Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a gasit o noua formulare pentru a ascunde taierea calatoriilor gratuite cu trenul pentru stuidenti: „imbunatatim activitatea studenteasca”.
„Pot sa va spun ca dorinta, intentia si decizia Ministerului de Finante si a Guvernului este strict in sensul de a imbunatati activitatea in cazul de fata studenteasca. Nu vrea nimeni sa taie. Vad ca s-a aplicat aceasta idee tot timpul, de a se taia. La intalnirea cu studentii am si spus-o foarte clar ca si daca se dubleaza impactul bugetar, sa se poate face acest lucru, dar pentru activitati care sunt cu adevarat in sprijinul activitatii universitare”, a spus Teodorovici, intrebat ce solutii a gasit pentru calatoriile gratuite cu trenul pentru studenti.
El a precizat ca in zilele urmatoare vor fi prezentate solutii in acest sens, agreate cu studentii si in beneficiul acestora, si care vor fi cuprinse intr-un pachet de masuri.
„Ma uit la toate comentariile din spatiul online si toate sunt in sensul celor pe care noi le-am discutat ca si Guvern. Repet, nu pleaca nimeni de la o idee preconceputa. Am venit si eu cu cateva idei si solutii pe care studentii le-au agreat, dar este totusi curios ca nu le-au prezentat si in spatiul public, dar o sa le prezint eu, ei fiind inca la o varsta foarte frageda si inca nu asa siguri pe ei, poate, dar repet este un dialog corect, deschis, ceea ce trebuie sa fie. Veti vedea in urmatoarele zile in ce pachet se concluzioneaza aceasta discutie, repet in beneficiul studentilor si repet nu plecam de la ideea de a taia. Nu taiem, altii au taiat, trebuie sa va dezvatati de aceasta eticheta”, a mai spus Teodorovici.
Intrebat de un jurnalist daca a avut timp sa se informeze referitor la existenta unor gratuitati similare pentru parlamentari si daca si in cazul lor acestea vor fi limitate, Teodorovici a dat de inteles ca inca nu detine exact informatia referitoare la aceasta facilitate si a raspuns: „Daca aceasta facilitate exista, eu va spun ca va fi parte a acelui pachet pe luna august”.
„Credeti-ma, azi noapte am plecat la ora 3 – 4 dimineata de la birou, este un fapt notoriu, de la birou nu din alta parte, dar daca aceasta facilitate exista, sa spunem, eu va spun ca va fi parte a acelui pachet de masuri pe luna august. Cu tot respectul fata de toti colegii, repet: trebuie sa fim mai atenti cu banul public pentru ca acest ban este banul tarii, mai atent decat cu banul privat, privatul poate si isi permite orice fel de posibilitate fata de banul lui, dar statul trebuie sa fie garantul ca acel ban public care vine de la populatie este gestionat intr-un mod cat mai corect”, a adaugat seful MFP.
La intrebarea „Ce v-a oprit pana acum sa fiti atent cu banul public?”, Teodorovici a raspuns: „Am fost tot timpul atent, sa stiti!”, dar intrebat ulterior „Ce va determina acum sa fiti mai atent?”, replica ministrului a fost: „Astazi sunt mai atent si dvs. sunteti astazi mai decat ieri si maine mai decat azi”.
Sursa: Aktual24.ro

<
Transparenta face diferenta