După deja celebrele concursuri „Cel mai frumos balcon”, „Cea mai frumoasă grădină” sau „Cea mai frumoasă faţadă”, Gabriela Firea vine cu o nouă iniţiativă de mobilizare civică: un concurs de idei. Se pare că Primarul General a rezolvat toate promisiunile din campania electorală şi acum are nevoie de proiecte noi pe care ar urma să le implementeze începând din 2018, scrie Realitatea.net.
Începând cu 18 septembrie, bucureştenii se pot înscrie în concursul de proiecte „Propune pentru Bucureşti!”. Potrivit unui comunicat al municipalităţii, cele mai bune 20 de idei vor fi finanţate, în limita a 4 milioane euro.
La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat in sedinta din data de 30 august proiectul de hotarare privind demararea Campaniei pentru identificarea de proiecte de interes local initiate de cetateni sub titulatura „Propune pentru Bucureşti!”, campanie ce se va desfasura in perioada 18 septembrie – 24 noiembrie.
Concret, prin acest program, Municipalitatea urmareste identificarea unui număr de 20 de proiecte prioritare, de interes local, iniţiate de cetăţeni, care vor putea fi asumate şi implementate de Municipiul Bucureşti începând cu anul 2018.
Pentru a putea participa la aceasta campanie, toti cei interesati trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: persoane fizice cu varsta de minim 18 ani, domiciliul sau resedinta in municipiul Bucuresti, sa-si creeze un cont de utilizator pe site-ul PMB, la sectiunea dedicata campaniei.
Astfel, fiecare cetatean poate formula o singura propunere de proiect care va fi afişată pe site-ul Municipalitatii într-un interval de cel mult trei zile de la transmitere. Proiectul trebuie sa fie sau sa poata fi asimilat unei investitii aflate in competenta Municipiului Bucuresti şi sa vizeze urmatoarele domenii:
– infrastructura (zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale); amenajare/ reabilitare spatii publice (ex. mobilier urban, etc); spatii verzi, locuri de joaca pentru copii; mobilitate, accesibilitate, siguranta circulatiei; infrastructura culturala; infrastructura sociala; smart city-Oras digital; sănătate.
Bugetul propus pentru cele 20 de proiecte selectionate, pentru anul 2018 este de 4.000.000 euro, inclusiv TVA (echivalentul in lei), valoarea totala estimata pentru un proiect propus nu trebuie sa depaseasca suma de
200.000 euro, inclusiv TVA (echivalentul in lei).
Comisia de evaluare constituita din reprezentanti/specialisti ai Municipalitatii, va analiza in perioada 9 octombrie – 3 noiembrie 2017, toate proiectele depuse, urmand ca pe site –ul Primariei Capitalei, sa se afiseze lista proiectelor declarate eligibile ce vor fi supuse votului cetăţenilor.
În perioada 6 -17 noiembrie 2017 va avea loc etapa de vot, la care poate participa orice persoană fizica, care are varsta de minim 18 ani, domiciliul sau resedinţa în Municipiul Bucureşti şi care şi-a creat un cont de utilizator pe site-ul PMB, la sectiunea dedicată campaniei.
 Sursa: Realitatea.net
Transparenta face diferenta