Acesta este anunţul apocaliptic ce i-a panicat pe bucureşteni. Un mesaj fals despre furtuna care se îndreaptă spre Bucureşti, în care se susţine că vijelia va fi mai puternică decât s-a anunţat, s-a viralizat pe internet şi produce panică în mediul online.

<

„Am un client care lucrează direct cu Firea în PMB şi mi-a avertizat acum că nu se doreşte creare de panică, dar situaţia ciclonului e mult mai gravă decât s-a anunţat oficial. Maxim la ora 17.00 să fim adăpostiţi şi maşinile parcate corespunzător, să nu fie expuse la căderi de copaci sau acoperişuri. Anunţă şi tu pe cine poţi. E neoficial”, scrie în mesajul care s-a viralizat pe internet.

Primăria Capitalei spune însă că este vorba de o farsă şi nu este nimic ţinut secret. În plus, recomandă cetăţenilor să urmărească site-urile oficiale ale autorităţilor şi să nu dea atenţie decât anunţurilor postate pe aceste pagini de internet sau mesajelor transmise direct de reprezentanţii acestora.
Și Departamentul pentru Situații de Urgență avertizează populația să nu cadă în capcana zvonurilor și să utilizeze canalele oficiale de informare.

„Nu cădeți în capcană zvonurilor, folosiți doar canalele oficiale de informare ale instituțiilor cu atribuții în domeniu. Având în vedere alte informații care circulă în diverse medii online, vă comunicăm că Departamentul pentru Situații de Urgență emite informații de avertizare, de îndată ce se primesc oficial de la institutiile care le emit. Pentru cei care întâmpină dificultăți în accesarea aplicației DSU, problema este cunoscută, iar acum se lucrează pentru redimensionarea serverului astfel incât să permită mai multe accesări simultan”, transmite DSU.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a negat cu vehemenţă veridicitatea mesajului şi a anunţat că va face plângere penală împotriva celor care au răspândit în mediul online acest mesaj.

„Voi face plângere penală împotriva celor care au răspândit informaţii false. Cetăţenii nu au niciun motiv să creadă că nu le putem da toate informaţiile. Codul galben se menţine. Nu sunt elemente care să ne facă să trecem la cod portocaliu. Va fi un punct critic între orele 19 şi 20. Vântul va sufla în rafale cu 50-60 km pe oră. Intensitatea nu va fi ca în judeţul Timiş. Resping toate aceste onformaţii false din online. Îi rog pe bucureşteni să nu mai distribuie aceste mesaje. Am dispus un audit. Vrem să vedem cine a dat aceste mesaje.

Vor fi cartiere mai afectate ca cele din nord vest, dar şi sud est. Bucureştenii să aibă încredere doar în informaţiile de la autorităţi şi de la ANM”, a spus Firea.
Sursa: stiripesurse.ro

Transparenta face diferenta