Intra in contact cu noi

Bucuresti

IKEA anunta vanzari record, de peste 600 de milioane. Urmeaza deschiderea celui de-al doilea magazin

Publicat cu

pe

Retailerul de mobilă și decorațiuni interioare IKEA România a depăşit borna de vânzări de 600 mil. lei în anul financiar încheiat în august 2018 cu un singur magazin funcţional. Compania urmează să lanseze al doilea magazin din ţară în scurt timp.

Vânzările au ajuns la 609.348.334 lei (fără TVA), în creştere cu 10,6% faţă de anul de catalog anterior. Numărul total de produse cumpărate a fost mai mare de 18,6 milioane, peste 3,2 milioane de oameni au vizitat magazinul şi aproape 18 milioane de vizitatori unici au accesat site-ul IKEA.
„IKEA România continuă să fie una dintre pieţele cu cea mai rapidă creştere din Europa şi asta datorită echipei, care a ajuns acum la aproape 1.100 de angajaţi. Pe măsură ce ne apropiem de deschiderea magazinului IKEA Pallady, am continuat să investim în accesibilitatea gamei noastre pentru cât mai mulţi oameni din România prin deschiderea recentă a primelor două puncte de colectare din Timişoara şi Braşov, iar noi puncte sunt în curs de dezvoltare în alte trei oraşe,” a declarat Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA SEE.
Din totalul celor 18,6 milioane de produse IKEA care au ajuns în casele românilor, 62,4% au fost articole de mobilier şi 37,6% accesorii. Cea mai bine vândută familie de mobilier de dormitor a fost HEMNES, cu 29.452 de bucăţi, în timp ce gama de lenjerii de pat NATTJASMIN a fost cea mai populară în categoria accesorii, cu 68.871 bucăţi vândute, iar albul a fost preferat de cei mai mulţi dintre cumpărători. Când vine vorba de IKEA FOOD, cel mai mai bine vândute au fost chifteluţele suedeze cu peste şase milioane de bucăţi, în timp ce lungimea de 474 de km a celor aproape trei milioane de hot-dogs vânduţi ar acoperi distanţa de la Bucureşti la Constanţa dus-întors.
În anul financiar 2018, magazinul IKEA din Bucureşti a avut 1.092 de angajaţi în total, o creştere de 57,1% faţă de anul financiar anterior. Vârsta medie a fost de 34 de ani şi sunt împărţit în mod egal între bărbaţi şi femei.
Noul magazin
Grupul suedez IKEA se pregăteşte de inaugurarea celui mai mare magazin din sud-estul Europei pe bulevardul Theodor Pallady nr. 57 din Bucureşti. Constructorul român Bog`Art se apropie de finalizarea construcţiei. La începutul lunii iunie, IKEA a început campania de recrutare a celor peste 350 de angajaţi care vor lucra în cel de-al doilea magazin pe care suedezii îl au în România.
IKEA România a cumpărat în 2014 un teren de 13,7 hectare ce a aparţinut fabricii Anticorosiv de la fondul de investiţii Broadhurst Investments, reprezentat de omul de afaceri Siminel Andrei. Noul magazin este construit pe piloni şi va avea o suprafaţă de aproximativ 37.000 de metri pătraţi. Dezvoltarea proiectului presupune o investiţie de 80 mil. euro, care se referă la valoarea cumulată a terenului şi a construcţiei, potrivit companiei. Preţul plătit pe teren se ridică la circa 19 mil. euro, potrivit informaţiilor Capital.
Obiectivul IKEA este să folosească 100% energie regenerabilă în noul magazin: cu sisteme de energie geotermală şi panouri solare integrate în construcţie. Vor fi instalate staţii de încărcare pentru maşini electrice, vor fi disponibile metode de administrare pentru toate tipurile de deşeuri, iar suprafaţa de spaţiu verde din totalul terenului va fi de 30%, în conformitate cu cerinţele legale.

Bucuresti

Salarii mărite la Primăria Capitalei! Cine sunt fericiții câștigători?

