Gabriela Firea, șefa organizației PSD București, a cerut joi autorităților să redeschidă școlile din București, arătând că închiderea lor produce daune atât economice, cât și în ce privește procesul de educație.

<

”Toată lumea e îngrijorată în legătură cu copiii. Nu se poate compara învățământul online cu cel tradițional. Copiii nu se mai regăsesc, nu își văd colegii și profesorii, calitatea educației nu e aceeași în online. În plus, mulți copii sunt supravegheati acum de bunici, și aceștia nu sunt familiarizați cu materiile. De asemenea, costurile pentru părinții care rămân acasă sunt foarte mari”, a spus fostul primar al Capitalei într-o conferință de presă.

Firea a spus că e contraproductiv să fie închise școlile pentru doar câteva cazuri apărute izolat și a cerut testarea masivă a elevilor și profesorilor: ”Să se aplice programul inițiat de mine ca Primar General – testare a elevilor și profesorilor, dacă e nevoie și părinții, să se izoleze doar situațiile care apar. E o aberație să închizi toate școlile pentru că au apărut câteva cazuri”.

Ea a explicat de ce în martie a cerut închiderea școlilor, iar acum cere deschiderea lor: ”în martie eram cu toții nepregătiți în toată lumea, nu existau aparate de testare, acum se poate face triaj și testare.

Transparenta face diferenta