pentru a prinde un loc în programul GO Scholarship, care oferă sportivilor acces la un sistem-suport ce presupune pregătire fizică, nutriție, kinetoterapie, psihoterapie, psihologie sportivă, consiliere în carieră. Programul este cofondat de Virgil Stănescu, fost căpitan al naționalei de baschet a României, actualmente președinte al Sports HUB, și de Ana Luca, fostă jucătoare de handbal, acum manager al proiectului GO Scholarship.
Sportul înseamnă educație.GO Scholarship, programul dedicat performanței sportive și educaționale, care reunește unii dintre cei mai buni specialiști din sportul românesc, dă startul înscrierii în program a juniorilor din 13 discipline sportive – atletism, baschet, box, fotbal, handbal, judo, polo pe apă, rugby, scrimă, tenis de câmp, tenis de masă, triatlon și volei masculin. Vom oferi 15 noi burse, care se vor adăuga celor deja existente.
Înscrierile se desfășoară în intervalul 16 martie – 15 aprilie 2023 și se pot face prin completarea formularului de înscriere, iar din 16 aprilie până pe 7 mai, va avea locevaluarea înscrierilor și preselecția sportivilor care vor intra în modulul de selecție, de către specialiștii din GO Scholarship
Criterii de selecție
Sportivii trebuie să fie născuți în anii 2007 și 2008, să fi obținut cel puțin o clasare în top 10 în anul competițional în curs sau în cel anterior și să locuiască în București sau în localitățile limitrofe, dar nu mai departe de o oră distanță de Capitală.
Înscrierea
Un sportiv poate fi înscris în programul GO Scholarship pe site-ul https://goscholarship.ro/inscriere/ de către federația sportivă sau clubul sportiv din care face parte, de către antrenor/i, de către părinți sau se poate înscrie pe cont propriu. Atât înscrierea, cât și participarea în programul GO Scholarship sunt gratuite.
Bursele de performanță GO Scholarship se acordă fiecărui sportiv și sportivă și se reconfirmă la fiecare șase luni în funcție de implicarea, progresul și rezultatele acestuia. Programul este o completare a pregătirii sportive și educaționale de care fiecare tânăr are deja parte și își dorește să ofere acestora susținerea psihologică, emoțională și fizică de care au nevoie pentru a face performanță în disciplina lor și pentru a face mai bine față exigențelor din viața de zi cu zi.
“Mi-am dorit să creez un sistem prin care să ofer suport celor capabili să-și urmeze visul în sport, dar să înțeleagă și nevoia educației și faptul că aceste două elemente se întrepătrund. Sportul și educația sunt fețele aceleiași monezi, alegerea nu trebuie să fie niciodată între sport și școală”, explică Virgil Stănescu ce aduce în plus programul GO Scholarship în zona de pregătire sportivă de performanță.
Despre experiența din primul an al programului, tot el spune – ”Am consolidat proiectul în funcție de nevoile lor, ale părinților și ale antrenorilor, ceea ce ne-a ajutat să construim, cărămidă cu cărămidă, acest sistem. Încă dezvoltăm și învățăm procese și proceduri de funcționare care să se potrivească atâtor sporturi diferite și atâtor caractere diferite, dar sunt foarte bucuros că o putem face alături de o echipă minunată de profesioniști.”
Cine sunt specialiștii GO
Dumitru Butilcă (educație pregătire fizică), Erwah Alnablsi (preparator fizic), Ștefan Ivcovici (preparator fizic), Claudiu Ilina (kinetoterapeut), Alexandru Marcu (nutriționist), Cristian Olteanu (psihoterapeut), Claudia Rusu (consilier de carieră), Cristina Anghel (psiholog sportiv).
Sportivii beneficiază așadar de consilierea unora dintre cei mai buni specialiști din țară în ceea ce privește educația, nutriția, pregătirea fizică, recuperarea, mental skills și social smartness. Costul cu un sportiv GO în anul 2022 a ajuns la puțin peste 1.000 de euro lunar, iar bugetul total anual al proiectului a fost de aproape 340.000 de euro.
“Când am construit GO Scholarship, am avut tot timpul în minte dezvoltarea unui sistem performant prin care să le dăm ocazia celor admiși să-și lărgească orizontul, să se depășească de la o zi la alta și să devină cea mai bună versiune a lor. Încă de la început, una dintre preocupările noastre a fost să conturăm un proiect cu ample valențe educaționale, prin care să facilităm și accesul părinților, reprezentanților cluburilor și antrenorilor la cât mai multe informații relevante”, a explicat Ana Luca esența sistemului GO.
Parteneri: Fundația Superbet, BRD, Nike, KPMG, Affidea
Urmărește www.facebook.com/GOScholarshipRomania/, www.instagram.com/goscholarship.romania/. Află mai multe informații despre program, specialiști și sportivi pe www.goscholarship.ro
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Jurnalistii englezi, uimiti de ce au gasit in Piata Obor din Capitala: Nici in Londra nu vezi asa ceva!
- Stirile Zilei3 săptămâni in urma
VIDEO-Carne din plastic vanduta intr-un supermarket din Bucuresti
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Incident socant pe Aeroportul Otopeni: O femeie cu un copil in brate a incercat sa se agate de un avion la decolare!
- Politica3 săptămâni in urma
După celebra sârmă, Gabriela Firea se face de râs cu șurubul. Internauți: Nu știe două boabe de engleză!
- Politica4 săptămâni in urma
Sondaj la nivelul Bucurestiului: Cine ar vota bucurestenii daca duminica ar avea loc alegeri
- Opinii3 săptămâni in urma
Dan Motreanu, favorit sa preia sefia PNL Bucuresti
- Transport4 săptămâni in urma
O tanara din Bucuresti a fost implicata in doua accidente in doua zile
- Cultura3 săptămâni in urma
Pe 1 martie începe construcția Grivița 53, primul teatru din România care se naște de la zero prin efortul și implicarea comunității