Publicat cu

pe

Consilierii generali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților Primăriei Capitalei și ai instituțiilor subordonate acesteia.

Salariile vor crește cu nu mai puțin de 30%, pentru personalul fără studii superioare și cu numai 5%, pentru cei cu studii superioare. Această mărire salarială este îndreptată către personalul cu cele mai mici salarii, dar va face salarizarea neatractivă pentru specialiștii cu studii superioare și cu o pregătire ce le-ar permite să ocupe funcții de top, în administrația Capitalei.

Mărirea de salarii va costa Primăria Capitalei circa 8 milioane de lei pe lună, în plus. Efortul bugetar suplimentar anual se va ridica la 100 de milioane de lei, conform edilului Nicușor Dan.

Reclama

„Noi avem o problemă foarte mare cu poziții de muncitori, de exemplu prinzători de câini, instalatori, oameni care fac diverse lucruri și care nu au studii superioare. Și, pentru ei, grila de salarii, pe care o aveam, era departe de ce le-ar putea oferi piața, în ziua de azi.
Și, atunci, a fost nevoie să mărim, în mod substanțial, acolo. Am mărit cu 30%, pentru că nu numai că nu veneau oameni la angajare, dar mai și plecau.

Deci, acolo, la muncitori, șoferi, oameni fără studii superioare, am mărit cu 30%, iar, pentru personalul cu studii superioare, cu 5%. Înseamnă cam 8 milioane de lei, pe lună, cu tot cu taxele, ceea ce înseamnă – opt ori doisprezece, cam 100 de milioane de lei, pe an. Acum, pentru că aceste salarii se dau din martie, până în decembrie, înseamnă 10 luni, adică 80 de milioane, dar, din anul viitor, o să fie 100 de milioane”, a explicat Nicușor Dan, la întrebările București FM.

Însă vor exista și funcționari, cu funcții de conducere și gradații mari, care nu vor primi niciun fel de mărire. Salariile lor nu îl pot depăși pe cel al unui viceprimar general.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Vine vara bine-mi pare! Locurile de joacă din Sectorul 1 se închid! Clotilde Armand nu își asumă…

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că de luni locurile de joacă din sectorul pe care îl administrează ar putea să se închidă. Decizia vine în urma fondurilor insuficiente pentru mentenanță. Primarul Clotilde Armand a explicat că lipsa banilor este rezultatul tăierilor masive operate de consilierii PSD și PNL în cadrul amendamentelor bugetare. Potrivit lui Clotilde Armand.

Potrivit lui Clotilde Armand, fondurile alocate pentru întreținerea spațiilor verzi și implicit a locurilor de joacă au fost reduse drastic, rămânând doar 20 de milioane de lei dintr-un total inițial de 200-250 milioane de lei.

Această sumă insuficientă a fost deja folosită pentru a plăti facturile restante din decembrie, lăsând bugetul în incapacitatea de a susține serviciile esențiale precum mentenanța locurilor de joacă pentru lunile următoare.

Reclama

„Locurile de joacă au niște mecanisme, care sunt verificate constant și în momentul în care se desface ceva sau s-a rupt o piesă, vine imediat o echipă care repară, dar cu piesele care aparțin de firma care ne-a pus echipamentul. Adică nu se fac improvizații cu locurile de joacă. Și aceste servicii care sunt nu numai non-stop, dar și cu niște piese de schimb care sunt certificate, adică totul este profesionist.

Dacă nu putem să asigurăm un serviciu profesionist, eu ca primar nu-mi voi asuma că o să am noroc și nu se va rupe jocul respectiv”, a spus edilul.

Primarul a subliniat că, în lipsa unei finanțări adecvate, este imposibil să se asigure o mentenanță profesionistă a locurilor de joacă, subliniind importanța utilizării pieselor de schimb certificate și a serviciilor specializate pentru repararea echipamentelor. În caz contrar, riscul de accidente și deteriorare a structurilor crește, determinând primăria să ia decizia de a închide locurile de joacă începând cu 1 aprilie.

