Gabriela Firea a primit, la București, vizita primarului Atenei, căruia i-a prezentat proiectul Spitalului Metropolitan pentru care construcțiile încep în primăvara anului 2020. „București și Atena au probleme asemănătoare în privința poluării și mobilității”, spune primarul Capitalei.
„Am avut plăcerea și onoarea să ne viziteze la București Kostas Bakoyannis, primarul Atenei, împreună cu bunul sau prieten și coleg, Ioannis Kontzias primarul din Istiea – doi politicieni greci tineri dar cu o bogată experiență atât în administrație, cât și în politică”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.
Primarul Capitalei a mai precizat că la întâlnire a prezentat și proiectul Spitalului Metropolitan, care va fi construit începând din primăvara 2020.
„București și Atena au probleme asemănătoare în privința poluării și mobilității. Am avut un schimb de idei foarte bun, constructiv, pe aceste teme. Ne-am propus să întărim relațiile dintre cele două comunități, nu doar în domeniile tradiționale : educație, cultură, spiritualitate, turism, ci și în aplicarea unor soluții eficiente de smart city, precum și susținerea reciprocă în organismele internaționale a proiectelor ambelor orașe”, mai scrie Firea.
Primăria Capitalei vrea să investească o sumă uriașă pentru construcția Spitalului Metropolitan și a celorlalte construcții adiacente, respectiv 4,7 miliarde de lei (aproape un miliard de euro).
Zilele trecute, într-o conferință de presă, Gabriela Firea a comunicat doar suma pentru Spital, care este de 400 de milioane de euro.
Transparenta face diferenta