Anul trecut, pe timpul pandemiei, Economat Sector 5 a plătit 17 milioane de lei pe dezinfectant neconform și neavizat. O parte din el a ajuns în școlile din sector și a fost acum retrasă de noul primar Cristian Popescu Piedone.

<

Cele două firme care au ieșit pe plus au o relație specială cu Marian Vanghellie, Daniel Florea și Dan Tudorache, toți foști primari PSD, informează buletin.de/bucuresti.

Pe 25 februarie, primarul Cristian Popescu Piedone anunța că 150 de mii de sticle cu dezinfectant urmează să fie retrase din școli deoarece ele nu sunt conforme și nu reprezintă produse biocide avizate.

Produsele Pro Life și Clonex au fost cumpărate de Economat Sector 5 anul trecut. Buletin de București a aflat că firmele care au furnizat dezinfectantele neconforme sunt apropiate de Daniel Florea și Marian Vanghelie, doi foști primari ai sectorului 5, dar și de Dan Tudorache, fostul primar PSD al sectorului 1.

Pentru dezinfectatul Pro Life, Economat Sector 5 a plătit peste 5 milioane de lei. În total, au fost cumpărate 125.500 de sticle de dezinfectant neconform, la prețul de 34.75 lei bucata. O parte au fost distribuite în școli.

Toți banii au ajuns în buzunarul lui Petrică Paraschiv, patronul United Colors Team. „Economatul este obligat să vină să ia aceste produse neconforme și să încerce să le dea retur, astfel poate mai putem recupera o parte din banii risipiți”, a zis primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. În realitate, nu există nicio certitudine că cei cinci milioane de lei vor putea fi recuperați.

Am încercat să luăm legătură cu proprietarul tocmai pentru a afla cum va proceda și dacă va returna banii. Numărul de telefon publicat pe platforma de achiziții publice nu mai este disponibil, iar la mail nu ne-a răspuns, deși l-a citit de mai multe ori.

Cine este firma care se joacă cu sănătatea copiilor din sectorul 5?

United Colors Team a fost înființată în 2013 de Florin Buzatu și Mihaela Drăgan. Pentru o perioadă de timp conducerea a fost preluată de Constantin Daniel Dincă și un offshore cipriot, iar acum cel care se bucură de milioane de lei de la instituții publice este Petrică Paraschiv.

Anul trecut, Buletin de București a arătat că Paraschiv este personajul care face legătura dintre firma care a primit 7 milioane de lei de la Daniel Florea pentru renovarea Pieței Rahova și Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5 acuzat că a luat cea mai mare mită din politica românească. Evz a scris, în 2014, că 15 afaceriști, unii cunoscuți de primarul Marian Vanghelie, au fost arestați pentru 30 de zile sub acuzațiile de evaziune fiscală și spălare de bani. Printre aceștia apare chiar Petrică Paraschiv.

Alte articole din presă, precum cel de aici, susțin că două vile din Bragadiru-Ghencea care i-au aparținut lui Vanghelie erau trecute în acte pe numele lui Petrică Paraschiv.

Citeste mai multe pe buletin.de/bucuresti