Reclama

Întrebată despre posibilele soluții, Clotilde Armand a menționat că a propus de mai multe ori o rectificare bugetară pentru a corecta situația, dar consilierii din opoziție au refuzat să voteze în favoarea ei.

Primăria se confruntă deja cu probleme precum lipsa lifturilor, a serviciilor de curățenie și a pazei, iar situația devine din ce în ce mai critică, potrivit hotnews.ro.

sursa: News Bucuresti

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din 31 ianuarie, cu 27 voturi, pentru, scrie Buletin de Bucuresti. Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane.

Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane de lei. Durata estimată de execuție este de 24 luni, iar contractul intră în vigoare la data semnării.

Potrivit notei de fundamentare, bazinul fântânii este degradat puternic, iar placările laterale sunt degradate aproape în totalitate. Mozaicul de pe fundul bazinului este stricat, iar instalaţia de pompare a apei este uzată.

Reclama

Lucrarea de reabilitare presupune, consolidarea cuvei de beton armat; desfacerea straturilor cuvei; placarea pereţilor cuvei cu piatră şi remontarea mozaicului existent restaurat; demolarea integrală a spaţiilor tehnice şi construirea unui spaţiu tehnic complet îngropat, refacerea instalaţiilor aferente obiectivului, inclusiv a sistemului de iluminat. Fântâna face parte din peisagistica Parcului Herăstrău și se află în spatele statuii lui Charles de Gaulle. Bazinul are formă dreptunghiulară, iar pe centru este dispus un mozaic decorat cu forme variate.

În anul 2004, conform plăcii din marmură, amplasată pe latura sudică a bazinului, fântâna a fost reabilitată de Primăria Municipiului București.

Parcul Herăstrău a fost amenajat după 1933 şi va purta numele Parcul Naţional Carol al II-lea. Situat în partea opusă parcului Carol, în zona de nord a orașului, noul parc avea o suprafaţă de 60 de ha și un lac cu o suprafaţă de 80 de ha, cuprins între Calea Dorobanţilor, Arcul de Triumf și Vila dr. Minovici. După cel de-al doilea război mondial, parcul Carol al II lea va deveni Parcul de Cultură și Odihnă „I. V. Stalin”, până în 1963.

Reclama

Începând din anul 2018, Parcul Herăstrău a devenit Parcul Regele Mihai | al României, în urma Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti de la finele anului 2017.

Continua sa citesti
Reclama
Bucurestio oră in urma

Salarii mărite la Primăria Capitalei! Cine sunt fericiții câștigători?

Consilierii generali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților Primăriei Capitalei și ai instituțiilor subordonate acesteia....

Banio zi in urma

Guvernul iar face manevre pe spatele contribuabililor la buget! Marii producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină!

BAT și Philip Morris România, mari producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină și solicită...

Sectorul 1o zi in urma

Surpriză majoră la Sectorul 1! Andrei Florin-Mircea de la Alternativa Dreaptă are 21% în sondaje

Potrivit unui sondaj, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri locale Clotilde Armand (USR PMP FD) ar lua cele mai...

Bucurestio zi in urma

Vine vara bine-mi pare! Locurile de joacă din Sectorul 1 se închid! Clotilde Armand nu își asumă…

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că de luni locurile de joacă din sectorul pe care îl administrează ar putea...

Culturao săptămână in urma

Bucură-te de Zilele Teatrului la Țăndărică

Luna martie este foarte importantă pentru iubitorii de teatru, deoarece cuprinde trei evenimente importante care celebrează această formă de artă,...

Banio săptămână in urma

BAT construiește o companie a viitorului, in care sustenabilitatea are un rol principal!

BAT construiește o companie a viitorului,in care sustenabilitatea are un rol principal iar obiectivele BAT in domeniul sustenabilitatii sunt clare:...

Reclama

La mare cautare