Gabriela Firea vrea ca Guvernul să treacă din proprietatea TVR în proprietatea Primăriei Capitalei un teren de 50.000 de mp, pe care să construiască un spital metropolitan cu 2.000 de paturi, se arată într-un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a Consiliului General al Minicipiului București care va avea loc pe 19 iulie, anunta economica.net.
Consiliul general al Municipiului București vrea să solicite Guvernului „transmiterea din domeniul public al statului și administrarea Societății Române de Televiziune în domeniul public al municipiului București, terenul din Șoseaua Pipera, nr. 63-65, în vederea realizării obiectivului de investiții spital metropolitan”, se arată în proiectul de hotărâre.
În expunerea de motive se arată că Bucureștiul are nevoie de un spital metropolitan, aliniat standardelor europene, cu circa 2.000 de paturi.

„Realizarea acestui spital va avea avantajul că va fi construit de la zero și toate secțiile care vor fi cuprinse vor respecta normele legale. (…) Noul spital metropolitan va avea în vedere realizarea de secții pentru care în București există deficit de paturi, respectiv oncologie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arși, etc., generând foarte multe locuri de muncă noi, estimate la câteva mii”, se mai arată în documentul citat.

Pentru construcția spitalului, primăria a identificat terenul din Șoseaua Pipera 63-65, care se află în administrarea TVR.

<
Transparenta face diferenta