Comorile Egiptului
Gabriela Firea inaugureaza nou sistem de management al traficului. Cand vom vedea rezultatele pe strazi? – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Transport

Gabriela Firea inaugureaza nou sistem de management al traficului. Cand vom vedea rezultatele pe strazi?

Primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, inaugurează astăzi un nou Centru de Management al Traficului, situat în sediul Primăriei Capitalei. De fapt acesta este cel vechi, mutat si imbunatatit. Ramane insa de vazut cu ce rezultate concrete.

În urmă cu o lună, Gabriela Firea s-a declarat nemulţumită de starea actuală a sistemului de management al traficului, care se află în sediul companiei care a câştigat contractul în anul 2008, având softuri care sunt învechite. Centrul este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie şi reprezintă prima etapă din strategia de dezvoltare a Planului de Mobilitate Urbană a Bucureştiului pe zona de trafic, scrie Capital.ro.

Gabriela Firea a amintit că actualul sistem de management al traficului din Capitală a fost pus în funcţiune în anul 2008 şi conţine următoarele subsisteme: controlul traficului, managementul transportului public, monitorizarea video a traficului rutier şi pietonal, precum şi un centru de comandă.

În ceea ce priveşte controlul traficului, sistemul a fost prevăzut să funcţioneze iniţial pentru 96 de intersecţii. Ulterior au fost instalate şi conectate alte 81, ajungându-se la un total de 177, a menţionat primarul general.

Loading...

În total, anul acesta, vom avea un număr de 213 intersecţii înrolate în sistem, din cele 434 existente. ”Ne dorim ca toate intersecţiile să fie prinse în acel sistem de management al traficului. Este un neajuns al oraşului şi ne dorim ca în acest an să depăşim acest obstacol şi toate intersecţiile să fie prinse în sistemul de management inteligent”, a precizat Firea.

Sistemul privind managementul transportului public — configurat pentru prioritizarea a 300 de vehicule de pe 28 de linii ale RATB — nu a fost pus deocamdată în funcţiune, deşi contractul a fost semnat în urmă cu câţiva ani.

Pentru monitorizarea video a traficului sunt instalate 257 de camere, urmând alte 50, a menţionat primarul general. Gabriela Firea a precizat că municipalitatea este preocupată să găsească soluţiile cele mai bune pentru ca Bucureştiul să devină un smart city.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Share Page

Close