Timp liber
Hobby-ul numarul 1 al bucurestenilor! Care sunt cele mai bune zone de pescuit din Bucuresti?

Daca privesti cu atentie in jurul tau, ii vei observa peste tot, pe strada, in tramvai, in autobuz sau metrou, in parc… Ii poti recunoaste fiindca au in spate husa cu „sculele”, adica undite, lansete, un scaunel pliant si minciocul, iar, in mana cara cate o galeata, mai mare ori mai mica, cu momeala.
Daca vin de la pescuit, au in galeata prada zilei, informeaza bucurestifm.ro.
Unii dintre ei isi prepara singuri momeala, in functie de pestele la care „dau” si au propria lor reteta secreta, care le asigura o captura bogata.
Desigur, un pescar serios are si palaria lui speciala, care-i aduce „noroc la peste”.
Astfel echipati nu pornesc spre Delta Dunarii sau spre vreo balta vestita, ci unii sunt specializati in pescuitul pe Dambovita, altii pe Cocioc, adica in Parcul Tineretului, iar altii in Herastrau.
Ei, aici, incep sa intervina diferentele.
Pescarii de Dambovita se duc dis de dimineata, pe la 5-6, „pe balta”, pentru ca, de pe la 8-9, incep sa apara cei de la Apele Romane si de la Politia Locala si sa-i fugareasca, fiindca „cica n-avem voie sa pescuim”.
Daca merita osteneala, sculatul de dimineata, drumul?
Merita, ca e peste.
Ca si ratele si pescarusii d-asta vin gramada pe Dambovita, zic pescarii.
In Tineretului, e alta atmosfera.
Pescarii sunt, in mare parte ofiteri in rezerva care locuiesc in Cartierul Tineretului.
Vin mai tarziu „la balta” si nu sunt interesati sa prinda foarte mult peste.
„Venim si noi sa stam cu batu-n apa, la soare, la umbra, mai povestim, ne mai aducem aminte d-ale noastre”, spune un domn general in rezerva.
„Poate-i ziceti dumneavoastra doamnei Firea sa nu ne mai fugareasca baietii astia de la paza, ca nu facem nici un rau, nu stricam nimic, lasam curat in urma”, mai zice domnul general.
In fine, in Herastrau, pe tot malul lacului, din 200 in 200 de metri, sunt puse panouri care avertizeaza ca patinajul, scaldatul si pescuitul sunt interzise.
Pe un asemenea panou, cineva a pictat un „P” mare, galben, cu chenar rosu…Nu pot sa-mi dau seama de la ce vine.
In mod clar, insa, panourile nu impresioneaza pe nimeni, pentru ca, in Herastrau, spre iesirea dinspre Soseaua Nordului, acolo unde este si celebra statuie „Pescarus”, care a dat si numele carciumii celebre pe vremuri, se aduna un adevarat club de pescari.
Aici, avem de-a face cu „profesionistii”.
Nici unul dintre „adevarati” nu are mai putin de trei lansete.
Toti au suporturi pentru a putea tine in apa mai multe „scule”, simultan.
Multi dintre ei nu mai stau cu ochii pe celebra „pluta”, ci au un „senzor” care-i avertizeaza cand „musca pestele”.
In rest, scaunele pliante, mincioc, tot asrsenalul unui pescar serios.
Din cand in cand, cate unul, mai putin superstitios, vine si cu sotia la peste. „Mai face si ea o plaja, mai bem o bere, e o zi de concediu”.
Cei mai multi vin, insa, singuri, fiindca se spune ca „femeile aduc ghinion la peste”.
Cat despre capturi, da, in Herastrau chiar merita sa pescuiesti.
„Asta e ca un lac de acumulare la Raului Colentina. Aici, apa curge si sunt pesti mari”, explica, savant, unul dintre ei.
Ce-i drept, cand trec vaporasele care plimba lumea pe lac, se pot vedea, cand si cand, pesti mari, de 3-4 kilograme sarind din apa.
„E apa calda si au putere mare. Cand trece vaporasul, ii agita si sar din apa. Dar, si cand musca vreunul mai mare, te lupti din greu cu el, ca are forta mare. E mai usor cand e apa rece, ca atunci sunt si ei mai amortiti”, explica pescarul „expert”.
In fine, pe pescarii din Herastrau nu pare sa-i deranjeze nimeni, asa ca isi petrec ziua lunga de vara pe malul lacului, iar seara ii trimite acasa arsi de soare, dar multumiti si satisfacuti de prada zilei.
Sursa: bucurestifm.ro.
Timp liber
Gala Destinația anului 2024: MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral

Excelență, eleganță, rafinament și multă creativitate în industria turismului românesc. Sunt cele 4 ingrediente care au stat la baza Galei Destinația Anului 2024.
Stațiunea MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral, distincție care a fost oferită de Mihai Barsan, Președintele Consiliului de Brand Turistic Național, Fondator al competiției Destinația Anului.
Reprezentanții Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța au declarat că este o onoare și totodată un semn de recunoaștere pentru întreg efortul depus de la înființarea organizației și până în prezent:
„Stațiunea Mamaia a început încă de anul trecut un amplu proces de rebranding. Competiția Concurs LOGO Mamaia ne-a sprijinit să îi găsim Destinației o nouă identitate vizuală. Ne onorează acest premiu, cu atât mai mult cu cât reprezintă exact logo-ul stațiunii Mamaia. Identitar, plină de culoare, eleganță și jucăușă, Mamaia are nevoie de strălucirea de altădată. Ne dorim ca eforturile noastre să pună destinația noastră pe harta turismului internațional și a celor mai iubite stațiuni turistice din Europa”, a declarat George Măndilă, Președintele Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța.
Ziua de 21 mai 2024 a fost dedicată la București managementului și marketingului de destinație.
Conferința Destinații Vizionare a reprezentat inspirație de la liderii destinațiilor de succes din România și învățarea marketingului de destinație.
Seara la Ateneul Român a avut loc premierea celor mai iubite destinații, câștigătoarele Destinația Anului 2024.
Gala Destinația anului 2024 și Conferința Internațională Destinații Vizionare a fost organizată de IOV-Institutul pentru orașe vizionare & Destinația Anului.
Timp liber
Avertizări meteo de vreme rea in Bucuresti

ANM a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.
Potrivit meteorologilor, în intervalul 19 martie, ora 10:00 – 21 martie, ora 20:00, temporar vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în nordul şi centrul Moldovei şi mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul şi estul Transilvaniei.
În Carpaţii Orientali şi Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10 – 15 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă.
De asemenea, vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40 – 50 km/h în estul, sud-estul ţării şi la munte, iar în cursul zilei de marţi şi în vest.
Timp liber
West Side Christmas Market are program special de Craciun

Primăria Sectorului 6 a transmis programul special de Crăciun de la West Side Christmas Market, din Parcul Drumului Taberei (perioada 18 – 24 decembrie). Vor urca pe scenă Moonlight Breakfast, The Motans, Vunk, Costina Lica, Minelli și Romanița.
Distracția continuă până duminică, 24 decembrie. Concertele au loc zilnic, de la ora 19:30, iar accesul este gratuit.
Programul concertelor:
- The Motans – miercuri, 20 decembrie;
- Vunk – joi, 21 decembrie;
- Costina Lica / Corul Universității București – vineri, 22 decembrie;
- Minelli – sâmbătă, 23 decembrie;
- Romanița – duminică, 24 decembrie.
Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei și toate atracțiile vor fi deschise și în perioada Crăciunului.
Dacă ajunul îl petrecem cu Romanița, în prima zi de Crăciun, de la ora 19.30, Irina Sârbu va susține un concert special. Pe 26 decembrie, Olivia Addams urcă pe scena West Side Christmas Market, de la ora 19:30. Miercuri, de la aceeași oră, sărbătorile se încheie alături de Eva Timush, transmite Primăria Sectorului 6.
Programul West Side Christmas Market în perioada sărbătorilor:
- Duminică, 24 decembrie, între orele 11:00 – 20:00;
- Luni, 25 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
- Marți, 26 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
- Miercuri, 27 decembrie, între orele 13:00 – 22:30.
Pentru a evita aglomerația, organizatorii recomandă vizitatorilor să folosească mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei.
În 2022, tărâmul de poveste West Side Christmas Market a atras un milion de vizitatori și a fost desemnat cel mai frumos târg de Crăciun din România, în urma unui top realizat la nivel național.
You must be logged in to post a comment Login