Chiar dacă partidele declară că au selectat candidaţii pe baza celor mai stricte criterii de integritate, scandalurile de corupţie nu s-au lăsat aşteptate. Astfel, PSD-istul care vrea să fie primar în sectorul 6, Gabriel Mutu, este urmărit penal de DIICOT din octobrie 2014 într-un dosar care vizează activitatea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare a banilor proveniţi din infracţiuni.
Cu toate acestea, Liviu Dragnea a declarat că Mutu respectă criteriile de integritate stabilite de PSD, iar candidatul a ţinut să precizeze că procurorul care a instrumentat cazul a fost, între timp, reţinut de DNA într-un dosar în care este acuzat de şantaj, anunta gandul.info.
Despre implicarea lui Mutu în infracţiunile menţionate, DIICOT precizează că „faţă de acesta există suspiciunea rezonabilă că a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăţi comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrare în contabilitatea SC GM Activ Building Management SRL, şi în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile SC GM Building Management SRL în conturile societăţilor menţionate”.
O altă surpriză în Bucureşti vine din partea lui Marian Vanghelie, care a anunţat oficial că va candida din nou pentru fotoliul de edil. Primarul suspendat al Sectorului 5 a strâns semnături încă din februarie pentru a putea să candideze din nou, sub sigla Partidului Social Democrat Independent. Formaţiunea a fost deja înregistrată la OSIM de către iubita sa, Oana Niculescu Mizil. „Rolul meu este să fac ceva. Problema este: stiţi câţi oameni sunt în arest fără să aibă vină?”, s-a întrebat retoric Vanghelie. Acesta a fost suspendat din funcţia de primar pe 6 aprilie 2015, a fost eliberat din arestul preventiv în luna iulie şi apoi plasat în arest la domiciliu. Este trimis in judecata de DNA din luna iulie 2015, pentru 25 de infractiuni.
Un scandal cu iz de corupţie a avut loc şi în PMP Sector 6. Ştefan Enache, preşedintele formaţiunii de la Sectorul 6, a fost audiat luni de procurorii anticorupţie, după ce fosta candidată PMP la Primăria Sectorului 6, Carmen Dincă, a depus o plângere în care precizează că Enache i-a cerut 15.000 de euro pentru „demararea campaniei electorale” pentru alegerile locale.

<

„Indiferent ce plângere ar fi depus, eu nu am încălcat legea. Dumneaei este supărată că organizaţia nu a susţinut-o, dar ar fi fost incorect din partea noastră să susţinem un candidat care ar fi fost cumva dezavantajat în faţa unui alt potenţial candidat. Pentru că sunt mai mulţi potenţiali candidaţi şi vom vedea până la urmă ce decizie va lua organizaţia şi pe vine vom susţine pentru Primăria sectorului 6″, a arătat Enache. Vinerea trecută, Carmen Dincă s-a prezentat la DNA, unde a spus că a depus o plângere împotriva şefului organizaţiei PMP sector 6, pe motiv i-au fost ceruţi 15.000 de euro pentru „demararea campaniei electorale” pentru alegerile locale. Ea a precizat că a depus o adeziune pentru a intra în Mişcarea Populară pe 2 februarie, iar afirmaţiile conducerii formaţiunii referitoare la faptul că nu este membru sunt determinate de schimbarea numelui în Partidul Mişcarea Populară.