Gabriela Firea despre dezastrul de la Maternitatea Giulesti: DSP sa-si faca treaba!

Primarul general Gabriela Firea a declarat astăzi că așteaptă decizia Ministerului Sănătății și a Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București (DSP) privind redeschiderea maternității Spitalului „Doctor Panait Sârbu”, cunoscută ca Maternitatea Giulești.
Primarul general al Capitalei speră ca acest lucru să se întâmple cat mai curând, zilele acestea. Însă nu Primăria Capitalei trebuie să ia această decizie. Municipalitatea face ceea ce are ca și atribuții legale, adică asigură funcționalitatea clădirii, plata utilităților, achitarea facturilor, aparatura medicală necesară. „Actul medical nu este în atribuțiile Primăriei Capitalei, de aceea noi respectăm tot ceea ce ne vine că instrucțiune atât de la Ministerul Sănătății, cât și de la DSP”, a declarat Firea.
Maternitatea se va redeschide joi, vineri sau în week-end, în funcție de finalizarea analizelor de laborator, care durează 72 de ore. DSP trebuie să își facă treaba, iar Ministerul Sănătății trebuie să decidă redeschiderea maternității. Noi ne vom implica cu tot ceea ce este necesar pentru redeschiderea Maternității Giulești, a mai spus edilul șef al Capitalei.
Gabriela Firea a mai menționat că, ieri, la propunerea sa, consilierii municipali au aprobat achiziționarea a trei imobile proprii pentru activități medicale, pentru relocarea Maternității Giulești,, a unei părți din Spitalul „Cantacuzino” și a Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Dan Teodorescu”. Maternitatea ar fi trebuit mutată de 20 de ani, susține primarul general.

<