Ieri il sustinea cu mandrie, azi s-a razgandit. Ciolacu vrea sa-l dea afara pe Negoita de la primarie

PSD a trimis Prefecturii Bucuresti o solicitare pentru incetarea mandatului de primar al lui Robert Negoita, dupa ce acesta a anuntat infiintarea unui nou partid. PSD invoca prevederile legale referitoare la pierderea mandatului, in momentul parasirii firmatiunii din partea careia a fost ales.

<

Documentul trimis prefectului de Bucuresti si Prefecturii este semnat de presedintele PSD, Marcel Ciolacu. Acesta anuntase insa recent ca isi doreste ca Robert Negoita sa faca parte din echipa sa, cu care va candida la Congresul PSD.

Ciolacu cere acum prefectului emiterea ”cu celeritate” a ordinului prin care sa se constate ”incetarea mandatului de primar al domnului Negoita Robert Sorin, ales la scrutinul din 5 iunie 2016 pe lista Aliantei electorale PSD-UNPR, din partea PSD”.

Ciolacu face referire la infiintarea unui nou partid de catre Robert Negoita si inscrierea in acest partid, ceea ce duce implicit la pierderea calitatii de membru al PSD si la pierderea mandatului.

Acesta invoca prevederi ale Legii 14/2003 a partidelor politice, conform carora o persoana nu poate face parte in acelasi timp din mai multe partide, iar inscrierea intr-un alt partid constituie ”de drept demisie din partidul al carui membru a fost anterior”. Totodata, se arata ca, potrivit OUG 57/2019, mandatul primarului inceteaza, de drept, la pierderea prin demisie a calitatii de membru al partidului politic pe a carei lista a fost ales, prefectul fiind cel care trebuie sa emita un ordin prin care se constata incetarea mandatului primarului.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a anuntat, joi, infiintarea Partidului Bucuresti 2020, al carui slogan este ”Politica. Altfel”. Negoita afirma ca 99% ar trebuie sa fie administratie si munca si doar 1% politica, nu asa cum fac marile partide in prezent.

”Ne propunem sa fim o alternativa pentru Bucuresti”, a afirmat Negoita, precizand ca nu doreste guvernarea sau obiective nationale, ci pur si simplu un partid care sa se ocupe de Bucuresti.

Anterior, Negoita a anuntat ca nu va mai candida din partea PSD.