Imagini cu o persoană posibil infectată cu COVID-19 fugărită prin centru Bucureștiului de o alta îmbrăcată în combinezon alb au făcut înconjurul internetului pe rețelele sociale și au ajuns să fie preluate și de instituții media. Ulterior s-a aflat că totul a fost o glumă. Politia Capitalei transmite acum că cercetează cazul și s-ar putea lăsa cu măsuri dure.

<

”Referitor la imaginile apărute în spațiul public, în care două persoane, dintre care una purta un costum alb, alergau,  facem precizarea că acestea  sunt imagini filmate de trei persoane, în scop de divertisment.

Ele au fost realizate în noaptea de 13/14 martie.  Polițiști din cadrul Secției 17 Poliție, în timp ce acționau în zona Piața Constituției, au observat persoanele respective care alergau si care au părăsit în viteză zona.

Asigurăm cetatenii ca NU a existat niciun apel 112, nicio sesizare directă nici din partea cetățenilor și nici din partea altor unități, prin care să ni se semnaleze ca în vreo zona a Capitalei există  o persoană care sa fuga de echipaje medicale.

Poliția Capitalei efectuează verificări pentru a stabili dacă prin publicarea pe rețelele de socializare a acestei filmări, fără exprimarea clară a faptului ca este vorba despre o glumă, a fost încălcată legislația în vigoare.

Facem apel la cei care tratează actuala situație ca fiind un subiect de glumă, să fie responsabili și să nu inducă panică.”, transmite Poliția Capitalei.

O gluma cu COVID-19 prin centru Capitalei

Imagini cu un posibil infectat cu Covid-19 fugarit prin centrul Capitalei a bagat in priza politia care a comunicat ca a fost o gluma. Politia face apel la responsabilitate si la neinducerea panicii in randul populatieihttps://www.stiripesurse.ro/o-gluma-cu-un-infectat-de-covid-19-fugarit-prin-centrul-capitalei-a-bagat-politia-in-alerta_1440711.html

Publicată de stiripesurse.ro pe Sâmbătă, 14 martie 2020
Transparenta face diferenta