Acasă Bucuresti Garda de Mediu s-a trezit ca Bucurestiul e sufocat de praf. Capitala...

Garda de Mediu s-a trezit ca Bucurestiul e sufocat de praf. Capitala e pe locul 7 in Europa la poluare

Transparenta face diferenta

Zone întregi din Capitală sunt învăluite în praf zi și noapte. E praf pe trotuare, pe străzi, în case și în plămânii locuitorilor. Iar printre sursele principale de poluare sunt și șantierele care țin de primarii, care nu respectă normele elementare de mediu. Iată ce a filmat o echipa a știrilor TVR, în doar câteva ore, potrivit stiri.tvr.ro.
Echipa TVR i-a surprins pe muncitorii de la Administrația Domeniului Public din sectorul 2 al Capitalei în timp ce tăiau cu flexul niște borduri, fără să folosească niciun sistem de aspirare sau de stropire. Iar rezultatul se vede cu ochiul liber și mai ales, se simte în plămânii locuitorilor.
Reprezentanții Primăriei Sectorului 2 ne-au transmis că din cauza lipsei unor echipamente performanțe, „aceasta este procedura tehnologică”.
Și în zona Doamna Ghica, praful este atotstăpânitor. Sursa: un șantier al primăriei Capitalei, neîmprejmuit cu plasă de protecție, așa cum cere legea. Din incintă, basculantele ies fără să fie spălate. Așa că strada e acoperită cu un covor gros de praf.
Reprezentanții Gărzii de Mediu București au evitat să facă declarații. Ne-au transmis însă că de mâine vor merge pe șantierele indicate pentru a verifica dacă normele de mediu sunt respectate.
Mult mai atenți cu respectarea regulilor par să fie administratorii unor șantiere private, de unde basculantele ieșeau numai după ce erau spălate, iar încărcătură de pământ, acoperită cu prelate.
La începutul anului, Bucureștiul era pe locul 7 în Europa, la poluare. Activiștii de mediu susțin că după gazele de eșapament, șantierele, alături de alte activități economice, reprezintă a doua mare sursă de poluare.