Guvernul PSD este foarte atent cu cât să mărească salariile bugetarilor și cum să-i scoată mai repede pe corupți din pușcării din cauza condițiilor „grele”. Dar când un bolnav de cancer se duce la chimioterapie și găsesște spitalul în halul ăsta cum să reziste corpul său cu imunitate scăzută din cauza bolii?
Pe Facebook, Marilena Nicolaescu, aflată la Institutul Oncologic Bucuresti, a scris: „Prima zi de chimioterapie. Esti chemat la ora 8 dimineata. La 8.30 vine doctorul. Mergi la etajul 6, daca ai noroc mergi cu liftul, daca nu…te tarasti pe scari. Din 6 lifturi functioneaza cate 3, alternativ. Cu liftiera. Te vede doctorul si te trimite la ghiseu sa-ti faci internare de zi.
Stai la coada cu inca 50 de pacienti. Te intorci la oncolog, dai actele in care ti-ai dat consimtamantul pt diverse lucruri pe care oricum majoritatea nu le intelege. Esti trimis intr-un salon, care arata ca dormitoarele soldatilor (cei care au facut armata stiu).
Doar ca alea erau mai curate. Si astepti, din nou, impreuna cu alti bolnavi. Ti se recolteaza probe pt analize, esti intrebat ce inaltime si greutate ai.
Oricum, nu verifica nimeni. Si din nou astepti. Ti se da voie sa cobori la bufet sa mananci ceva, ca o sa-ti fie rau dupa chimio. Scoti 20 lei pt o portie de mancare si o salata.
La Parlament e mai ieftin.
In sfarsit, la 13.10 ti se pune perfuzia in vene. Iti dau si scrisoarea medicala in care sunt scrise citostaticele folosite. Dureaza 2 ore. Dupa, poti sa pleci. Daca ti-e rau, nasol.
Primesti un sfat sa iei ceva de greata. Las’ ca te descurci! Ne vedem din nou peste 3 saptamani! Pana atunci, trebuie sa stai la alte cozi sa-ti iei de fiecare data trimitere de la medicul de familie, sa te inscrii pe lista unui oncolog, sa traiesti…daca rezisti!
Mai jos, aveti poza toaletei, ca sa intelegeti despre ce vorbesc.

Asta intr-un loc in care sistemul imunitar al unui pacient supus la chimio este ZERO barat ?