Intra in contact cu noi

Sectorul 1

Hotii care au speriat Sectorul 1:Metoda prin care au furat zeci de mii de lei din masini parcate!

Publicat cu

pe

Doi bărbați au fost arestați de polițiștii din București, pentru că ar fi furat peste 26.500 de lei din interiorul unor mașini parcate în Sectorul 1.

Polițiștii au emis două mandate de arestare, sâmbătă, pe numele celor doi bărbați anchetați într-un dosar penal privind furtul unor sume de bani din autoturisme.

Cercetările au fost declanșate la data de 27 octombrie 2021, când polițiști din cadrul Secției 1 au fost sesizați, de către un bărbat, cu privire la faptul că din autoturismul parcat, la o adresă din Sectorul 1, i-au fost sustrași 15.000 de lei.

De asemenea, la data de 13 aprile 2022, la nivelul Secției 2 Poliție se înregistra plângerea unei persoane care reclama faptul că din autoturismul său, parcat la o adresă din același sector, persoane necunoscute i-au sustras 11.500 de lei.

Reclama

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat că ambele fapte ar fi fost săvârșite de doi bărbați, unul dintre e fiind recidivist.

Astfel, din cercetările efectuate a relevat faptul că la data de 27 octombrie 2021, în jurul orei 13.00, în timp ce unul dintre bărbați ar fi urmărit persoana vătămată, bărbatul cunoscut cu preocupări de natură infracțională ar fi pătruns în autoturismul acesteia, prin folosirea unor chei potrivite sau mincinoase, iar din topedou ar fi sustras 15.000 lei.

De asemenea, în cursul acestui an, la data de 13 aprilie, în jurul orei 17.30, același bărbat ar fi pătruns în interiorul altei mașini, din același sector, de unde ar fi sustras 11.500 de lei.

Reclama

Tot din cercetările efectuate, a reieșit faptul că bărbatul cunoscut cu preocupări de natură infracțională ar fi condus un autoturism, pus la dispoziție de celălalt bărbat, fără a poseda permis de conducere.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, au fost puse în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele celor doi. Bărbatul cunoscut cu preocupări de natură infracțională a fost prins la un punct de trecere a frontierei Nadlac, având asupra lui componentele unor dispozitive electronice de bruiere a sistemului de închidere și 12.000 de euro.

Cei în cauză au fost conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, iar instanța a dispus arestarea acestora pentru 30 de zile.

Reclama

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, furt calificat, complicitate la furt calificat și conducere fără permis.

Sectorul 1

Adolescentă de 16 ani înjunghiată în picior pe o stradă din Sectorul 1

Publicat cu

pe

Poliția Capitalei a informat că o adolescentă de 16 ani a fost înjunghiată în picior de o fată de aceeași vârstă, pe o stradă din Sectorul 1.

Polițiștii au acordat primul ajutor victimei, iar ulterior aceasta a fost transportată, de un echipaj medical, la un spital.

La scurt timp a fost identificată și depistată tânăra bănuită de săvârșirea faptei, care se află în custodia poliției.

Reclama

Polițiștii Secției 5 continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Continua sa citesti

Sectorul 1

Efectul David Popovici: O scoala din Sectorul 1 va avea bazin olimpic de inot!

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 1 anunţă pe SICAP licitaţie pentru realizarea unui bazin olimpic la Liceul Tehnic Media.

Valoarea totală estimată a contractului este de 37.528.367 lei. Obiectul contractului îl constituie elaborarea documentaţiei tehnico-economice, execuţia lucrărilor şi asistenţa tehnică din partea proiectantului pe perioada execuţiei şi garanţiei lucrărilor.

Amplasamentul viitoarei investiţii se află în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1. Terenul din strada Jiului nr. 163 are o suprafaţă de 13.094 mp şi este liber de sarcini şi de construcţii.

„Prin realizarea bazinului olimpic se previzionează obţinerea următoarelor obiective: dezvoltarea infrastructurii sportive din municipiul Bucureşti; creşterea numărului de competiţii sportive (nataţie) profesionale organizate şi desfăşurate în municipiul Bucureşti; un spaţiu competitiv, construit la toate standardele şi cu dotările europene; creşterea numărului de persoane care vor opta pentru acest gen de activitate şi implicit creşterea calităţii vieţii acestora; creşterea atractivităţii zonei din vecinătatea bazinului”, prevede anunţul.

