Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a emis un comunicat de presa foarte dur la adresa arhiepicopului romano-catolic Ioan Robu in delgatura cu demolarea blocului”Cathedral Plaza”. „Il somez public pe arhiepiscopul Robu sa inceteze de indata sa mai lanseze acuzatii la adresa mea sau a echipei de la Primaria Capitalei”, spune Firea.
„Arhiepiscopia Romano-Catolica ar trebui sa stie foarte bine ca o sentinta judecatoreasca nu poate fi adusa la indeplinire prin incalcarea legii. Subliniem inca o data ca, inainte de efectuarea oricarui demers pentru demolarea acestui imobil, este obligatorie realizarea unei expertize tehnice in vederea stabilirii modalitatilor de desfiintare a constructiei, estimarea costurilor si determinarea impactului asupra cladirilor aflate in vecinatate”, releva sursa citata.
PMB anunta ca vineri a fost semnata si trimisa catre Ministerul Culturii si Identitatii Nationale o cerere privind eliberarea avizului referitor la desfiintarea imobilului „Cathedral Plaza”.
Municipalitatea precizeaza ca acest aviz este obligatoriu pentru orice lucrari de constructii care se fac in zonele de protectie a monumentelor, asa cum este Catedrala Sf. Iosif.

<

„Il somez public pe arhiepiscopul Robu sa inceteze de indata sa mai lanseze acuzatii la adresa mea sau a echipei de la Primaria Capitalei. Spre deosebire de domnia sa, singurul grup de interese pe care il servesc eu este cel alcatuit din toti bucurestenii. In ce priveste speta in cauza, am facut si voi face in continuare tot ce tine de mine pentru punerea in aplicare a deciziilor instantelor de judecata asa ca presiunile publice pe care le face cu insistenta Arhiepiscopia Romano-Catolica nu-si au rostul”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

PMB reaminteste ca a initiat demersurile pentru punerea in aplicare a sentintei privind desfiintarea Cathedral Plaza.
Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti considera ca decizia Primariei Capitalei de a aloca fonduri „pentru stabilirea modalitatilor de desfiintare a constructiei” Cathedral Plaza este o procedura fara finalitate si ii cere primarului general sa dea un raspuns privind data cand va elibera dispozitia de demolare a acestei cladiri „ilegale”.

Transparenta face diferenta