Gabriela Firea intra in Guvernul Dancila!

In noul Guvern ar urma sa se infiinteze o noua structura pentru dezvoltarea Capitalei, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid. Potrivit acestora, va fi infiintat un departament pentru dezvoltarea Bucurestiului in cadrul Ministerului Dezvoltarii, la propunerea primarului general, Gabriela Firea. Aceasta a confirmat pentru HotNews.ro ca a propus infiintarea unei noi structuri, a unui secretariat de stat Bucuresti dupa modelul Angliei, unde exista Ministerul Londra. 
Primarul Capitalei a explicat pentru HotNews.ro de ce ar fi nevoie de aceasta noua structura: “Pentru ca avem foarte multe blocaje, oameni din ministere care franeaza proiectele Capitalei fara nici un motiv real, atunci cand ajung la avizare. Bucurestiul este cea mai mare aglomerare urbana, cel mai mare centru universitar, aici sunt institutiile centrale ale statului, ambasadele, evenimentele internationale. Sunt tari care au in jur de 3 milioane de locuitori. Noi nu vrem discriminare pozitiva, ci corectitudine”.
Nu este inca foarte clar ce probleme va avea de rezolvat acest secretariat de stat, care vor fi atributiile noii structuri, cine o va conduce si cum va evita suprapunerile de competenta cu primariile de sector si primaria Capitalei. “Se simte nevoia acestei structuri. In Anglia exista ministerul Londra, noi macar un secretariat de stat sa avem”, a mai spus primarul Capitalei.
Sursa: Hotnews.ro

<