Bazinul olimpic va avea 10 culoare pentru întreceri, iar construcţia va include birouri, vestiare, saune şi duşuri. Tribunele de la etajul întâi vor avea o capacitate de 939 de persoane. Pe spaţiul rămas verde se vor planta gazon, plante decorative, arbuşti şi arbori.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 70%, experienţa deţinută 25%, iar garanţia lucrărilor 5%. Durata contractului este de 24 de luni.

Ofertanţii trebuie să demonstreze că au dus la bun sfârşit contracte privind lucrări similare, în ultimii cinci ani, în valoare cumulată de minimum 37.500.000,00 lei, fără TVA, la nivelul a maxim trei contracte.

Termen limită pentru primirea ofertelor este 6 octombrie.

Continua sa citesti

Sectorul 1

Curtea de Conturi constata ca primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a incalcat legea in mod repetat

Publicat cu

pe

Consilierii locali ai PNL Sector 1 afirmă că au sesizat în repetate rânduri instituţiile abilitate în legătură cu ‘derapajele constante’ ale primarului Clotilde Armand, iar în această perioadă au început să sosească şi răspunsurile, cel mai recent fiind din partea Curţii de Conturi.

„Atacurile furibunde şi nefondate pe care Clotilde Armand le emană la adresa noastră în această perioadă, atât în media, cât şi pe contul său de Facebook, sunt doar o tentativă de a-şi masca ilegalităţile. Răspunsul Curţii de Conturi este clar: Clotilde Armand a încălcat legea în mod repetat!”, susţin consilierii locali ai PNL Sector 1 într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Aceştia indică ce a constatat, pe scurt, Curtea de Conturi în cazul primarului Sectorului 1.

Astfel, consilierii locali ai PNL Sector 1 menţionează efectuarea unor plăţi duble pentru serviciile de salubritate, ca urmare a încheierii unui contract cu un alt prestator de salubritate, încheierea unor contracte cu privire la activitatea de sortare a deşeurilor colectate de operatorul de salubritate fără acordul Consiliului Local al Sectorului 1, încălcarea prevederilor art. 5, alin.1 din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv în derularea contractului de gestiune a serviciului de salubritate, generând astfel cheltuieli suplimentare pentru bugetul Sectorului 1, încheierea cu cabinete de avocatură a unor contracte de consultanţă/asistenţă şi/sau de reprezentare în litigii rezultate din derularea unor raporturi contractuale ale Sectorului 1 cu operatul de salubritate, fără a respecta prevederile Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, achiziţia serviciilor de pază pentru unităţi de învăţământ, unităţi sanitare şi pieţe agroalimentare în valoare de 12.290.595 lei, fără a fi demonstrată urgenţa şi cu încălcarea principiilor nediscriminării şi a tratamentului egal, împotriva prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.

„Consilierii locali ai PNL Sector 1 au respectat totdeauna legea şi interesul cetăţenilor. Decizia Curţii de Conturi este o vindicare după un an şi jumătate de calomnii la adresa noastră. Noi am avut dreptate. Armand nu”, se mai arată în comunicat.

Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti4 ore in urma

Colonel in Armata Romana, admirator al extremismului rus, premiat de PSD cu un spatiu tocmai in sediul Politiei Locale din Sector 1

In februarie 2019, Politia Locala Sector 1 a semnat, prin fostul director, Ionut Diaconu, un protocol cu Sindicatul Cadrelor Militare...

Bani4 ore in urma

Spitalul Bagdasar Arseni a plătit numai pentru electricitate 300 de mii de lei. Facturi uriase in Bucuresti

Facturile uriașe la energie sărăcesc spitalele din București. Medicii spun că ar putea rămâne fără tratamente vitale pentru pacienți deoarece...

Sanatate4 ore in urma

Viceprimarul Bucurestiului anunta ca primaria vinde cabinete medicale la licitatie

Primăria Capitalei vinde patru cabinete medicale prin licitaţie publică deschisă cu strigare, anunţă viceprimarul Stelian Bujduveanu. „Prima licitaţie publică deschisă...

Bucuresti4 ore in urma

Interlopul bucurestean care a batut o femeie in direct pe facebook s-a trezit cu mascatii in casa

Polițiștii bucureșteni au făcut o percheziție la domiciliul unui bărbat cercetat într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod...

Bucuresti21 de ore in urma

Peste 640 de blocuri afectate: Termoenergetica anunta lucrari masive in Bucuresti, in prag de iarna

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă că, începând de luni, se desfaşoară lucrări pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele din...

Bani23 de ore in urma

Primarul Nicușor Dan: Arena Națională a adus la bugetul local în ultimele nouă luni mai multi bani decat in doi ani cu Firea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, că Arena Națională a adus 5 milioane de lei la bugetul...

Reclama

La mare cautare